Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2016)

İyiyim canım sen nasılsın ellerinize sağlık beğenmene sevindim bizde çok severek yiyoruz onu:KK53:Ben genelde bu tarifi yapıyorum çok beğeniyorum tabi ki un miktarı genelde değişebiliyor markaya içeriğe göre sen yine de göz kararı ayarlayabilirsin:hamarat:

Fellah Köftesi Tarifi

• 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için :

• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet domates rendesi (yazdan hazırladığımız konserve domates rendesi de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Tuz

Bulgur sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir. şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur. Küçük küçük yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak şekil verilir. Bir tencerede köfteler 15- 20 dk kaynatılır. Köfteler haşlanırken ayrı bir tencerede domates sosu hazırlanır. Haşlanan köfteler sosla birleştirilir. Servis tabağına alınır.
İyiyim Can'ım bende .patatesli börek de sadece senin tarifini kullanıyorum .Sanki benim daha önceden yaptığım tarif buydu gibi ya .☺️

Dün yaptığım çöp şiş köfte üzerinede salçalı sos döktüm salça olmadan sevmiyorum:) Piştikten sonra çekmeyi unutmuşum neden acaba :KK70: :KK70:
Eki Görüntüle 1843466

Ve tabi bir sorum da olacak yine bu şekilde fırında körili tavuk yaptınız mı hiç eğer yapan ve memnun kalan tarif verebilirse çok sevinirim :)

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :kk77:
Ben yoğurtlu biber soslu tavuk yapıyorum şişe takıp çok güzel oluyor kori soslu tavuğu tencerede yapmıştım çok güzel olmuştu

bende bundan yaptım. tencerede ama. bide patesleri çöp şişe dizdim.bide patlıcan taktım :işsiz:
ellerine sağlık
Ben patatesleri baharat ve sıvıyağ ile karıştırıp altına dizdim :) Yanına da patlıcan salatası yaptığım için yemeğe koymadım.
Teşekkür ederim sizinde ellerinize sağlık :KK51:

birşey sorucam.
ben pilavı ölçüsüz yapıyorum. bazen oluyor bazen olmuyor.
neden ölçüsüz yaptığıma gelince.
çünkü herzaman o su az geliyor. o yüzden
siz nasıl yapıyorsunuz

pilavımın üstüne pilav tanımam bekarken de evde hep bana yaptırırdı annem ablam:halay: püf nokta 1 su barda pirincin suyunu pirincin ıslatılmış mı ıslatılmamış mı olması belirler. ıslatılmış1 su bard pirince 2 su bardağı ılık su atarım..ıslatılmamış pirince 1.5 su bardağı ılık su atarım...ve her seferinde pirinc pilavıma bir çay kaşığı silme toz şeker 3-4 damla limon atarım. ve hiç karıştırmam baktım suyunu cekmiş kapağı kaldırırım sesini dinlerim ças çus ediosa suyunu cekmiştir.afiyet olsun

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :kk77:
Ben yoğurtlu biber soslu tavuk yapıyorum şişe takıp çok güzel oluyor kori soslu tavuğu tencerede yapmıştım çok güzel olmuştu
Çok teşekkür ederim :)
Köri soslu tavuğu ben de hep tencerede yapıyorum sebzelerle birlikte ama fırında nasıl olur merak ediyorum denemedim hiç :)

sahur yemıyorum,bu yuzden ilk ifratım kahvaltı oldu,zeytın peynır,haşlama yumurta,domates,
bu akşam tavuk haşlama,yanına salata,

pilavımın üstüne pilav tanımam bekarken de evde hep bana yaptırırdı annem ablam:halay: püf nokta 1 su barda pirincin suyunu pirincin ıslatılmış mı ıslatılmamış mı olması belirler. ıslatılmış1 su bard pirince 2 su bardağı ılık su atarım..ıslatılmamış pirince 1.5 su bardağı ılık su atarım...ve her seferinde pirinc pilavıma bir çay kaşığı silme toz şeker 3-4 damla limon atarım. ve hiç karıştırmam baktım suyunu cekmiş kapağı kaldırırım sesini dinlerim ças çus ediosa suyunu cekmiştir.afiyet olsun
Merhaba
Ya yanlış olmadı değil mi ıslatılmamışa 1.5 su bardağı, ıslatılmışa 2 bardak su katıyorsunuz. Ama ıslatılmış zaten su çekmiş olmuyor mu ona neden daha fazla su katıyorsunuz? Bende yapamıyorum adam gibi pilav. Çok belli ettim zaten :KK70:

köri tavuk tarifini alabilirim. körim varda kullanayım bari:KK70:
geçen sene yapmıştım. hem tuz hemde köri koyunca tuzlu olmuştu :KK70:

Canim isi ayari firina gore degisiyor ben 180 derecede pisiyorum. Sureye dikkat etmedim ama krema goz goz kizarmaya baslayinca tavuklari cevir. Diger taraf da kizarinca tamamdir. Tavuk zaten cok cabuk pisiyor.

Bence 5 kisiye 1 kilo cok olmaz yaninda baska bir sey de olmayacaksa.

Eger denersen beni etiketle haber ver canim insallah begenirsin :)

Merhaba
Ya yanlış olmadı değil mi ıslatılmamışa 1.5 su bardağı, ıslatılmışa 2 bardak su katıyorsunuz. Ama ıslatılmış zaten su çekmiş olmuyor mu ona neden daha fazla su katıyorsunuz? Bende yapamıyorum adam gibi pilav. Çok belli ettim zaten :KK70:

Bence olcu pirincin cinsine gore degisiyor.
Mesela ben pirinci yikiyorum suyunu suzup oyle islak bekletiyorum. Sonra yine 1'e 2 olcude su koyuyorum lapa da olmuyor. Tabi pirince gore degisebilir bu.

Bence olcu pirincin cinsine gore degisiyor.
Mesela ben pirinci yikiyorum suyunu suzup oyle islak bekletiyorum. Sonra yine 1'e 2 olcude su koyuyorum lapa da olmuyor. Tabi pirince gore degisebilir bu.
Bende ıslatmadığım zaman bire iki , ama ıslatılmışa eşim bir buçuk su koyuyor. Ben zaten artık dedim yapmayacağım pilav işi eşimde bundan sonra. Tutturamıyorum. Burda arkadaş böyle yazınca heveslendim bende dedim bu kısımda yanlış mı yapıykru yapıyorum acaba diye.

Bende ıslatmadığım zaman bire iki , ama ıslatılmışa eşim bir buçuk su koyuyor. Ben zaten artık dedim yapmayacağım pilav işi eşimde bundan sonra. Tutturamıyorum. Burda arkadaş böyle yazınca heveslendim bende dedim bu kısımda yanlış mı yapıykru yapıyorum acaba diye.

Ben de mesela ayni marka pirinc bulamazsam her aldigim markaya gore deneme yanilmayla olcu buluyorum :KK70:
Ama 1'e 2 her sekilde tam geldi bende :)

Canim isi ayari firina gore degisiyor ben 180 derecede pisiyorum. Sureye dikkat etmedim ama krema goz goz kizarmaya baslayinca tavuklari cevir. Diger taraf da kizarinca tamamdir. Tavuk zaten cok cabuk pisiyor.

Bence 5 kisiye 1 kilo cok olmaz yaninda baska bir sey de olmayacaksa.

Eger denersen beni etiketle haber ver canim insallah begenirsin :)

Tamam canım bu akşam belli olur yapıp yapmayacağım yazarım buraya☺️

X