Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ellerin dert görmesinbugün kuzucuklarımdan gelen yoğun istek üzerine yaptığım kıymalı kömbe şu an fırında pişiyor
Eki Görüntüle 1579452 Eki Görüntüle 1579453 Eki Görüntüle 1579454 Eki Görüntüle 1579455
Amin Allah razı olsunellerin dert görmesin
pastane revanisi
arzu edenler için tarifi
ben bugün denediğim içi yarım ölçü kullandım... aradığım tarifin bu olduğuna inanıyorun zira ben revani dediğimiz aslında yoğurt ya da irmik tatlısı da denilen yoğun irmik tadından uzak bir tarif arıyordum bugün bunu buldum
yaptım ve de sizlerle paylaşıyorum
5 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı tereyağı Tatlı Şerbet İçin: 3 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su 1/4 adet limonun suyu
Revaniyi yaparken yumurtayı benmari usulü tencere içerisine 2 sb su konmuş tencereye oturtarak çırpıyoruz
Yumurta ile şeker çırpılıyor krema kıvamına gelene kadar
En son irmik ve unu krema kıvana gelen yumurta şeker karışımına ekliyoruz
Önceden tereyağı ile yağlamış tepsiye karışımı döküp 175 - 180 derecede 20- 25 dk pişiyoruz
Şerbet önceden hazırlanıp soğutuluyor
Fırından çıkan revaninin kenarlarını bıçakla kaldırıyoruz kare kare kesiyoruz
Revani sıcak şerbet soğuk olacak şekilde döküyoruz
Hemen sıcak fırına sürüp 3-4 dk dinlendiriyoruz sonra çıkarıp
Ağzını kapatıp soğuyana kadar bekliyoruz
Eki Görüntüle 1579401
merhaba canım kare ya da yuvarlak borcama bu ölçü olurharika görünüyo ellerine sağlık. kare borcama yapsak ölçüler ne olur canım söylermisin
Şimdiden şahane görünüyorEllerinize sağlıkbugün kuzucuklarımdan gelen yoğun istek üzerine yaptığım kıymalı kömbe şu an fırında pişiyor
Eki Görüntüle 1579452 Eki Görüntüle 1579453 Eki Görüntüle 1579454 Eki Görüntüle 1579455
Offf nefîsss Ellerinize sağlık
Harika görünüyorAfiyet olsunkıymalı kömbemin pişmiş hali
Eki Görüntüle 1579528
Malzemeler:Hamuru:
İç malzemesi:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya) ben 1 paket instant maya kullandım
- 1-2 tatlı kaşığı tuz ( ben 1 tatlı kaşığı tuz kullandım )
- Yarım tatlı kaşığı şeker( 2 tatlı kaşığı şeker kullandım )
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
- 250 gr dana kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
- tuz, karabiber
- ben 1-2 tatlı kaşığı salça kullandım
- ayrıca tereyağı ve de 1/4 maggie tavuk bulyon koydum iç malzemesine
Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
Üzerine kıyma harcının tümü serilir
Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
en son üstüne yumurta sarısı sürülür.
Bıçakla dilimlenir.
200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
15 kişimi allah yardımcınoz olsun...Bugün eşimin arkadaşlarına iftar vereceğim işe 15kişilerinş yeterli olur
Menüm
Mercimek çorbası
Fırında sevzeli but
Pilav pirinç
Kolay şekerpare
Ayran salata
buda şeker parenin resmiEki Görüntüle 1579588 ş
Ellerinize sağlıkAfiyet olsunBugün eşimin arkadaşlarına iftar vereceğim işe 15kişilerinş yeterli olur
Menüm
Mercimek çorbası
Fırında sevzeli but
Pilav pirinç
Kolay şekerpare
Ayran salata
buda şeker parenin resmiEki Görüntüle 1579588 ş
Bitti bile cnm ,erkekler bu yemek konusunda kıl oluyorlarya ondan bilindik sevilen şeyleri yaptım bakalım inş yeter eşim çorbaya ek yaptırdı yetme bu diye :)allahtan mercimek te içine ek yapıp tekrar kaynattım15 kişimi allah yardımcınoz olsun...
Erkek misafir ağırlamak daha kolay ama kötü yanı ya yetmezsse eşinize deyin çok yemesinBitti bile cnm ,erkekler bu yemek konusunda kıl oluyorlarya ondan bilindik sevilen şeyleri yaptım bakalım inş yeter eşim çorbaya ek yaptırdı yetme bu diye :)allahtan mercimek te içine ek yapıp tekrar kaynattım
Ana yemek fırında halen pişmedi
Yok yav zaten az yer :)derim ama :)Erkek misafir ağırlamak daha kolay ama kötü yanı ya yetmezsse eşinize deyin çok yemesin
Ben bizmkilere diyince yaa sende açmı kalalım diyip gürlüyorlarYok yav zaten az yer :)derim ama :)