Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz''Ramazan Sofrası'' hangisidir?

• Ankete Katılan
    1.492
  • Anket Kapalı .
Buarada cilek receli yaptim az bisey.. ya tum evin ici cilek koktu.. dogal koku bildigin, nasil mutluyumbirde kadinlari mutlu etmek zor derler
İnsanın kendi elinin değdiği daha güzel oluyo bende geçen sene cok yapmıştım bakalım bu sene yapabilecek miyim

İnsanın kendi elinin değdiği daha güzel oluyo bende geçen sene cok yapmıştım bakalım bu sene yapabilecek miyim
Yaparsin ve evet mis gibi oluyor.. evvelsi gun seftali kalmis dolapta.. hosafini icmezlerse diye recelini yaptim.. zaten pisirmeden birsuru oluyo recel hayali avuc kadar. Cilektende 1 kavanoz yaptim. Mevsimi gecmeden biraz daha yapayim diyorum kavanoz alayimda.. katki maddesi yok renklendirici yok mis gibi evin kokusuda cabasi:))

Ben geçen sene ahududu reçeli yaptım kiraz kompostosu menemen kapya biber turşusu yaptım biber salçası yaptım dolma biber koydum bide közlenmiş biber patlıcan kapya koymuştum kış boyu yedik valla kirazın vakti geçmeden dene istersen cok güzel oluyo şeftali kompostosu da Harika oluyo çilekte bayağı pahalı aslında bi kilodan bende mi yapsam acaba?

Az yap taze taze yenir biter.. kiraz 1 kez denedim agda gibi oldu rengi karamel gibi oldu kuraz seker bosa gitti birde tencereyi temizlemekle ugrastim nasil yapiyorsun sen kirazinkini?

Az yap taze taze yenir biter.. kiraz 1 kez denedim agda gibi oldu rengi karamel gibi oldu kuraz seker bosa gitti birde tencereyi temizlemekle ugrastim nasil yapiyorsun sen kirazinkini?
Benim eşim tatlı sevmiyo ama misafir gelince güzel oluyo biz kirazı tencereye döküyoruz üstüne de su döküyoruz kirazlar şişmeye baslıyo böyle dagılmıyo ama tadına bakıyoruz fazla şeker atmıyoruz şekeri attıktan sonra kaynıyo biraz daha konservelere koyup ters çeviriyoruz ama biz sonra açacağımız zaman şerbet yapıp içine döküp biraz daha sulandırıyoruz cok güzel oluyo hatta yarışmadaki menümde oda var

Ellerinize sağlık tekrar .Sofranız harika görünüyor.
Cok tesekkur ederim
Buarada cilek receli yaptim az bisey.. ya tum evin ici cilek koktu.. dogal koku bildigin, nasil mutluyumbirde kadinlari mutlu etmek zor derler
Ellerine saglik tontibenim de kislik kompostolarimin zamani geldi gecen sene 70 sise yaptiydim
Kirazi bir seferde pisirmiceksin canim 3 seferde pisir bak rengi nasil sapsari oluyo

Duymadim bu sekilde.. ben klasik uzerine seker doktum 1 gece beklettum kaynattim.. fazla mi kaynatmisim acaba? Cok az alip onuda deneyim tekrar en iyisi.. bi kez cilegide yapnustim rengi bi tuhaf okmustu bu defa guzel oldu ama rengi parlak kirmizi..kotu oldugunda nerde yanlis yapiyorum bilmem.

Esin sevmiyorsa minik kavanozlqra yap bi kac tane.. biri gelince cikarirsin biter zaten

Cok tesekkur ederim

Ellerine saglik tontibenim de kislik kompostolarimin zamani geldi gecen sene 70 sise yaptiydim

Kirazi bir seferde pisirmiceksin canim 3 seferde pisir bak rengi nasil sapsari oluyo
Oha 70 sise ne yaptin?

Ben 25 şişe falan yapmıştım yarım kavanozlara kış boyu içtik kesinlikle dene Harika oluyo ama geceden bekletmiyoruz biz reçel oyle oluyo ama kompostoda yapmıyoruz biz

Benim bi kere kuzenim çilek reçeli yapmıştı ben ömrümde oyle reçel yemedim incir recelide teyzem yapmıştı eşim bayılmıştı ki normalde tatlıyı sevmez

Aynen yapayım kaç kilo alsam acaba?

Tonti aksamdan birakinca suyu cok fazla cikiyo bu sefer de suyu cekilsin diye fazla pisirmek zorunda kaliyosun rengi iyi olmuyo ben bi kac saat bekletiyorum sadece sekerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…