Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2016)

Günaydın kızlar
Dün ki menü
Yeşil mercimek çorbası
Makarna
Biber-kabak dolması
Salata
Zeytinyağlı enginar
Amerikan salatası
Patatesli börek
İşten çıkıp eve gidp hemen sardım 1 kg dan Buzluğa da attım iyi oldu yumuşacık haftasonuna börekle uğraşmıcaz en azından
Bugünki menü
Kırmızı mercimek çorbası
Dünki yemekler
Bişey yenmedi pek makarnanın yanına köfte kızartılacak o kadar
Çorbayla doydum ben gözümün açlığından yedim
Maşallah ne çok su içiyorsunuz öyle ben sadece masada bir bardak içtim o kadar kurucam valla
Kızlar haftasonuna menümüzü belirledik annemle
Kırmızı mercimek çorbası
Kızartma patates köfte biber patlıcan
Köfte olduğu için içli köfte olmaz dimi hiç yapmadım çok merak ediyorum çok zor mu o bulgur içini oymak tek sıkıntı

birşey sorucam.
ben pilavı ölçüsüz yapıyorum. bazen oluyor bazen olmuyor.
neden ölçüsüz yaptığıma gelince.
çünkü herzaman o su az geliyor. o yüzden
siz nasıl yapıyorsunuz

birşey sorucam.
siz nasıl yapıyorsunuz

1 bardak pirince 2 bardak su koyuyorum suyunu çekince bir parça alıp elimle eziyorum eğer yumuşaksa tamam eğer değilse yarım bardak daha sıcak su ekliyorum çekmesini bekleyip kapatıyorum

içli köftenin kolay yöntemleri var youtubede

birşey sorucam.
siz nasıl yapıyorsunuz

Ben de ölçüsüz yapıyorum, göz kararı. Yıllar önce annem ocağın başında bana işin kararını göstermişti. Pirinç pilavı yaparken suyu koyduğunda karıştırırken çok aşırı seyrek olmayacak ama pirinçler rahatça suda hareket edebilecek.

Bulgur pilavına ise daha çok su konacak, kaşıkla karışınca bulgurlar içerde çorba gibi yüzecek. Yani o görüntü aklıma kazındı ve göz hafızasıyla yapıyorum tamamen :)

Bence şurda bir püf nokta var: Suyu ekleyince (kaynar su döküyorum ben), hemen altını en kısığa getiriyorum. Fazla ateş suyu uçuruyor, siz kararında koysanız bile su uçarsa az geliyor.

İlk pilav yapışım geldi aklıma kıtır kıtır olmuştu; yurtta kalıyordum yurt bekçisi yaşlı amcaya ikram etmiştim de adamcağız zorla yemişti. Sonra işin püf noktasının, pişerken üzerine kapak kapatmak olduğunu öğrenmiştim Meğerse tencere yerine tavada pişirmişim pilavı

evet evet benim mesela kapağımkırıldı üstüne başka bişi örtüyüroum su buhar olup gidiyor.
kısık ateşte en güzeli

Tabi ki fikrimi değiştirdim
Güveç yerine fırında soya soslu kremalı tavuk yapıyorum :)

nasıl yapıyorsun canım onu ? buttan mı yapıyorsun?

Yok canım göğüs etiyle yapıyorum.
500 600 gr göğüs etini fileto halinde kesiyorum.
Tepsiye bitişik şekilde diziyorum. Tuz ve yağ eklemiyorum çünkü soya sosu tuzlu, krema da yağlı zaten.
Tavukların üzerine önce 1 kutu kremayı döküyorum sonra yarım bardaktan daha az (hatta çeyrek bardak bile yeter) soya sosu üzerine suyla 1 bardağa tamamlıyorum ve onu döküyorum.
Kaşıkla biraz karıştırıp kremayla sosun karışmasını sağlayıp fırına atıyorum.
Kızarınca alt üst ediyorum tavukları. Etmesen de olur.
Bu arada tavuklar sosu tamamen çekmiyor sulu kalıyor.
O sosu da tabaklara gezdiriyorum.
Nefis bir tat.

birşey sorucam.
siz nasıl yapıyorsunuz
Canım ben eğer pirinci suya koyup ıslattıysam 1 bardağa 1 bardak su ekliyorum ama eğer ıslatmadıysam 1 bardak pirince 2 bardak su koyuyorumEğer şehriye eklenecekse ekstradan yarım bardak fazla su ekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…