- 31 Aralık 2017
- 12.133
- 32.162
- 36
- Konu Sahibi Kirmizi pabuc
Sağol canım benimEllerine sağlık kırmızı pabuçlum yarışmada başarılar diliyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağol canım benimEllerine sağlık kırmızı pabuçlum yarışmada başarılar diliyorum
Deneyecem balım görüntüde harika seni seniiitatlı çok pratik kuzu
♀Deneyecem balım görüntüde harika seni seniii
ellerine emeyin saglik canim super olmuş yarışmada bol şansMerhaba güzel kk nin güzel kadınları;
Hepimizin ramazanı mübarek olsun.Ülkemiz,milletimiz,dünyamız için daha güzel ramazanlar diliyorum.
Dün akşam evdeki çekirdek ailem bayram etti yarışma yemekleri sayesinde
Menüye dönecek olursak
Mis gibi anne kokulu tarhana çorbamız
Damak çatlatan lezzetiyle söğürtme kebabımız ve
🍽 Çıtır çıtır kadayıfı ve lezzetli muhallebisiyle kadayıflı paşa sarmamız var.
Sofrada bize diğer eşlik edenler de
mantı
yaprak sarma
içli köfte
Bergama ya özgü sadece ramazan ayında çıkan Ramazan helvası
içecek olarak da çilek kompostosu
Tarhana Çorbası
Eki Görüntüle 2266923
🌶 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
🌶1 yemek kaşığı tereyağ
🌶5 yemek kaşığı toz tarhana
🌶5 su bardağı oda ısısında su
🌶Tarhanayı ıslamak için su
Tarhanayı biraz su ile ıslatıyoruz onlar biraz yumuşarken tencereye tereyağımızı ve toz biberimizi koyup kavuruyoruz.Sulanmış tarhanamızı ekleyip üzerine 5 bardak suyumuzu döküyoruz.Kaynadıktan sonra tuzumuzu atıp ocaktan alıyoruz.Üzerine kroton ekmek ekleyip servis yapıyoruz.
Eki Görüntüle 2266924
Eki Görüntüle 2266925 Eki Görüntüle 2266926
Kroton ekmek yapımı;
Elimizdeki ekmeği ufak ufak doğrayıp erittiğimiz tereyağında çeviriyoruz Rengin dönünce olmuş demektir.
Eki Görüntüle 2266881
Eki Görüntüle 2266938
Söğürtme Kebabı
Eki Görüntüle 2266889
Söğürtme için;
5 adet büyük patlıcan
5 -6tane kıl biber
1 domates
1 soğan
tuz
zeytinyağı
Köftesi için;
500 gr kıyma
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
1 soğan
3 yemek kaşığı ekmek içi veya Galata unu
1 yumurta
Üzeri için ;
doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ
Patlıcan,biber,domates ve soğanı ocak üzerinde çevirerek közlüyoruz.(Benim közmatiğim yoktu Ocak üzerine ızgara koyup yaptım çok kolay oldu) Közlenmiş patlıcanları poşet içine koyup köfte yapımına geçiyoruz.
Eki Görüntüle 2266872
Eki Görüntüle 2266928
Eki Görüntüle 2266930
Bütün köfte malzemelerini koyup güzelce yoğuruyoruz.Ufak yassı şekiller verip dinlenmeye bırakıyoruz.
Kabuğu yumuşayan patlıcanları soyup ufak ufak doğruyoruz.Soğan ve 2 tane biberi de doğrayıp bir kaba alıyoruz.
Az yağlı tavada köfteleri kızartıyoruz emaneten bir tabağa alıp köfteyi kızarttığımız tavada patlıcanları da şöyle bir çeviriyoruz.
Eki Görüntüle 2266874
Eki Görüntüle 2266927
Tabağa önce patlıcanları koyup üzerine köfteleri diziyoruz .Biber ve domateslerle süsleyip doğranmış maydanoz serpiyoruz.En son tereyağını eritip üzerine gezdiriyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.
Eki Görüntüle 2266888
Eki Görüntüle 2266915
Eki Görüntüle 2266911
Eki Görüntüle 2266939
Kadayıflı Paşa Sarması
Eki Görüntüle 2266890
250 gr çiğ kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı şeker
Muhallebi için;
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 vanilya
1 sb un
1 sb şeker
2 tk nişasta
İçine kırılmış ceviz
Üzeri için;
Ceviz ve Antep fıstığı
Kadayıfı elimizle parçalayıp geniş bir tavada tereyağ ile kavuruyoruz .(Sürekli karıştırmak gerekiyor yoksa bir tarafı yanar)Rengi iyice dönünce şekeri ekleyip eriyene kadar biraz daha çeviriyoruz.Ocaktan alıp fırın tepsisine yayıyoruz ,her tarafı eşit düzlükte olsun diye üzerini spatula ile düzeltiyoruz.
Eki Görüntüle 2266906
Eki Görüntüle 2266908
Tencereye süt un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşan kadar pişiriyoruz.Kıvam alınca şekerini ekleyip biraz daha pişiriyoruz.Ocaktan almaya tekin tereyağ ve vanilyalı ekleyip karıştırıyoruz.Ocaktan alınan sıcak muhallebiyi tepsideki kadayıfın üzerine yayıyoruz.En az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 2266900
Eki Görüntüle 2266903
Soğuyan tatlıyı dilimleyip içine kırılmış ceviz ekleyip sarıyoruz.Üzerini Antep fıstığı ve cevizle süslüyoruz.
Eki Görüntüle 2266875 Eki Görüntüle 2266876
Eki Görüntüle 2266878 Eki Görüntüle 2266910 Eki Görüntüle 2266916 Eki Görüntüle 2266936
Eki Görüntüle 2266877
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 2266912 Eki Görüntüle 2266913 Eki Görüntüle 2266914
Teşekkür ederim canımellerine emeyin saglik canim super olmuş yarışmada bol şans
Sağol canım.amin cümlemizinkiniEllerine emeğine sağlık canım Harika görünüyor Allah kabul etsin
Teşekkür ederim canımEline emeğine sağlık canım çok güzel gözüküyorlar bol sans diliyorum
Kardeş iftardan sonra bak fotolara ya Teşekkür ederimOhaa bu nasıl sofra açımm bayıldım Ellerine saglik
Teşekkür ederim canım
Sağol canım bugün tavuk yiyeyim özledim vallaeline emegine saglik cnm hepsi cok güzel görünuyor tavuk olmasada et var yani onada bayilirimm
tatli aska bi gözellik kafayif nasil bi sey acaba bizde varmi meraknetim simdi nasil oluyor diyeTeşekkür ederim canım
Teşekkür ederim canım
Kadayıf hiç yemedin mi canım keşkemikram edebilsek büyük marketlerde vardır Migros filan var mı ordatatli aska bi gözellik kafayif nasil bi sey acaba bizde varmi meraknetim simdi nasil oluyor diye
belkide var men rastlmadi insallah planlarimda i stanbula gelmek var gelirsem orda bakarim tatinaKadayıf hiç yemedin mi canım keşkemikram edebilsek büyük marketlerde vardır Migros filan var mı orda
Ye mutlaka canım çeşit çeşit tatlı yapılıyor aslında hamur un ve su var içinde ama makinelerle çok inçe ip gibi dökülüyor pişirliyorbelkide var men rastlmadi insallah planlarimda i stanbula gelmek var gelirsem orda bakarim tatina
tahmin etdim nasil bi şey bizdede ed var o tip ama bizdeki princ unundan ve sudan hazirlaniyorYe mutlaka canım çeşit çeşit tatlı yapılıyor aslında hamur un ve su var içinde ama makinelerle çok inçe ip gibi dökülüyor pişirliyor