Ramazan davulcusunu bi elime gecirirsem!

Bu aman davulcu geçsin ne olacak canım diyenler dilerim çocukları olunca ne demek istediğimizi anlarlar. Ben de davulcumuza sinir oluyorum mani falan yok çalıp gidiyor. Benim 5.5 aylık kızımla ben 2 saat gece oturması yapıyoruz. Kızımın uyku düzeni bozulursa diye bile korkuyorum.

Peki adetimiz diyenlere soru delinin teki eline davul alıp her gece 3te mahallenize girip herkesi uyandırsa ne dersiniz..
ramazan ayıysa ses etmem deli meli gelenek görenek canlandırıyor ama ramazan davulu yılın 12 ayı çalınmıyor sadece bir ayı çalınıyor delinin davul örneği pek uymuyor anlayacağınız...

fakat bebek mevzuunda haklısınız mümkün mertebe en dip odada yatırsanız bu süreçte belki daha rahat edersiniz bizim cam kapı açık kapının önünden geçiyor çok yüksek volümlü bir ses almıyoruz ortalama bir frekansta ulaşıyor ses..sizlerde neden bu kadar yüksek geliyor anlayamadım..

ramazan ayıysa ses etmem deli meli gelenek görenek canlandırıyor ama ramazan davulu yılın 12 ayı çalınmıyor sadece bir ayı çalınıyor delinin davul örneği pek uymuyor anlayacağınız...

fakat bebek mevzuunda haklısınız mümkün mertebe en dip odada yatırsanız bu süreçte belki daha rahat edersiniz bizim cam kapı açık kapının önünden geçiyor çok yüksek volümlü bir ses almıyoruz ortalama bir frekansta ulaşıyor ses..sizlerde neden bu kadar yüksek geliyor anlayamadım..
Dip odam yok ki 3 oda var 3 ü de yanyana. Seneye meleğini kucağına al ne demek istediğimi anlayacaksın. Ben deli örneğini bit gece geçse anlamında dedim :)

Bıktım ya... bu adamlar dan dan dan kimi uyandırıyor bebeklerden çocuklardan başka???

Deliricem sahuru zor yapiyoruz tam yemek sofra hazırlanacak dan dan dan çocuk viyyyykkk! Buyuyunce zaten tutmasa bile kalksin o duyguyu yasasin ama daha 1 buçuk yasinda ki bizde yemek yiyemiyoruz yesek su içmeye zaman kalmıyor. kimse şikayet etmiyo mu? Rahatsiz olmuyo mu? Kim davulla sahura kalkar? Herkezin saati alarmı telefonu var....
ben sevıyorum o sesı kı senelerdır oruc olayınıda bıraktım, ama ınanın o sesı cogu gece duymuyorum bıle, bazen wc ye falan kalkarsam denk gelıyor o kadar .... hem her gun bır ton gurultuye katlanıyorken, ramazanın sembolu ıkı taktıkı tak takı da kafaya takmamak lazım bence :KK66:

Dip odam yok ki 3 oda var 3 ü de yanyana. Seneye meleğini kucağına al ne demek istediğimi anlayacaksın. Ben deli örneğini bit gece geçse anlamında dedim :)
diyorum ya şu an evimin bulunduğu konum sokak başı olmasına rağmen çok normal bir frekansta alıyoruz sesi yani camları kapatsam gelmeyecek o derece..Allah sağ salim kucağıma almayı nasip etsinde varsın ramazan davulcusu geçsin :p
dediğim gibi bebek anneleri olarak tabiki haklısınız ama o da ramazan davulu her şeyi kaybediyoruz zaten ramazan davuluna olan şikayetler bu denli arttıkça onunda kaybolması yakındır...keşke bitmese ama ..neyse sizin bebiş bu sene nöbete kalkıyor seneye daha oturmuş olur tahminimce :KK66:

Su an bulundugum yere davulcu gelmiyor ama oruc tutan yine tutuyor, kimse de davulcunun eksikligini hissetmiyor, hastayi, bebegi uyandirmaktan baska hicbir islevi yok davulcularin.

çocukluğumdan beri korkarım davul sesinden. küçükken umarım çamaz umarım diye dua ederdim. o sesi duyunca ödüm kopardı. şimdi bile irkiliyorum o sesten

Aslında konu benlik değil. Ama objektif yaklaşmak lazım.
Eğer "eski geleneklere gerek yok, artık çalar saat var alarm var telefon var, var oğlu var" diyorsak, namaz vaktini bildirmek için ezan okunmasına da gerek yok o zaman.
Caminin dibinde oturup ezandan bebeği uyanan insan da var, ama yerse o kalksın deyin.
Olmuyo işte o işler öyle, gelenek evet. Bazı sesler, gürültüler gelenek. Olduğu gibi bırakmak, ilişmemek lazım.
ezan sesi bir gelenek değildir. onunla kıyaslamak yanlış bence.

Yılın sadece 1 ayı çalınan davullardan rahatsız olmuyorum hatta bizim burada belediyenin bandosu geziyor sokak sokak, her gece Ankaranın bağları ile uyaniyoruz:KK70:

İyi de deliren biri de gürültü yapar bu da yapar. Bir de emziriyorum zaten oruç tutmuyorum şu anda. Tutsam da alarmı kurar kalkarım. Ve zaten uyuyacağının garantisi yok davulcu uyumayacağının garantisi oluyor.
Ramazan davulcusunu yani bu işi yapmak için özellikle görevlendirilmiş birini ,kafasına esip gürültü yapacak potansiyelde biriyle kıyasladınız ya ne denir bilemedim. Ama aradaki farkı söyleyeyim deli olsa kapınizda gürültü yapan arar şıkayet edersiniz yetkililere,kapınizdan uzaklaşırirsıniz ama davulcuyu 1 ay dinleyeceksiniz çünkü görevli. İşini yapiyor.

Bazi belediyeler davulculari yasakladi. Bu davulcunun direkt sucu olmayabilor. Eger bagli bulundugunuz belediye davulcuya izin verdiyse calmak hakki. Yani bu durumda davulcuya birsey yapamazsiniz.

Ya belediyeden o mahalleye/ilceye davulcu izni verilmis mi diye ogrenip,davulcuyu polise ya da adi,adresi vs... İle savciliga vereceksiniz. Ya da biraz daha bekleyip ramazanin bitmesini bekleyeceksiniz.

çok güzel bir gelenek ramazanın geldiğini daha güzel bir şekilde anlatılamaz zaten .
iyiki var bu gelenek onlarda işini yapıyorlar.

Ayyy ben seviyorum geçen sene yeni taşınmıştım evime en üst kattayız ayy ne zorlandık .artık karı koca sesi duyar duymaz oğlum uyanmasın diye bir fırlardık yataklardan koş o camı kapa koş bu camı kapa keratada uyanırdı..ee işe gidilecek.oy anam oy geçen sene zor geçmişti ramazan ama bu sene sesemi alıştık nedir uyuyoruz fosur fosur..böyle olmasına rağmen o davulu ramazana yakıştırıyorum ve bu geleneğin devam etmesini istiyorum..

ya bizim davulcu minübüsün içinde mi çalıyor? yoksa teyp ten mi çalıyor anlamadık ya?

tam davul çalıyor bir bakıyoruz minibüs'ün içinden geliyor.

Adam yormuyor da kendini :KK70: :KK70:

ha bu senede aldım oğluma bir küçük davul işten babaannesine gidiyorum onu almaya yavrum çala çala geliyoruz evimize herkeslerde sen ramazan davulcusumu oldun diyorlar.. seviniyor hoşuna gidiyor keratanın.ve sadece davullada alakalı değil bu durum oğlum 5 yaşını bitirdi ama bebekliğinde tam uyutursun korna sesleri asker uğurlama ağlenceleri komşuların matkap sesleri .. ses her yerde yani bir davulmu battı gözünüze..

ya eskiden perdenin arkasından bakar korkardım .. şimdi bir bakayım dedim o da ne minibüsün içinden geliyor ses. Şok oldum ya :KK70:
rahatına düşkün davulcu.. :KK70::KK70:yürüse zayıflar belki bi gıdım.. geçen bizimkide bahşiş toplamaya geliyor güm güm güm hazırladık parayı atacağız balkandon adam atma abla karanlık kaybolur dedi ve kapıya kadar geldi oğluşumda verdi adamın eline ben ülkemde bu manzaraları seviyorumm..

Allahtan bebeğim davul sesine uyanmıyor yoksa belki bende sinir olurdum.
Ama birgün davuldan değil ama tam sahurda uyandı eşimle sırayla yedik. :)

rahatına düşkün davulcu.. :KK70::KK70:yürüse zayıflar belki bi gıdım.. geçen bizimkide bahşiş toplamaya geliyor güm güm güm hazırladık parayı atacağız balkandon adam atma abla karanlık kaybolur dedi ve kapıya kadar geldi oğluşumda verdi adamın eline ben ülkemde bu manzaraları seviyorumm..

ya bizim kapıya gelen kaçıncı davulcu ben anlamadım.. davulu kapan geziyor kapı kapı.:KK70:

X