Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2015)

bugün kuzucuklarımdan gelen yoğun istek üzerine yaptığım kıymalı kömbe şu an fırında pişiyor

DSC02182.JPG
DSC02183.JPG
DSC02184.JPG
DSC02185.JPG

pastane revanisi

arzu edenler için tarifi

ben bugün denediğim içi yarım ölçü kullandım... aradığım tarifin bu olduğuna inanıyorun zira ben revani dediğimiz aslında yoğurt ya da irmik tatlısı da denilen yoğun irmik tadından uzak bir tarif arıyordum bugün bunu buldum
yaptım ve de sizlerle paylaşıyorum

5 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı Tatlı Şerbet İçin: 3 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su 1/4 adet limonun suyu
Revaniyi yaparken yumurtayı benmari usulü tencere içerisine 2 sb su konmuş tencereye oturtarak çırpıyoruz
Yumurta ile şeker çırpılıyor krema kıvamına gelene kadar
En son irmik ve unu krema kıvana gelen yumurta şeker karışımına ekliyoruz
Önceden tereyağı ile yağlamış tepsiye karışımı döküp 175 - 180 derecede 20- 25 dk pişiyoruz
Şerbet önceden hazırlanıp soğutuluyor
Fırından çıkan revaninin kenarlarını bıçakla kaldırıyoruz kare kare kesiyoruz
Revani sıcak şerbet soğuk olacak şekilde döküyoruz
Hemen sıcak fırına sürüp 3-4 dk dinlendiriyoruz sonra çıkarıp
Ağzını kapatıp soğuyana kadar bekliyoruz

Eki Görüntüle 1579401

harika görünüyo ellerine sağlık. kare borcama yapsak ölçüler ne olur canım söylermisin

harika görünüyo ellerine sağlık. kare borcama yapsak ölçüler ne olur canım söylermisin
merhaba canım kare ya da yuvarlak borcama bu ölçü olur
lakin ben küçük yuvarlak borcama yaptım malzemenin yarısından yaptığım için :KK66:

kıymalı kömbemin pişmiş hali

DSC02186.JPG

Malzemeler:Hamuru:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya) ben 1 paket instant maya kullandım
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz ( ben 1 tatlı kaşığı tuz kullandım )
  • Yarım tatlı kaşığı şeker( 2 tatlı kaşığı şeker kullandım )
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
  • tuz, karabiber
  • ben 1-2 tatlı kaşığı salça kullandım
  • ayrıca tereyağı ve de 1/4 maggie tavuk bulyon koydum iç malzemesine
Yapılışı:
Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
Üzerine kıyma harcının tümü serilir
Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
en son üstüne yumurta sarısı sürülür.
Bıçakla dilimlenir.
200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.

Son düzenleme:
kıymalı kömbemin pişmiş hali

Eki Görüntüle 1579528

Malzemeler:Hamuru:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya) ben 1 paket instant maya kullandım
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz ( ben 1 tatlı kaşığı tuz kullandım )
  • Yarım tatlı kaşığı şeker( 2 tatlı kaşığı şeker kullandım )
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
  • tuz, karabiber
  • ben 1-2 tatlı kaşığı salça kullandım
  • ayrıca tereyağı ve de 1/4 maggie tavuk bulyon koydum iç malzemesine
Yapılışı:
Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
Üzerine kıyma harcının tümü serilir
Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
en son üstüne yumurta sarısı sürülür.
Bıçakla dilimlenir.
200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
:cry:Harika görünüyor:kk77:Afiyet olsun :KK19:

15 kişimi allah yardımcınoz olsun...
Bitti bile cnm ,erkekler bu yemek konusunda kıl oluyorlarya ondan bilindik sevilen şeyleri yaptım :KK66:bakalım inş yeter :KK66:eşim çorbaya ek yaptırdı yetme bu diye :)allahtan mercimek te içine ek yapıp tekrar kaynattım
Ana yemek fırında halen pişmedi

Bitti bile cnm ,erkekler bu yemek konusunda kıl oluyorlarya ondan bilindik sevilen şeyleri yaptım :KK66:bakalım inş yeter :KK66:eşim çorbaya ek yaptırdı yetme bu diye :)allahtan mercimek te içine ek yapıp tekrar kaynattım
Ana yemek fırında halen pişmedi
Erkek misafir ağırlamak daha kolay ama kötü yanı ya yetmezsse eşinize deyin çok yemesin :KK70:

X