ImmmYok canım göğüs etiyle yapıyorum.
500 600 gr göğüs etini fileto halinde kesiyorum.
Tepsiye bitişik şekilde diziyorum. Tuz ve yağ eklemiyorum çünkü soya sosu tuzlu, krema da yağlı zaten.
Tavukların üzerine önce 1 kutu kremayı döküyorum sonra yarım bardaktan daha az (hatta çeyrek bardak bile yeter) soya sosu üzerine suyla 1 bardağa tamamlıyorum ve onu döküyorum.
Kaşıkla biraz karıştırıp kremayla sosun karışmasını sağlayıp fırına atıyorum.
Kızarınca alt üst ediyorum tavukları. Etmesen de olur.
Bu arada tavuklar sosu tamamen çekmiyor sulu kalıyor.
O sosu da tabaklara gezdiriyorum.
Nefis bir tat.
Immmçok güzeldir o şimdi yanına yassı spagetti salata mis anneme bi söylim bakiyim ne düşünüyor yarına bişey düşünmezse bunu yaparım ben bir şey Dicem o tavuğa kremayla sosu karıştırdığında dolapta bekletmiyor musun canım 5 kişi için yeter mi bu ölçü acaba
Canım ben eğer pirinci suya koyup ıslattıysam 1 bardağa 1 bardak su ekliyorum ama eğer ıslatmadıysam 1 bardak pirince 2 bardak su koyuyorumEğer şehriye eklenecekse ekstradan yarım bardak fazla su ekliyorum
yumurtalı kaşarlı domatesli tostdünkü menü
İftar
yayla çorbası
tavuk sote
pilav
limonata
Sahur
Kaşarlı tost
süt
(sahurda tost gayet tok tutuyor ve dokunmuyor tavsiye ederim)
Ne demek canımteşekkür ederim:)
yumurtalı kaşarlı domatesli tost
Evet kuzum yanına makarna ve salata çok yakışıyor.
Yok canım bekletmene gerek yok hemen atabilirsin fırına.
Biz 500 gr dan yapınca 2 kişi sömürüyoruz
5 kişiye yetmeyebilir o nedenle :)
Tabi yanında başka şeyler yiyince yeter belki ama ölçüyü arttırabilirsin sen :)
Ne demek canım
İyiyim canım sen nasılsın ellerinize sağlık beğenmene sevindim bizde çok severek yiyoruz onuCanım. Nasılsın uzun zamandır konuşamıyoruz seninle dün senin börek tarifinden yaptım nefis oluyor ya bir kere de yanıltsın benisirkeli unlu karışımlı olan .
Senin tarif listende fellah köftesinin tarifi vardı denedin mi onu ben bir kaç kere yaptım ama tarifi o anlık alıp yapıp atmıştım şimdi de bulamıyorum sen yaptıysan senin tarifinle yapabilirim
Benim için sorun olmuyo tansiyonum hep düşük yesem daha iyi olur esimde öle söylüyo sonuçta yine susasicaz bu ara hava serin ona güvenerek yiyo şimdilikKızlar çoğunuz sahur menüsünde zeytin yediğinizi yazıyorsunuz,zeytin susatmıyor mu ki?
Sahurda patatesli yumursa kahvaltilik cay karpuz bu gun iftarda garniturlu pilav dünden kalma . Patlıcan kesmesi . Çacik
bugünkü menüm
güveçte soslu köfte
pilav
cacık
güllaç
Kızlar çoğunuz sahur menüsünde zeytin yediğinizi yazıyorsunuz,zeytin susatmıyor mu ki?
Patlıcan içini küçük küçük kıyıp soğanla kavurunca nefis bir sahurluk elde edersin. Teecihen üzerine yumurta da kırabilirsin. Benim favori kahvaltılığımdır:)ipe dizince onları kuruyunca içine doğru çökmüyormu?
bide patlıcan kabak içlerini ne yapıyorsunuz? atıyormusunz.
yazık günah
asma yaprağı alıp pet şişelerin içine koyucam bende
bende bundan yaptım. tencerede ama. bide patesleri çöp şişe dizdim.bide patlıcan taktımDün yaptığım çöp şiş köfte üzerinede salçalı sos döktüm salça olmadan sevmiyorum:) Piştikten sonra çekmeyi unutmuşum neden acaba
Eki Görüntüle 1843466
Ve tabi bir sorum da olacak yine bu şekilde fırında körili tavuk yaptınız mı hiç eğer yapan ve memnun kalan tarif verebilirse çok sevinirim :)