• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Ramazan Sofrası - Mantı - Kebir Yoğurt Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
ya vuslatim hamru yogurmamissin bile öylece tencere atmissin napim yalanmi deyim :KK70::KK70:
page.jpg

Yoğrulmamış mı bak iyice bir:KK67:

Vuslatcım eline emeğine sağlık.

Şu ara tam da bi mantı aş ermişliğim vardı .

Tarifin sofran çok çok güzel .:super:

Başarılar dilerim canım.:KK36:

Hepsi harika görünüyor ellerine sağlık Vusta abla :)
Teşekkürler canım:KK60: Uzun süredir görünmüyorsun, her şey yolundadır İnşaAllah:KK36:
Vuslatcım eline emeğine sağlık.

Şu ara tam da bi mantı aş ermişliğim vardı .

Tarifin sofran çok çok güzel .:super:

Başarılar dilerim canım.:KK36:
Teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim:KK60::sinirli:

Elinize sağlık nefis görünüyor çok severim mantıyı.

Bizim çerkeslerde psıhalıve vardır ona benzemiş sizinkinin şekli, biz kıymalı değil de patates ya da peynirle yaparız.

Bir şey sorabilir miyim, ben bazen hazır mantı alıyorum yufkacı teyzelerden. Kimisi 5 dkda pişiyor hamuru gevşek pek lezzetli olmuyor. Bir arkdaşımın annesi mantı yollamıştı kayseriden (yediğim en güzel mantılardan biriydi), hamuru sıkı, 20 dkdan fazla pişiyor ve makarna gibi büyüyordu çok güzeldi.

Bunun sırrı nedir? Hamurun unu ve yumurtasını fazla katsam benimki de böyle güzel olur mu? Ya da uzun süre mi yoğurmak lazım, kafamda deli sorular :kk77:

Elinize sağlık nefis görünüyor çok severim mantıyı.

Bizim çerkeslerde psıhalıve vardır ona benzemiş sizinkinin şekli, biz kıymalı değil de patates ya da peynirle yaparız.

Bir şey sorabilir miyim, ben bazen hazır mantı alıyorum yufkacı teyzelerden. Kimisi 5 dkda pişiyor hamuru gevşek pek lezzetli olmuyor. Bir arkdaşımın annesi mantı yollamıştı kayseriden (yediğim en güzel mantılardan biriydi), hamuru sıkı, 20 dkdan fazla pişiyor ve makarna gibi büyüyordu çok güzeldi.

Bunun sırrı nedir? Hamurun unu ve yumurtasını fazla katsam benimki de böyle güzel olur mu? Ya da uzun süre mi yoğurmak lazım, kafamda deli sorular :kk77:
Teşekkür ederim:KK68:
Canım, ben hamuru sert yapıyorum, o zaman daha güzel dağılmadan dengeli şekilde oluyor kıvamı. Makarna gibi büyümesinin sırrı nedir ben de bilmiyorum aslında ama yaptıklarım pişince 2 kat büyüyor:KK48: Yumurtası fazla olursa da çok yumurta kokar diye düşünüyorum canım:KK66: Kayseri mantısı hiç yemedim, merak ediyorum lezzetini:)

Canım bir de hamurun bayağı yoğrulması iyi sonuç verir:)

Back