Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2016)

Immm çok güzeldir o şimdi yanına yassı spagetti salata mis anneme bi söylim bakiyim ne düşünüyor yarına bişey düşünmezse bunu yaparım ben bir şey Dicem o tavuğa kremayla sosu karıştırdığında dolapta bekletmiyor musun canım 5 kişi için yeter mi bu ölçü acaba

Evet kuzum yanına makarna ve salata çok yakışıyor.
Yok canım bekletmene gerek yok hemen atabilirsin fırına.
Biz 500 gr dan yapınca 2 kişi sömürüyoruz
5 kişiye yetmeyebilir o nedenle :)
Tabi yanında başka şeyler yiyince yeter belki ama ölçüyü arttırabilirsin sen :)

Canım ben eğer pirinci suya koyup ıslattıysam 1 bardağa 1 bardak su ekliyorum ama eğer ıslatmadıysam 1 bardak pirince 2 bardak su koyuyorumEğer şehriye eklenecekse ekstradan yarım bardak fazla su ekliyorum

teşekkür ederim:)
dünkü menü

İftar

yayla çorbası
tavuk sote
pilav
limonata

Sahur

Kaşarlı tost
süt

(sahurda tost gayet tok tutuyor ve dokunmuyor tavsiye ederim)
yumurtalı kaşarlı domatesli tost

Can'ım çekti bende yetmez gibi düşündüm açıkcası ben 1 kg dan yapayım çok. Mu olur acaba ya yanına patates kızartması yaparım dye düşünüyorum .yanında onun dışında yemek olmayacak ana yemek olarak çorba haricinde canım kaç derecede ne kadar süre tutacağım fırında

Canım. Nasılsın uzun zamandır konuşamıyoruz seninle dün senin börek tarifinden yaptım nefis oluyor ya bir kere de yanıltsın beni sirkeli unlu karışımlı olan .
Senin tarif listende fellah köftesinin tarifi vardı denedin mi onu ben bir kaç kere yaptım ama tarifi o anlık alıp yapıp atmıştım şimdi de bulamıyorum sen yaptıysan senin tarifinle yapabilirim

Sahur menüm

Pastırmalı yumurta
Siyah ve yeşil zeytin
Peynir çeşitleri
Domates
Salatalık
Pide
Salam
Tereyağı
Çay
Süt
Bol suuuu

Çok karıştırdım çokk

Balon gibi oldum gece Allahtan uyudum yoksa patlardım

Bu gece az yiyim bari

İyiyim canım sen nasılsın ellerinize sağlık beğenmene sevindim bizde çok severek yiyoruz onuBen genelde bu tarifi yapıyorum çok beğeniyorum tabi ki un miktarı genelde değişebiliyor markaya içeriğe göre sen yine de göz kararı ayarlayabilirsin

Fellah Köftesi Tarifi

• 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için :

• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet domates rendesi (yazdan hazırladığımız konserve domates rendesi de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz

Bulgur sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir. şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur. Küçük küçük yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak şekil verilir. Bir tencerede köfteler 15- 20 dk kaynatılır. Köfteler haşlanırken ayrı bir tencerede domates sosu hazırlanır. Haşlanan köfteler sosla birleştirilir. Servis tabağına alınır.

ipe dizince onları kuruyunca içine doğru çökmüyormu?
bide patlıcan kabak içlerini ne yapıyorsunuz? atıyormusunz.
yazık günah

asma yaprağı alıp pet şişelerin içine koyucam bende
Patlıcan içini küçük küçük kıyıp soğanla kavurunca nefis bir sahurluk elde edersin. Teecihen üzerine yumurta da kırabilirsin. Benim favori kahvaltılığımdır:)

dünkü menüm
soğuk ayran çorbası
tavuklu sebze(scahefer tavasında yaptım nefisti)
şehriyeli pirinç pilavı.

bugün
soğuk ayran çorbasına devam
pilav ve diğer yemegim var başka ne yaparım bilmiyorum düşünüyorum

Dün yaptığım çöp şiş köfte üzerinede salçalı sos döktüm salça olmadan sevmiyorum:) Piştikten sonra çekmeyi unutmuşum neden acaba

Ve tabi bir sorum da olacak yine bu şekilde fırında körili tavuk yaptınız mı hiç eğer yapan ve memnun kalan tarif verebilirse çok sevinirim :)

bende bundan yaptım. tencerede ama. bide patesleri çöp şişe dizdim.bide patlıcan taktım
ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…