Ana yemeklerin çok güzel nevoş:) bence de haşlama içli köfte daha güzel oluyor. Ek istersen soğuk bir iki meze yapabilirsin bence. Alinazik olabilir yada babağannuş veya muhammara veya haydari vs. Şekerpare yi de pek severim eline sağlık :)Cuma misafirim var ama menüyü tam oturtamadım
Çeşit çok olsun istiyorum misafirlerim çok özel ve ilk kez yemeğe geliyorlar.
Yuvalama Çorbası(yöresel)
Peynirli tepsi böreği
İslim kebabı veya Patlıcan tava
Bulgur pilavı
Yaprak sarma ve kuru dolma
İçli köfte (ama kızartmamı yapsam yoksa yoğurtlu içli köftemi yapsam yoksa kendi yöremize ait haşlama içli köftemi karar veremiyorum.Biz genelde haşlama yaparız)
Başka yoğurtlu birşey mi hazırlayayım.
Salata
Kadayıf veya Şekerpare
Bir el atın hanımlar ne yapayım
Çok teşekkür ederim canımAna yemeklerin çok güzel nevoş:) bence de haşlama içli köfte daha güzel oluyor. Ek istersen soğuk bir iki meze yapabilirsin bence. Alinazik olabilir yada babağannuş veya muhammara veya haydari vs. Şekerpare yi de pek severim eline sağlık :)
Oooo abla valla menüyü okurken bi yutkundum hem lezzetinden ötürü hem yorucu olmasından ama senin üstesinden gelemeyeceğin iş yok maşallah kolay gelsin şimdiden yoğurtlu kızarmış kırmızı ve yeşil biber yakışır gibi geldi yada Haydari de güzel olabilirCuma misafirim var ama menüyü tam oturtamadım
Peynirli tepsi böreği
Bulgur pilavı
İçli köfte (ama kızartmamı yapsam yoksa yoğurtlu içli köftemi yapsam yoksa kendi yöremize ait haşlama içli köftemi karar veremiyorum.Biz genelde haşlama yaparız)
Salata
Kadayıf veya Şekerpare
Teşekkürler canımOooo abla valla menüyü okurken bi yutkundum hem lezzetinden ötürü hem yorucu olmasından ama senin üstesinden gelemeyeceğin iş yok maşallah kolay gelsin şimdiden yoğurtlu kızarmış kırmızı ve yeşil biber yakışır gibi geldi yada Haydari de güzel olabilir
Canım içli köfteyi haşla hafif olur diğer türlü ağır olur bizimde yörede haşlama olur:) şimdiden afiyet olsun menü güzelCuma misafirim var ama menüyü tam oturtamadım
Peynirli tepsi böreği
Bulgur pilavı
Salata
Kadayıf veya Şekerpare
Teşekkür ederim canımCanım içli köfteyi haşla hafif olur diğer türlü ağır olur bizimde yörede haşlama olur:) şimdiden afiyet olsun menü güzel
Bizde de haşlama yapılır, bencede haşlama daha iyi olur Nevoşum.Cuma misafirim var ama menüyü tam oturtamadım
Peynirli tepsi böreği
Bulgur pilavı
Salata
Kadayıf veya Şekerpare
Tamam canım çok sağolBizde de haşlama yapılır, bencede haşlama daha iyi olur Nevoşum.
Ramazan davet sofralarında pek sulu yemek yapmıyorum canım ama taze fasülye gibi belki ortaya bir zeytinyağlı ekleyebilirim neden olmasınHepsi ayrı ayrı lezzetli yemekler ama menü oluşturmamış bence canım ya
Yorumları okumadım ama sanki birkaç şeyi dwğiştirsen daha ramazanlık olacak.
Mesela bana göre sulu yemek eksik.
Ramazan davet sofrasında pilav olmazsa olmaz.
Tatlı olarak tiramisuya yatıya giderim ama yine ramazan daveti için hafif.
Hadi annenler neyse her türlü överler de diğer taraf
İçli köfte kıyma, lazanya kıyma çok fazla kıyma yok mu ya bilemedim. Bir de lazanya zaten yeterince ağır bir yemek, içli köfte de kallavi. Bir de biri İtalyan, biri daha yöresel ortaya karışık gibi olmuş biraz. İçli köfteyi çıkarıp yerine başka bir meze eklenebilir, belki yaprak sarması ya da közlenmiş patlıcan salatası. Bruschetta da olabilir ortaya iftarlık tabağıyla birlikte. Onun dışında menü uyumlu, ellerinize sağlık şimdiden. :)
Nevo benim menüme yorum yapmadın ama ben yakaladım senin menünüCuma misafirim var ama menüyü tam oturtamadım
Peynirli tepsi böreği
Bulgur pilavı
Salata
Kadayıf veya Şekerpare
ayyy canım hepsinden istedi simdiden kolay gelsin ve ellerine saglık :)Cuma misafirim var ama menüyü tam oturtamadım
Peynirli tepsi böreği
Bulgur pilavı
Salata
Kadayıf veya Şekerpare