Ramazan davulcusunu bi elime gecirirsem!

Ezan ya da çan sesi dinleterek zaten inançlılar saygısızlık yaparak başlıyor. Okunmasını istememek saygısızlık değil ki. Siz ezanı evinizde açar dinlersiniz bilgisayardan. Benim size nasıl bir saygısızlığımı gördünüz. Hayatınızda neye müdahil oldum mesela?

Okunmasını istememek tabii ki de saygısızlıktır,ezanın yeri camiidir,minaredir bu öyle de kalmaya devam edecek.

He ben ezan dinlemeye doyamayıp,tekrar tekrar dinlemek istersem bilgisayardan da ayrıca dinlerim zaten merak etmeyin.

Benim peygamberim ezanı ne şekilde okutmuşsa oyle de kalmaya devam edecek ve evet bunu isteyerek hayatıma, inancımın gereğine müdahil olmuş oluyorsunuz...

Size iyi günler dilerim bundan sonraki alıntılara artık cevap vermeyeceğim çünkü insanlar kendi inancına saygı beklerken başkalarının inancına saygıyı yok sayıyor ...

bizim burda sikayet oldu sanirim. mahalle aralarina hic girmiyorlar. ana cadde uzerinden arabayla geciyorlar. bu sene 1 kere duydum o da beni rahatsiz etmedi. gecen senelerde felaketti. resmen mahalleyi davulcular kuşatmıstı.

ha ezana bir lafim olamaz lakin desibeli cok yuksekse onuda kısıyorlar. sikayetler dogrultusunda...

Nasıl değilmiş?Bu genellemenin istatistiğini kim yapmış ? neye göre belirlenmiş ?bilmek isterim.
Bakın şuan benim de etrafım da kliseler mevcut ama ben gidipte yıkın burayı istemiyorum diyemem çünkü azınlıkta olanlara da saygımız olmalı.
Ancak ben de aynı şekilde saygı görmeyi pek tabii de hakediyorum öyle değil mi?
Herkes birbirinin kutsal mabedine saygı duymalı.
Bu Konuyla da ilgili son mesajım iyi gunler dilerim size. :)
Bana neden "saygısızlıktan" veya "ben gidip kiliseleri yıktırmıyorum" dan bahsettiniz ki? Şahsen benim de gidip herhangi bir cami veya kilise yıktırdığım yok. Cami yapımına karşı çıkan bir 200 küsür kişiden bahsettim, çünkü "ezandan bi bakıma rahatsızlık" duyan insanlar da gayet olabiliyor, bunu kabul etmek lazım, onun örneğini verdim. O insanların da herhangi birşeye saygısızlık yaptıkları falan yok. İsteyen herkese ezan yayını yapılabilir, sizin ezan dinlemenize karışan eden de yok, neden olsun ki zaten? Aynı şekilde siz de dinlemek istemeyenlerin hakkı olduğunu kabul etmelisiniz. Ortada herhangi bir saygısızlık yok yani.
Ezanın dindeki yeri de dahil olmak üzere, dini bir yorum yapmıyorum ben, o kısmıyla ilgilenmediğimi daha önce de yazdım.
İstatistikler çeşitli araştırma kurumları tarafından yapılıyor, toplum baskısı nedeniyle konuşamayan insanların da hesaba katılmasıyla gerçek istatistikleri öğrenmek mümkün, araştırabilirsiniz.

bende davul sesinden rahatsız olmayanlardanım :) 1 ay da dayanılamayacak birsey degil çok rahatsızsanız uyarın ya binanızın önüne çok yaklasmasın yada hızlı geçsin. ve görüyorum ki insanlar artık birbirlerine çok tahammülsüzler birsey olsada kavga etsek modundalar..

Aslında konu benlik değil. Ama objektif yaklaşmak lazım.
Eğer "eski geleneklere gerek yok, artık çalar saat var alarm var telefon var, var oğlu var" diyorsak, namaz vaktini bildirmek için ezan okunmasına da gerek yok o zaman.
Caminin dibinde oturup ezandan bebeği uyanan insan da var, ama yerse o kalksın deyin.
Olmuyo işte o işler öyle, gelenek evet. Bazı sesler, gürültüler gelenek. Olduğu gibi bırakmak, ilişmemek lazım.

Budur

Arkadaşım çocuğunun bi gürültü yüzünden uyanmaması gereken bir vakitte uyanması gerçekten bir anne için çok sinir bozucu ve yıpratıcı, bu yönden allah yardımcın olsun ama bunlar elimizde kalan son güzel geleneklerimiz. Gereksiz diyen arkadaşlar olmuş çok üzüldüm. Bayramımız, misafirperverliğimiz, ramazan davulumuz ve eğlencelerimiz... Bunlar bitmesin güzel şeyler

Okunmasını istememek tabii ki de saygısızlıktır,ezanın yeri camiidir,minaredir bu öyle de kalmaya devam edecek.

He ben ezan dinlemeye doyamayıp,tekrar tekrar dinlemek istersem bilgisayardan da ayrıca dinlerim zaten merak etmeyin.

Benim peygamberim ezanı ne şekilde okutmuşsa oyle de kalmaya devam edecek ve evet bunu isteyerek hayatıma, inancımın gereğine müdahil olmuş oluyorsunuz...

Size iyi günler dilerim bundan sonraki alıntılara artık cevap vermeyeceğim çünkü insanlar kendi inancına saygı beklerken başkalarının inancına saygıyı yok sayıyor ...

Ezan sesi beni rahatsız ediyor ama bu size yapılmış saygısızlık değildir. Gidip cami yıktırdığım yok heralde. Dinde ezanın yeri nerdedir benim bilgim yok ve olması da gerekmiyor.

Ezan sesi size güzel geliyor olabilir ama benim inancım olmadığı için bende aynı etkiyi bırakmıyor. İnancın hakimiyetini gösterme çabası olarak görüyorum. Çan sesi daha da rahatsız edici hatta. Bangır bangır sağır ediyor. Keşke bunlara gerek duymasalar..

baska konulara cekmeyin ezan sesi inanc cami klise can bunlarin konuyla hic ilgisi yok gecenin bi vaktindeki bi ses davuldan bahsediyorum...

Illa dine cekmeyin... burda kimsenin inanci birbirine uymuyo...

Davulun muslumanlikla da bi alaksi yokk davul calmazsa orucumuz zedelenmez yani...

Bizim davulcu oyun havası çalıyorbu nasıl gelenek anlamadım..Uyanmayan kalmasın mantığı insan haklarına aykırı bir durum..Herkesin saati alarmı var artık eski gelenek anladım da davulu patlatana kadar çalmanın mantığı yok!!!

X