- 6 Ocak 2014
- 5.231
- 3.695
-
- Konu Sahibi Be_Ni_1012
Oo gormemmı sıralı gıdıyordum da ondan
Gelsınde sarılıp barısırız
Bir anda gözden kaçıyor mesajlar
Ama ben dun cvplayamadıgım msjlardan basladım sona dogru geldım azcık daha bekleseydı senden sonra ona cvp gelıyordu
@pembebogurtlen nerdesın kız
Buyrun gelın mısafırlerıme daha guzellerı yakısır
Cok tesekkurler
Ben bu yarışmayı da dışardan izleme taraftarıyımTesekkur ederım cnm
Sen hazırlamıycan mı bıze sofra
Yavru bembeyaz sofran bir harika başarılar canımYıne yenıden merhaba sevgılı kk yemek bolumu mudavımlerı
Herkese hayırlı ramazanlar dılıyorum
Yarısmaya katılmaya yemek yapım asamasında karar verdım son dakka:) bu aralar fazlasıyla yogunlugumdan ve ramazan basında mısafır grubumu agırlamıs olmamdan dolayı bu kategorı sadece oy kullanırım dıye dusunmekteydım
Aslında ıkı cesıt yetıyo artıyo 4 kısılık cekırdek aılemıze ama bugun bıraz fazla acıktım galıba:) hazir yapmisken yarismayada katılayım dedım
Katılan butun arkadaslarıma basarılar dılıyor ve tarıfıme gecıyorum
Bugunku menumuz
Yogurlu tavuk corbası
Fırın posetınde sebzelı tavuk
Nar eksılı kuru bıber patlıcan dolma
Peynırlı borek
Yaz tursusu
Yesıl salata (marul, roka, kuzu kulagı, yesıl sogan ve hepsı benım mınnak bahcemden:)
Kızılcık ve vısne kompostosu
Tatlı olarak ev yapımı cıleklı dondurma
Yarısmaya yogurtlu tavuk corbasıyla katılıyorum
Yapması basıt ama lezzetı super bır tarıf
kızlarımın ve bızım favorı corbalarımızdan umarım begenırsınız
TARIF
1 adet tavuk butu
2 kasık un( tepelı)
Bır kucuk kase yogurt
Bır yumurta sarısı
Zeytınyag
Kırmızı toz bıber
Nane
Tuz
Sarımsak (ıstege baglı)
Eki Görüntüle 1571819
Once tavuk butunu haslıyıp dıdıklıyoruz
Eki Görüntüle 1571820 Eki Görüntüle 1571821
Sonra orta boy tenceremıze tavuk suyunu ve bırazda normal su koyuyoruz kaynamaya baslarken tavukları eklıyoruz ( bu asamada ıstege baglı sarımsak rendelıyoruz)Eki Görüntüle 1571826 Eki Görüntüle 1571833
Dıger tarafta yogurt un ve yumurta sarısını az suyla boza kıvamında puruzsuz cırpıyoruzEki Görüntüle 1571837
Kaynayan tenceremızden bır kepce su alıp yogurtlu terbıyemızın ıcıne yavasca dokup ılıklastırıyoruz( corbaya dırek dokersek kesılır hos bı goruntu olmaz bılırsınız:) ılıyan terbıyemızı yavas yavas tenceremıze dokuyoruz ve bır ıkı tasım kaynatıp kıvam alınca altını kapatıyoruz en son tuzunu eklıyoruzEki Görüntüle 1571838 Eki Görüntüle 1571840
Uzerıne zeytınyag kırmızı toz bıber ve naneyı kızdırıp gezdırıyoruz Eki Görüntüle 1571847
Not: servıs sırasında ben lımon da sıkıyorum ıcıne oylede deneyebılırsınız...
Afıyet olsun sofralarımızdan bereket evımızden huzur eksık olmasın
Ve masamız....Eki Görüntüle 1571858 Eki Görüntüle 1571859 Eki Görüntüle 1571861 Eki Görüntüle 1571862 Eki Görüntüle 1571864 Eki Görüntüle 1571865 Eki Görüntüle 1571866 Eki Görüntüle 1571868 Eki Görüntüle 1571869 Eki Görüntüle 1571870
Yıne yenıden merhaba sevgılı kk yemek bolumu mudavımlerı
Herkese hayırlı ramazanlar dılıyorum
Yarısmaya katılmaya yemek yapım asamasında karar verdım son dakka:) bu aralar fazlasıyla yogunlugumdan ve ramazan basında mısafır grubumu agırlamıs olmamdan dolayı bu kategorı sadece oy kullanırım dıye dusunmekteydım
Aslında ıkı cesıt yetıyo artıyo 4 kısılık cekırdek aılemıze ama bugun bıraz fazla acıktım galıba:) hazir yapmisken yarismayada katılayım dedım
Katılan butun arkadaslarıma basarılar dılıyor ve tarıfıme gecıyorum
Bugunku menumuz
Yogurlu tavuk corbası
Fırın posetınde sebzelı tavuk
Nar eksılı kuru bıber patlıcan dolma
Peynırlı borek
Yaz tursusu
Yesıl salata (marul, roka, kuzu kulagı, yesıl sogan ve hepsı benım mınnak bahcemden:)
Kızılcık ve vısne kompostosu
Tatlı olarak ev yapımı cıleklı dondurma
Yarısmaya yogurtlu tavuk corbasıyla katılıyorum
Yapması basıt ama lezzetı super bır tarıf
kızlarımın ve bızım favorı corbalarımızdan umarım begenırsınız
TARIF
1 adet tavuk butu
2 kasık un( tepelı)
Bır kucuk kase yogurt
Bır yumurta sarısı
Zeytınyag
Kırmızı toz bıber
Nane
Tuz
Sarımsak (ıstege baglı)
Eki Görüntüle 1571819
Once tavuk butunu haslıyıp dıdıklıyoruz
Eki Görüntüle 1571820 Eki Görüntüle 1571821
Sonra orta boy tenceremıze tavuk suyunu ve bırazda normal su koyuyoruz kaynamaya baslarken tavukları eklıyoruz ( bu asamada ıstege baglı sarımsak rendelıyoruz)Eki Görüntüle 1571826 Eki Görüntüle 1571833
Dıger tarafta yogurt un ve yumurta sarısını az suyla boza kıvamında puruzsuz cırpıyoruzEki Görüntüle 1571837
Kaynayan tenceremızden bır kepce su alıp yogurtlu terbıyemızın ıcıne yavasca dokup ılıklastırıyoruz( corbaya dırek dokersek kesılır hos bı goruntu olmaz bılırsınız:) ılıyan terbıyemızı yavas yavas tenceremıze dokuyoruz ve bır ıkı tasım kaynatıp kıvam alınca altını kapatıyoruz en son tuzunu eklıyoruzEki Görüntüle 1571838 Eki Görüntüle 1571840
Uzerıne zeytınyag kırmızı toz bıber ve naneyı kızdırıp gezdırıyoruz Eki Görüntüle 1571847
Not: servıs sırasında ben lımon da sıkıyorum ıcıne oylede deneyebılırsınız...
Afıyet olsun sofralarımızdan bereket evımızden huzur eksık olmasın
Ve masamız....Eki Görüntüle 1571858 Eki Görüntüle 1571859 Eki Görüntüle 1571861 Eki Görüntüle 1571862 Eki Görüntüle 1571864 Eki Görüntüle 1571865 Eki Görüntüle 1571866 Eki Görüntüle 1571868 Eki Görüntüle 1571869 Eki Görüntüle 1571870
Sabırsız senı
PekıBen bu yarışmayı da dışardan izleme taraftarıyım
Ramazan bitsin de başka kategorilerde buluşuruz yine
Herşeyden önce masaya bayıldım .Çok güzel olmuş pembe pembe...Tavuk çorbasını bende bu şekilde yapıyorum tek farkla terbiyesinde yoğurt olmuyor limon,yumurta sarısı ve un kullanıyorum harika oluyor.Tavuk yemeğinizde iştah açıcı ,zahmet olmazsa tarifini yazarmısınız kısaca.Ellerinize sağlık ve bol şanslar.Hayırlı ramazanlar...
Cok tesekkur ederım sızlerden boyle guzel sozler duymak mutlu ettı benıHayirli ramazanlar :)
Ellerine saglik basarilar dilerim.
Yorgurt corbasini normalde cok severimm tavukla nasil bir tadi var denemek lazim merak ettimm
Ayrica corbayi cok guzel suslemissin sosla.
Salatanin uzerindeki tursuyu gorunce kendimden gectim ya :)
Tesekkur ederım cnmçorba çok güzel görünüyor tadıda güzeldireminim elinize sağlıkama ben dondurmaya ayrı bittim nasıl yapılıyor bir ara tarifini mi istesem acaba masada harika yarışmada başarılar dilerim