Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

Etli kuru fasulye, Karnıyarık olabilir ya da kıymalı patlıcan musakka da olabilir

bugünkü menüm
şehriye çorbası(dünden)
patlican oturtma(dünden)
pirinç pilavı(dünden)
kabak sandal (dünden)
z.yağlı sarma(dünden)
cacık
irmik tatlısı+dondurma

dünden isafirim vardı mneüde değişiklik yapmıştım ve artan yemeklerim ile bugünden aynı menüyü hazırlayıp yeriz kocişle

dün o kadar hazırlandım iftara eşim son dakikada ticaret odasının iftarına katılacağını bu sebeple eve gelemeyeceğini söyledi . Peki hazırlık boşa gider mi aslaaaaaaaaaa .... ben de anneciğimi çağırdım yedik içtik
arta kalanları da bugün öğlen çocuklara yedirdim ( fazla yapıp ertesi güne çocuklara öğle yemeğim hazır olmuş oluyor )

bugünkü iftar menüm

tarhana çorbası
kıymalı kömbe
cacık / yoğurt
içecekler ( meyve suyu limonata kola)
kavun
pastane revanisi ( ilk defa denedim )

en iyisini yapmışsın canım afiyet bal şeker olsun

pastane revanisi

arzu edenler için tarifi

ben bugün denediğim içi yarım ölçü kullandım... aradığım tarifin bu olduğuna inanıyorun zira ben revani dediğimiz aslında yoğurt ya da irmik tatlısı da denilen yoğun irmik tadından uzak bir tarif arıyordum bugün bunu buldum
yaptım ve de sizlerle paylaşıyorum

5 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı Tatlı Şerbet İçin: 3 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su 1/4 adet limonun suyu
Revaniyi yaparken yumurtayı benmari usulü tencere içerisine 2 sb su konmuş tencereye oturtarak çırpıyoruz
Yumurta ile şeker çırpılıyor krema kıvamına gelene kadar
En son irmik ve unu krema kıvana gelen yumurta şeker karışımına ekliyoruz
Önceden tereyağı ile yağlamış tepsiye karışımı döküp 175 - 180 derecede 20- 25 dk pişiyoruz
Şerbet önceden hazırlanıp soğutuluyor
Fırından çıkan revaninin kenarlarını bıçakla kaldırıyoruz kare kare kesiyoruz
Revani sıcak şerbet soğuk olacak şekilde döküyoruz
Hemen sıcak fırına sürüp 3-4 dk dinlendiriyoruz sonra çıkarıp
Ağzını kapatıp soğuyana kadar bekliyoruz

ellerin dert görmesin hatun mükemmel olmuş şu görüntüye bak..

Kaç gündür yemek yapmıyordum firmanın yemeği sağolsun arkadaşların daveti veee bugün evde olacağız,
dün sahurda mini pizza yaptım,
kahvaltılık
salatalık ,domates
haşlanmış yumurta vardı

Bu akşam menüde;
mercimek çorbası
pirinç pilavı
etli patlıcan güveç
içecekler
taş kadayıf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…