- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
Ramazanda iki aile bizi iftara aldı.
Bu iki aileyi biz de çağırdık p.tesi için
Hoş benim hiç halim yok
Ama baktım ki eşimin de içinde kalcak
Kayinvalidem cok yardimci oluyor
Iki tane de kaynim var
Yani o gün misafirler ve de biz toplam 17 kişi olcaz sanırım
Menü olarak
Aşotlu ayran çorbası
Etli lahana sarma
Pirinç pilavı
Kıymalı patatesli börek
Elma hosafi
Kavun, salata, içecek
Tatlı olarak da
Etimekli tatlı (şerbetli muhallebili)
İncir tatlısı düşünüyorum
Burda bu sekilde klasik menüler yapılıyor
Ama ortaya illa ki bi sulu yemek yapılıyor
Ne yapsam bilemedim
Bu ailelerden biri etli taze fasulye
Biri de etli nohut yapmıştı ortaya
Karalahana corbası ılk kez denedım @____PAPATYA____ tarıfıyle
Yalnız yarma yerıne taze mısır koydum fasulyeyıde kolay olsun dıye haslanmıs meksıka fasulyesı kullandım pratık olmam lazımdı ıdare edınyalnız tat superdı Eki Görüntüle 1578487
Yağda kızartmadan daha sağlıklı oluyorCanim fırında karışık kızarmayı nasıl yapiyorsun neler koyuyorsun birde yağda kızartma gibi oluyormu?
bende fırında yapıyorum hem çok az yağlı hem daha sağlıklı hem daha temizCanim fırında karışık kızarmayı nasıl yapiyorsun neler koyuyorsun birde yağda kızartma gibi oluyormu?
Hemde çok lezzetlibende fırında yapıyorum hem çok az yağlı hem daha sağlıklı hem daha temizüstün başın ortalık batmıyo
bende domates sosunu ocakta yapıyorumHemde çok lezzetliBende öyle yapıyorum genelde Domates sosu ocakta yapıyorum yada onu ayrı bir tepsiye pişiriyorum
Afiyet bal şeker olsunbende domates sosunu ocakta yapıyorum
en iyisini yapmışsın canım afiyet bal şeker olsundün o kadar hazırlandım iftara eşim son dakikada ticaret odasının iftarına katılacağını bu sebeple eve gelemeyeceğini söyledi . Peki hazırlık boşa gider mi aslaaaaaaaaaa .... ben de anneciğimi çağırdım yedik içtik
arta kalanları da bugün öğlen çocuklara yedirdim ( fazla yapıp ertesi güne çocuklara öğle yemeğim hazır olmuş oluyor )
bugünkü iftar menüm
tarhana çorbası
kıymalı kömbe
cacık / yoğurt
içecekler ( meyve suyu limonata kola)
kavun
pastane revanisi ( ilk defa denedim )
ellerin dert görmesin hatun mükemmel olmuş şu görüntüye bak..pastane revanisi
arzu edenler için tarifi
ben bugün denediğim içi yarım ölçü kullandım... aradığım tarifin bu olduğuna inanıyorun zira ben revani dediğimiz aslında yoğurt ya da irmik tatlısı da denilen yoğun irmik tadından uzak bir tarif arıyordum bugün bunu buldum
yaptım ve de sizlerle paylaşıyorum
5 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı Tatlı Şerbet İçin: 3 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su 1/4 adet limonun suyu
Revaniyi yaparken yumurtayı benmari usulü tencere içerisine 2 sb su konmuş tencereye oturtarak çırpıyoruz
Yumurta ile şeker çırpılıyor krema kıvamına gelene kadar
En son irmik ve unu krema kıvana gelen yumurta şeker karışımına ekliyoruz
Önceden tereyağı ile yağlamış tepsiye karışımı döküp 175 - 180 derecede 20- 25 dk pişiyoruz
Şerbet önceden hazırlanıp soğutuluyor
Fırından çıkan revaninin kenarlarını bıçakla kaldırıyoruz kare kare kesiyoruz
Revani sıcak şerbet soğuk olacak şekilde döküyoruz
Hemen sıcak fırına sürüp 3-4 dk dinlendiriyoruz sonra çıkarıp
Ağzını kapatıp soğuyana kadar bekliyoruz
Eki Görüntüle 1579401
Allah razı olsun canım keşke paylaşım sadece görüntü olmasa da tadını da hep beraber paylaşabilseydikellerin dert görmesin hatun mükemmel olmuş şu görüntüye bak..
sağol canım ama tariflerle paylaşıyorsunuz zatenAllah razı olsun canım keşke paylaşım sadece görüntü olmasa da tadını da hep beraber paylaşabilseydik