- 15 Ağustos 2007
- 11.603
- 10.114
Belkide öyle olmuştur ben sizin açtığınızı sanmış olabilirim sizin yorumlarınızı okumayı çok severdimBaşta sevindirik oldum, yemek sayfalarına yazarım arada tarif resim falan atarım ama hiç özel bir konu açmadım bunun içinbelki başkalarının topiklerinde karşılaşmışızdır
Belkide öyle olmuştur ben sizin açtığınızı sanmış olabilirim sizin yorumlarınızı okumayı çok severdim
Benim eşim de kremalı şeyleri yemiyor.Merhaba hanımlar hepinize hayırlı iftarlar. Allah kabul etsin cümleten.
Bir sorum olacaktı belki deneyen, bilen çıkar.
Çiğ krema kullanmak istemiyorum tariflerde. Onun yerine aynı etkiyi gösterecek bir tarif var mıdır? Mesela kremalı makarna, kremalı sebzeli tavuk, kremalı mantar çorbası gibi tariflerde çiğ krema yerine aynı kıvamı verecek neler kullanılabilir?
Çok sey mi istiyorum bilemedim.
Sabahtan beri başımda bir ağrı ve hafiften mide bulantısı vardı.
Migrenim var ve her Ramazan ilk üç gün tutar.
Korona günlüklerinde gündeme gelen bir konuyu (dünyadaki pedofil çetesi) merak edip okudum,
keşke iftardan sonra baksaydım hatta hiç okumasaydım.
Her şeyi merak edecek ne var?
Mesleği çocuk olunca insanın, elde olmuyor işte.
Okurken bulantım gittikçe arttı sonuçta orucum heder oldu, başımın ağrısı da yarım saat sonra geçti.
Kaza edeceğim bayramdan sonra.
Toparlanınca mutfağa girdim zeytinyağlı kereviz yaptım, eşim havuç tarator istedi sağ olsun havuçları rendeledi.
Oğlumuz domates çorbası yapın dedi.
Benim dünden beri menemen vardı gündemimde onun da sebzesini hazırladım.
Eşim Kemalpaşa tatlısı yaptı şekerini hafif karamelize ederek.
Ortaya karışık tuhaf bir menü oldu sanki.
Ben seviyorum kremalı ama çok zararlı ve alınca hemen tüketmek gerekiyor diye alternatif arıyorum aslında :) sanırım tavuk yaparken cıvık bir beşamel sos yapıp dökmek tam benzemese de idare eder diye düşünüyorum.Benim eşim de kremalı şeyleri yemiyor.
Domates ve mantar çorbasında un kavurup süt ekliyorum kremaya benzer bir etki yapıyor.
Makarna ve tavukta denemedim, eşime porsiyonunu ayırıp ondan sonra kalanına krema ekliyorum.
tüm zararlı şeyler gibi krema da lezzetli.Ben seviyorum kremalı ama çok zararlı ve alınca hemen tüketmek gerekiyor diye alternatif arıyorum aslında :) sanırım tavuk yaparken cıvık bir beşamel sos yapıp dökmek tam benzemese de idare eder diye düşünüyorum.
Zararliymis bayağı katkı maddesi varmış. Evet sürekli yenmezse bence de problem olmaz. Malum karantina günlerinde evde bulunmuyor alternatif arıyorum o yüzden.tüm zararlı şeyler gibi krema da lezzetli.
çok mu zararlı? bilmiyorum araştırmadım.
sürekli yenmezse ve kullanırken miktarı ayarlanırsa çok sorun olmaz diye düşünüyorum.
Çok şükür hiç zorlanmadım ben.Allah oruclarimizi kabul etsin kizlar 2. Günde bitti
Bende zorlanmıyorum geçen sene çok hastalanmistim bu sene biraz korkuyorum ama çok şükür rabbim yardım ediyo sadece halsizlik oluyo okadarÇok şükür hiç zorlanmadım ben.
Benimde her ramazan ağzımda aft çıkar. Yetersiz beslenmekten diyorlar ama bilmiyorumBende zorlanmıyorum geçen sene çok hastalanmistim bu sene biraz korkuyorum ama çok şükür rabbim yardım ediyo sadece halsizlik oluyo okadar
Hayırlısı canım benimIftarda;
Yayla çorba
Ev yapımı bide
Fırında ızgara kanat
Ve salata
Tatlı olarakta balkabaklı kuplar
Nevreste eğer iftar sofrası olsaydı ciğer yapacaktım , yarına kaldı
Aft genelde vücut direnci düştüğünde çıkar diye biliyorum oda dengesiz beslenmeyle alakalı olabilir bende hicbisey yiyemiyorum ki ne sahurda ne iftardaBenimde her ramazan ağzımda aft çıkar. Yetersiz beslenmekten diyorlar ama bilmiyorum
Aynen iftar yine idare eder ama sahur çok zorluyor. Canım hiçbir şey istemiyorAft genelde vücut direnci düştüğünde çıkar diye biliyorum oda dengesiz beslenmeyle alakalı olabilir bende hicbisey yiyemiyorum ki ne sahurda ne iftarda
Aynı benimde canım bide yalnızım hepten zor oluyo şöyle iştahlı insanlara bı özeniyorum kiAynen iftar yine idare eder ama sahur çok zorluyor. Canım hiçbir şey istemiyor
Bende sahurda yalnızım. Oda etkiliyor aslında iştahımı. Kalabalık olsa ne güzel olur. Ailemin evinde geçirdiğim ramazanları özlüyorum bazen. Annem miss gibi gözleme yapardıAynı benimde canım bide yalnızım hepten zor oluyo şöyle iştahlı insanlara bı özeniyorum ki
Tabi yalnız olunca insan yemek istemiyor:)Bende sahurda yalnızım. Oda etkiliyor aslında iştahımı. Kalabalık olsa ne güzel olur. Ailemin evinde geçirdiğim ramazanları özlüyorum bazen. Annem miss gibi gözleme yapardı