Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

Emeğinize sağlık yorulmanıza değmişHayırlı geceler,hayırlı sahurlar

Belki benim de ondan, ben de ailemden ayrı yaşıyorum. Az ama güzel dostlar biriktirmişim, o konuda şanslıyım diyebilirim.
evet şanslısın inşallah bu şansın ömür boyu sürer iyi insanlarla hep karşılaşırsın güzel dostlukların olur
eşim memur olunca 3-5 senede bir tayin çıkıyor benim tayinim çıkmasa komşularımın çıkıyor sürekli değişiyor uzun süreli arkadaşlık pek olmuyor uzun kalan herkesle de samimi olunmuyor :))

ee o ayaklar daha sızlamasın mı :)) eline canına sağlık evine her gelen neşe bereket getirsin inşallah

Ben hic duyamadım onu da biz de derler hem döveriz hem severiz diye
Ama mesai saatleri içinde kanki kanki takılıyoruz da sonrasında wuhhuu

Ben hic duyamadım onu da biz de derler hem döveriz hem severiz diye
Ama mesai saatleri içinde kanki kanki takılıyoruz da sonrasında wuhhuu
hihihihihhi
senin espriyi anlayıp karşılığın da aman bu ne biçim kadın demeden espri yapacağını biliyordummm hissettimm eğlencelisin gülüm

benim sahur menüsü belli rahat rahat takılıyorum pc de
patatesli kaşarlı yumurta
gerisi bildik kahvaltı
illa sıcak pişmiş bir şey olacak ki benim sıpa yarı gözü kapalı hızlıca da onu yesin kalksın :)

Hayırlı sahurlar:)Bizde kahvaltıdan başka bir şey yenmiyor.Bir tek yumurta haşlıyorum.Ben yaptım eşimde gelince onada hazırlarım:)

Bugün iftar sonrası misafirim vardı o sebeple pek gelemedim Aşkolsun olur mu burası hepimizin
biliyorum ama gözüm aradı seni işte gülümm az latife yapayım dedim ondan yani şey ettirdim :))
cidden maşallah sana da iftara misafiri olup geç saate kadar onları ağırlayanlara da oruç tutamasam da gündüz pek yemem iftarı bekliyorum yiyince de elim kolum kalkmıyor misafir ne iftara ne sonrası çaya ağırlaması bana çok zor görünüyor eşimi de aynı kanepeden spatulayla kazımak gerekir sızıp kalıyor :)

Haklısınız kolay olmuyor.Hazırlık yapması bile zor oluyor.Sonra ortalığı toparlaması vs...Ama sağolsun arkadaşlar Anneler günümü kutlamak için gelmişler.Her şeye değdi:)

Hayırlı iftarlar canım patlıcanın tarifini alabilir miyim
Biraz geç dönüş yaptım ama kalabalık olunca anca müsait olabildim.

Patlıcanın tarifini yazayim tabii ki.
Malzemeler kişi sayısına göre belirleniyor.
Bostan patlıcan
Domates büyüklerinden
Köftelik kıyma (köftelik yoğurulacak)
Ve beşamel sos

Yapılışı;

Bostan patlıcanlar 1 veya 1bucuk cm halka şeklinde kesiliyor ve kizartiliyor.
Kiymayıda köftelik yoğurup patlıcanların büyüklüğüne göre şekil verilip tavada pişiriliyor.
Domatesler de aynı şekilde halka halka kesilip kofteleri kizarttigimiz tavada arkalı önlü hafif kizartiyoruz.
Tepsiye önce patlicanlari, üstüne köfte onun üstüne domates koyuyoruz. Daha sonra beşamel sos yapip her bir porsiyonun üstüne birer kaşıkdöküyoruz ve fırına veriyoruz. Beşamel sos kızarana kadar pişiriyoruz. Hepsi bu kadar. Lezzetli porsiyonluk bir yemek oluyor.
Patlican sevmeyen olursa onun yerine patates koyabilirsiniz.

Kizartma islemi yorucu sıkıcı olabilir ama görüntü tat gayet güzel oluyor. Kayinvalidemlere yapmıştım cok beğenmişlerdi değişik ve görseli güzel demişlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…