- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.422
Ben o yemegi hic yapmadim canim misafire uygun olur diye dusunuyorum neden olmasin.
Ona benzer bir de beli bükük patlican kebabi var eger dusunursen. O da pratik ve bence misafire uygun. Eltimin misafirlere yaptigini hatirliyorum. Ben de esime bikac defa yapmistim begendi.
islim kebabını gözünüzde büyütmeyin zor değilBu da güzel görünüyor, patlıcan dilimlerini tamamen ayırmadan yapıyoruz sanırım değil mi? Bu tür kebaplarda tek sıkıntı, diğer malzemenin tadıyla patlıcan özleşmezse; patlıcanın haşlanmış gibi yavan bir tadı oluyor. Kızartılmış patlıcanla yapılan yemekler her zaman daha lezzetli oluyor o yüzden bu kepapta tereddütte kaldım.
Fırsat bulabilirsem haftaiçinden patlıcanları kızartıp buzluğa koyup islim kebabını kolaylaştırmayı deneyeceğim.
selam.
sahurda hiç birşey yiyesim gelmiyor.
şuan sanki boğazımdan bir şey takılmış gibi
peynir susatmaz değil mi?
bende de migren var. bu sene tutarsa naparım bilmiyorum.suyu yeterli içmediysen belki susatabilir asucum
ben dün akşam 10 bardak içmişimdir sahura kadar
benim en büyük problemim mide ve baş ağrısı
mide için her zaman sahurda süt içiyorum acayip iyi geliyor
başıma çarem yok tuttumu migren peşimi bırakmıyor
islim kebabını gözünüzde büyütmeyin zor değil
ben geçen sene iftarda misafirlerim için yaptım
tabi biraz abartmışım 48 tane yapmıştım
çokda güzel olmuştu ama bisürü çeşit yemek ikram olunca kaldı
kalanları tencerelere koyup misafirlerimle uğurlamışlığım var
bende de migren var. bu sene tutarsa naparım bilmiyorum.
akşam hafif ağrım vardı. bende minoset hafif diye onu içtim. şuan iyim. ama midem rahatsız biraz.
sütü ısıtmaya falan gerek yok değilmi?
ben normalde 3 litreye yakın su içiyorum.
akşam bende 10 bardak içmişimdir
kıyma 1,5 kilo kadar almıştım ama artmıştı kalanını buzluğa köfte yapmak için atmıştımKaç gram kıymadan ve kaç kilo patlıcandan çıktı o kadarİçine tek köfte mi koydunuz çift mi?
canım islim kebabını yaparken köftesini önceden az yağda kızartıyormusun ??yoksa çiğden mi koyuyorsun ben de severim ama pek nadir yaparımkıyma 1,5 kilo kadar almıştım ama artmıştı kalanını buzluğa köfte yapmak için atmıştım
köfteleri tek tek ama çok küçük koymadım
patlıcanı şuna göre hesaplamıştım 1 patlıcanı en az 4 e bölerim 4 taneden 2 kebap çıkar diye
ama bazı patlıcanlar tombul oluyor bir patlıcandan 3 kebap çıkıyor
misafirinize göre alabilirsiniz
kıyma 1,5 kilo kadar almıştım ama artmıştı kalanını buzluğa köfte yapmak için atmıştım
köfteleri tek tek ama çok küçük koymadım
patlıcanı şuna göre hesaplamıştım 1 patlıcanı en az 4 e bölerim 4 taneden 2 kebap çıkar diye
ama bazı patlıcanlar tombul oluyor bir patlıcandan 3 kebap çıkıyor
misafirinize göre alabilirsiniz
canım islim kebabını yaparken köftesini önceden az yağda kızartıyormusun ??yoksa çiğden mi koyuyorsun ben de severim ama pek nadir yaparım
Teşekkür ederim :)
bol bol salatalık yedim susuzluk içinmigren susuz kaldımı çok tetikliyor zaten canım bol tüketmemeiz lazım
sütü oda sıcaklığında içiyorum ben hiç sıcak süt içemem şekersiz içerim
bunu her ramazan yaparım hem tok tutuyor hem mideyi rahatlatıyor
Yani suda çok beklediği için sıkıntı oldumu diye sordum.her zmankı gbi
Bu da güzel görünüyor, patlıcan dilimlerini tamamen ayırmadan yapıyoruz sanırım değil mi? Bu tür kebaplarda tek sıkıntı, diğer malzemenin tadıyla patlıcan özleşmezse; patlıcanın haşlanmış gibi yavan bir tadı oluyor. Kızartılmış patlıcanla yapılan yemekler her zaman daha lezzetli oluyor o yüzden bu kepapta tereddütte kaldım.
Fırsat bulabilirsem haftaiçinden patlıcanları kızartıp buzluğa koyup islim kebabını kolaylaştırmayı deneyeceğim.
ha yok yok onda bı sıkıntı yok bende sıkıntıYani suda çok beklediği için sıkıntı oldumu diye sordum.
Benimki tane tane döküldü
Güzel mi olmuyor pilavın :)ha yok yok onda bı sıkıntı yok bende sıkıntı