aynen ramazanda kafa bi dünya oluyo canım te böyleeRamazanın gelmesine bende seviyorum özellikle iftarı
Ama davulcumuz 1:20 gece geliyo
Ben teli 2:30 a kuruyorum çok erken geliyo nerdeyse balkondan bagiracam biraz gec gel diye o yuzden yatmiyorum sahura kadar
Sahurdan sonra uyumaya calisiyorum bu kezde eşim başlıyo horlamaya uykusuzluktan yorgun düşüyorum
İyiki bebe belik yok kafayi yerdim heralde
bağırsana 2,30 da gel diye niye tırsıyonRamazanın gelmesine bende seviyorum özellikle iftarı
Ama davulcumuz 1:20 gece geliyo
Ben teli 2:30 a kuruyorum çok erken geliyo nerdeyse balkondan bagiracam biraz gec gel diye o yuzden yatmiyorum sahura kadar
Sahurdan sonra uyumaya calisiyorum bu kezde eşim başlıyo horlamaya uykusuzluktan yorgun düşüyorum
İyiki bebe belik yok kafayi yerdim heralde
herkes sevmek zorunda değil ama DİLENCİ demeniz olmamışkapı kapı dilenci gibi para toplamanın neresi gelenektir anlamış değilim. herkes davulcuyu sevmek zorunda mı? ben düğünlerde sitenin bahçesinde gümbür gümbür davul çalandan da rahatsız olurum, belki cenazesi olan bir aile var yan dairede ne belli? rahatsız olmaya da hakkımız yok kimseyi gidip dövmüyoruz neticede.
arkadaşım ne alakası var bencillikle asıl onlarınki bencillik! ben tutmuyorum ama eşim tutuyor, biz aynı evde birbirimize saygı duyabiliyoruz, demek ki benim herhangi bir din- kültür düşmanlığım yok. olsa en yakınımdakine saygı gösteremezdim, bir gün iki gün değil bir ömür sürüyor evlilik. ama benim kastettiğim adamların bilhassa camın önünde ısrarla bağırıp çağırması, ışık yanana kadar gitmemesi. evet bu arsızlık! para kazanma işine hiç girmiyorum bile... o parayı gelip benden isteyeceğine göre benim haklarıma da saygı duymak zorunda. o para kazanacak diye biz çoluk çocuk korkudan titreyerek mi uyanalım? herşeyin bir uslubu var, çalmasın demiyorum. taciz etmesin yeter.bu işlerin suyu çıktı ve arsızlar derken ?sız tutmuyosunuz dıye adam davul çalmaycak mı parasını böyle kazanmak arsızlık mı oldu ne kadar tuhaf dusunceler bunlar yapmayın ne olursunuz bu kadar hep ben hep ben olmayın...
insanlar evlerini bırakıp başka memleketlerde çadırlarda yaşamak pahasına gelip sadece 30 gün hizmet veriyorlar bunun sonucunda da bir miktar ücret talep ediyorlar bunun adı dilencilik değildir emeğinin hakkını almaktır..dilenciyi oturduğu yerden para kazanmaya ellerine para sayan zihniyet teşvik ederken davulcu gecenin bir köründe bir aşağı bir yukarı bir meslek icra ediyor..lütfen kelimelerimize dikkat edelim kibir insanı öldürür zira.kapı kapı dilenci gibi para toplamanın neresi gelenektir anlamış değilim. herkes davulcuyu sevmek zorunda mı? ben düğünlerde sitenin bahçesinde gümbür gümbür davul çalandan da rahatsız olurum, belki cenazesi olan bir aile var yan dairede ne belli? rahatsız olmaya da hakkımız yok kimseyi gidip dövmüyoruz neticede.
herkes sevmek zorunda değil ama DİLENCİ demeniz olmamışben sesini duyduğum zaman zaten paramı ayırıyorum ve oğluşum veriyor .. düğünde çalınan davuldanda rahatsız olunmaz ..asker uğurlamasındada rahatsız olunmaz.. ancak ve ancak silah atımlarında tepkimi ortaya koyarımm..
eskiden benim mahallemde de böyleydi. yok, bu sene gelenler tımarhanelik edecekler bütün mahalleyi... her işin bir yöntemi, yolu yordamı vardır. yatak odasının camının altında dikilip ışık beklemek niye? artık ışığı açık bırakıyorum, bu sefer de üst komşu için geliyor aynı terane...Bizim burdan arabayla geciyolar cok uzun surmuyo,mani soylemiyolar,heryerde farkli demekki.
bizim burda(BURSA)olur 15 aylık oğluma söylerim rahatsız olmaz. siz öyle diyorsanız dinleyecektir. dilenci de demedim "dilenci gibi" dedim çünkü zorla istiyorlar veremeyince dövecek gibi bakıyorlar. allahtan siteye girişleri yasak.
benimde oğlum rahatsız oldu geçen sene ama bu sene alışıldı öyle her rahatsız olduklarımızı def etmeye kalksaydıkk ooo..olur 15 aylık oğluma söylerim rahatsız olmaz. siz öyle diyorsanız dinleyecektir. dilenci de demedim "dilenci gibi" dedim çünkü zorla istiyorlar veremeyince dövecek gibi bakıyorlar. allahtan siteye girişleri yasak.
5 tl verdim ayol ..bizim burda(BURSA)
zil çalar
-kimo
-ramazan davulcunuz efendim
diyaloğu söz konusuyken dövecek gibi bakan davulculara hiç rastalamadık eline 50 kuruş verene bile ses etmediler etmiyorlar en azından..sizin orası ilginçmiş.
Valla bi keresinde oglum 1.sinifa gidiyodu patatesciiiiiiii soganciiiiiiiiii diye bas bas bagiriyo adam perdenin arkasindanbağırsana 2,30 da gel diye niye tırsıyon
Bizim burda muhtarliktan brosur dagittilar 4 ramazan davulcusu var isimleri yaziyor Ramazan davulculari bunlardir baska kimse sizden bahsis isterse itibar etmeyin diye,gecen para toplamaya geldi 3 tl bozugum vardi abi kusura bakma baska yok yanimda dedi adamcagiz aldi gittipara toplama işini ben de sevimsiz buluyorum vermek zorunda değilim zaten verilen parayı da beğenmiyolar, hayır yani bir tarifesi varsa bilelim 20 liraya burun kıvırdı adam geçen sene, bir de gecen sene kapıyı çalan ben davulcu diyodu, e ben verdim para diyorum, kime verdin diyo, davulcuyum dedi verdim dedim onu mu takip edicem adam elinde davulu gelmiş bahşişe, 2.gelenden azar yedim bide davulcu benim o kimmiş neden veriyorsunuz diye, deli mi ne
Artik kim ezana gore namaz mi kiliyor diyorlarmisBen şok ben iptal
Bizim burda muhtarliktan brosur dagittilar 4 ramazan davulcusu var isimleri yaziyor Ramazan davulculari bunlardir baska kimse sizden bahsis isterse itibar etmeyin diye,gecen para toplamaya geldi 3 tl bozugum vardi abi kusura bakma baska yok yanimda dedi adamcagiz aldi gitti
Valla o adamda varmis bir sorun..Ben 3 versem adam napardı bilmem 20 yi beğenmedi, bide adı bahşiş değil haraç olmalı zira bahşiş gönülden kopar, bunlar kapı kapı geziyo