- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
ay evett taki büyüyene kadar yaptığımız hareketlerAllahtan bebeğim davul sesine uyanmıyor yoksa belki bende sinir olurdum.
Ama birgün davuldan değil ama tam sahurda uyandı eşimle sırayla yedik. :)
Şimdi büyüyünce yaşasın diyorsun e senin çocuğun küçükken başkasının büyümüş çocuğu var. :) Bu artık bir meslek, hiçbir işe yaramıyor olabilir ama gelenek görenek. Ramazan'da davul çalınmasın, camilerin hoparlörlerinin sesi kısılsın sabah ezanına çocuk uyanıyor vs. bunlar olmaz. Sen 1 ay çocuğunla idareediver veya çocuğu arka odada yatır vs. Yemeğini erken hazırla, son dakika ye gibi çözümler üretmelisin. Bu bir dert değil maalesef, yaklaşım ise bencilce. Benim çocuğum küçük.. Ee seninki büyüyünce başkasınınkini umursamayacak mısın? Ben de oruç tutmuyorum her gece o sesle uykum bölünüyor, dert değil.Bıktım ya... bu adamlar dan dan dan kimi uyandırıyor bebeklerden çocuklardan başka???
Deliricem sahuru zor yapiyoruz tam yemek sofra hazırlanacak dan dan dan çocuk viyyyykkk! Buyuyunce zaten tutmasa bile kalksin o duyguyu yasasin ama daha 1 buçuk yasinda ki bizde yemek yiyemiyoruz yesek su içmeye zaman kalmıyor. kimse şikayet etmiyo mu? Rahatsiz olmuyo mu? Kim davulla sahura kalkar? Herkezin saati alarmı telefonu var....
Ben emzirirken oruç tutmuyordum oğlumda sese uyanıyor du . ama rahatsız olmadım aksine çok severim. Çocukluğum gelir hep aklıma. Eşim bile der senin gibi hevesle davulcuya para götüren yok mahallede diye. Ben çok seviyorum. Hatta şimdi oğlumla beraber kalkıp camdan izliyoruz. Sanırım suriyede böyle bişey yok onlarda hep camlarda hatta çocukları aşşağı inip davul çalıyor. Bazen davulcuya bağıranlar duyuyorum çok üzülüyorum. Adamın işi bu çalmasa o mahalleden bahşiş toplayamaz ki. Kaç yaşında adam dilenci muamelesi görüyor
Bu aman davulcu geçsin ne olacak canım diyenler dilerim çocukları olunca ne demek istediğimizi anlarlar. Ben de davulcumuza sinir oluyorum mani falan yok çalıp gidiyor. Benim 5.5 aylık kızımla ben 2 saat gece oturması yapıyoruz. Kızımın uyku düzeni bozulursa diye bile korkuyorum.
Peki adetimiz diyenlere soru delinin teki eline davul alıp her gece 3te mahallenize girip herkesi uyandırsa ne dersiniz..
ben de rahatsız oluyorum çünkü oğlumu uyandırıyor. tamam gelenektir iyidir hoştur güzeldir ama uzaktan güzeldir. sabah işe gideceğim, uyanan zaten alarmla uyanıyor bebeğin duymayacağı şekilde. gece gece bir de tekrar uyutmakla sakinleştirmekle uğraş. uyanmasını da geçtim artık bizim imam ramazan geldi diye hoparlörü de iyice açtı çocuk ezan okunurken uyuyorsa vay halimize bir saat korkudan ağlıyor. yaz geldi camı pencereyi kapatıyorum pişiyor. çözümü yok malesef bir şey desek dinsiz ilan ederler insanı.
Seneye bebeğin olunca anlarsın. Deliyi gürültü kıyaslaması açısından dedim. Sevgiler :)Kardesim ne delisi? Del kiyaslamasi cok yanlis. Deli kafasina estigi gibi gurultu yapar evet ama davulcunun aklindan zoru yok, eger izin verildiyse,adam hakkiyla davul calip bahsis topluyo. Davulcuya degil belediyeye kiz.
Ben de eve bahsise gelmelerine kiziyorum. Calmalarini cogu zaman duymuyorum. Simdiye kadar 2-3 kere duymusumdur. Calmasalar da olur. Telefonla uyanip hazirliyorym esime. Ama adamin scu yok.
Aynı dert bende de var canım. İkizlerim var bide. Ne yemek ne su valla.Bi biri bi biri uyanıyo. O kadar da uyardık ama yok arkadaş.Bıktım ya... bu adamlar dan dan dan kimi uyandırıyor bebeklerden çocuklardan başka???
Deliricem sahuru zor yapiyoruz tam yemek sofra hazırlanacak dan dan dan çocuk viyyyykkk! Buyuyunce zaten tutmasa bile kalksin o duyguyu yasasin ama daha 1 buçuk yasinda ki bizde yemek yiyemiyoruz yesek su içmeye zaman kalmıyor. kimse şikayet etmiyo mu? Rahatsiz olmuyo mu? Kim davulla sahura kalkar? Herkezin saati alarmı telefonu var....
bu işlerin suyu çıktı ve arsızlar derken ?sız tutmuyosunuz dıye adam davul çalmaycak mı parasını böyle kazanmak arsızlık mı oldu ne kadar tuhaf dusunceler bunlar yapmayın ne olursunuz bu kadar hep ben hep ben olmayın...Ah ah suan ayni hislerdeyim. Ben oruc tutmuyorum, bulundugum yerde tutan da sayilidir. Bide mani soyluyor yatak odalarinin basinda. Kimi uyandiriyor ben anlamadim ki? Bu islerin iyice suyu cikti. Ben cok kizginim valla bu halimle, bir de bebegim olsa hepten delirirdim. Adet yerini bulsun diye calsalar, gelenektir falan diyecegim bir nebze saygi duyacagim. Ama bunlar resmen uyuyan kalmasin diye çalıyor, isigi acana kadar pencereden cekilmiyor arsizlar.
valla sudan sebeplerle oruç tutmayanlar beni zerre ilgilendirmez ha beni yok davuldan rahatsız oluyorum yok sabah ezanı baydı ..işte bu kelimelere ifrit oluyorum.. bende zorlanıyorum benimde çocuğum var ama dert değil işe de gidiyorum.. gözler şiş bir şekilde ama dert değil şımarıklığın lüzumu yok..bu gelenek insanları daha önceden hiç rahatsız etmiyordu
neden bi kaç senedir ediyor
insanlar rahatlarına çok düşkün oldularr da ondan sudan sebeblerle orucu terk ettilerde ondan
herkes için konuşmuyorum sağlık problemleri olabilir
ama yok dayaamıyrum yok susuz olmaz sigara içmessem ölürüm
gece birlere ikilere kadar tv izlerkende sabah erken kalkıyorsun dimi
sen o sesi duymak istemiyorum diyebilirsin blki
ama bende o sesi duymak istiyorum diyorum
mutlu oluyorum
Sormayın, komşum evde terlik giyiyor diye şikayet eden bile var. Herkes aman uyanmayayım derdinde ama kendi uyandırdıklarından haberleri yok:) Geçen bizim üst komşu bizim karşı komşudan şikayetçi olduğunu duyduk sabahları bam güm kapı kapatıyor diye. Güya çok inceler kendileri. Kaç kere çamaşırımın üzerinden bir şey silkelediler, kaç kere suları akan çamaşırlarını benim çamaşırlarımın üzerine astılar, hemen her gece koltuk çekme sesleri ve süpürge sesi geliyor ve çamaşır makinesini özellikle gece 12'den sonra çalıştırıyorlar. Herkes bir kendine baksa da ona göre bazı şeylere katlansa sorun olmayacak.bu gelenek insanları daha önceden hiç rahatsız etmiyordu
neden bi kaç senedir ediyor
insanlar rahatlarına çok düşkün oldularr da ondan sudan sebeblerle orucu terk ettilerde ondan
herkes için konuşmuyorum sağlık problemleri olabilir
ama yok dayaamıyrum yok susuz olmaz sigara içmessem ölürüm
gece birlere ikilere kadar tv izlerkende sabah erken kalkıyorsun dimi
sen o sesi duymak istemiyorum diyebilirsin blki
ama bende o sesi duymak istiyorum diyorum
mutlu oluyorum