Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

sahurda kahvaltı yapanlara evde labne peyniri tarifi vereyim :)
1 kg kaynardan azıcık soğuk süte herhangi bir peynir çeşidinden 1 kibrit kutusu kadar iyice ezip vıcığını çıkarıp sütle iyice çırpıp inceltiyoruz aynı yoğurt mayalar gibi süte katıp mayalıyoruz üzerini sarıp bekletiyoruz ben en az 6 saat bekletiyorum sonra dolaba koyup 12 saat bekletip tülbentte süzüyorum bildik marketten alma labne gibi oluyor 1 kg sütten yaklaşık 400 gr çıkıyordur bereketli de ama 2-3 gün de bitirmeniz lazım çabuk bozuluyor

Teşekkürler tarif için abla, bebekten dolayı çok yaptım bu tarifle labne

ben daha bugun başlayabildim çok şükür bugün oruç tuttum sahursuz tuttum ama olsun..
iftarda; sehriye çorbası
pirinç pilavı eşime ( ben kendime sehriye pilavi yaptım malum diyetteyim bezelyeli misirli sehriye pilavi)
firinda cesnili patates ve tavuk incik
mevsim salata
yoğurt
kozlenmis acı biber

sahur;2haslanmis yumurta domates salata maydanoz dan oluşan klasik kahvalti

afiyet şifa olsun gülüm , diyetteymişsin siyah zeytinin çok tuzlu değilse sahurda zeytin de ye olmadı suda beklet ye birazda sebzene zeytin yağı gezdir ki kabızlık olmasın

sen de kaynardan az ılık sütle mi yaptın ilk 2 kere de de yoğurt mayalama ısısın da yaptım olmamıştı sütü tekrar kaynatıp daha sıcakken tekrar peynir katınca tutmuştu
Evet abla yoğurt yapma ısısından daha sıcak olacak, benim de bi kez ılık yaptığım için tutmadı,aşırı sıcak yaptığımda da ekşi oldu sonra 3 günde bir yapınca uzman olmuştum

afiyet şifa olsun gülüm , diyetteymişsin siyah zeytinin çok tuzlu değilse sahurda zeytin de ye olmadı suda beklet ye birazda sebzene zeytin yağı gezdir ki kabızlık olmasın
allah razı olsun canm beni ben zeytin yağı kullaniyorum zaten hemen hemen 3 4 yıldır pilav hariç herşey e zeytin yağı ile yapiyorum asla eve margarin sokmam mesela tereyağı kullanirim bazı şeylerde ha bide zeytin yemiyorum pek canm ben yediklerim bunlardan ibaret bol bol salata ekmeksiz hafif yemekler

ramazan da genel de herkes de kabızlık olabiliyor ya o yüzden sahurda azda olsa zeytin yağı kullan dedim maalesef zayıflamaya çalışırken en büyük sorunlardan biri de bu , benim troid bezim alındığın da 111 kiloydum biliyorsun troid bezi yoksa iyice kilo alınır sıkı diyet yaptım 9 ay kadar 1 kilo bile veremedim bir kaç yüz gramdı giden, sonra düşünce yapımı , bilinç altımı değiştirip bedenin neye ihtiyacı varsa yedim zayıflamaya başladım çok uzun sürse de ve hala yolum uzun olsa da en azından artık 3. derece obez değilim 52 beden sıkıyordu şimdi 44 bedenim , kalıcı zayıflama ve sağlıklı olmak için yediklerimizden eksitmek değil de eklemek gerekiyor bazen :)

Kızlaar bende bu konuyu yeni gordum
Pzt iftar menüm
Firinda Musakka pirinç pilavı uzum erik hosafi ve ayran
Salı günü
Fırında musakka pilav dünden. tavuk kızartma ve salata
Çarşamba
Şehriye pilavı tavuk kızartmaya patatesli soğanlı soslu fırında yemek hazırladım salata ve patlıcan biber yoğurtlamadı

Perşembe evde değildik

Cuma
Carsb 'dan kalan patates
Salata bir tabak mantı ve sarma

Sahur menülerimiz genelde lahvaltilik olur bazen gözleme domatesli peynir
Patatesli fırında teryagli eşim sadece gözlemeyi yer ama diğerleri de tok tutuyor
Ben özellikle bur kaase yoğurt ve ekmek yemeye özen gösteriyorum. Bende emziriyorum. 5 gün kadar tutsamda sütüm hafif azaldı tutamicam

Pusuya yatıp beklemek lazım şimdilik menülerde sıkıntı yok ama bi kaç güne daralmalar başlar misafir içinde normal güne de çok yardımcı olacak buralar
Valla yattım bekliyorum usulca
Bana yormayacak berketli bir fırın yemeği lazım daha yolun başında illa ki güzel değişik menüler çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…