Ramazan davulcusunu bi elime gecirirsem!

haksever

ZEYNEP ❤️ AYŞE SARE ❤️ ÖMER ALİ"NİN ANNESİ
Pro Üye
10 Nisan 2009
9.012
4.487
35
Bıktım ya... bu adamlar dan dan dan kimi uyandırıyor bebeklerden çocuklardan başka???

Deliricem sahuru zor yapiyoruz tam yemek sofra hazırlanacak dan dan dan çocuk viyyyykkk! Buyuyunce zaten tutmasa bile kalksin o duyguyu yasasin ama daha 1 buçuk yasinda ki bizde yemek yiyemiyoruz yesek su içmeye zaman kalmıyor. kimse şikayet etmiyo mu? Rahatsiz olmuyo mu? Kim davulla sahura kalkar? Herkezin saati alarmı telefonu var....

Aynen ya her ramazan ayni sey. Gelenek diye tutturmuslar ki yersek.hep para icin. Ya arkadas o zamanlar calar saat bile yokmus ki davul onemli olabilir tabi ama o zamanlar iste. Bu millet ne zaman vazgececek gereksiz geleneklerden. O zamanin şartları buna uygunmus suan cok gereksiz ve rahatsız edici iste. Eski şeyleri devam ettirmeye ne meraklilar ya. Ramazanin tek kötü yanı şu davul olayi.

Ah ah suan ayni hislerdeyim. Ben oruc tutmuyorum, bulundugum yerde tutan da sayilidir. Bide mani soyluyor yatak odalarinin basinda. Kimi uyandiriyor ben anlamadim ki? Bu islerin iyice suyu cikti. Ben cok kizginim valla bu halimle, bir de bebegim olsa hepten delirirdim. Adet yerini bulsun diye calsalar, gelenektir falan diyecegim bir nebze saygi duyacagim. Ama bunlar resmen uyuyan kalmasin diye çalıyor, isigi acana kadar pencereden cekilmiyor arsizlar.

o saatte davuldan baska bi gürültü olmuyor ki. Komsularim cok gürültücu sağolsunlar ama onlar bile o saatte gürültü yapmiyor. Araba da ne kadar geçer o saatte. Ben sahura kalkmadan oruç tutarim mesela. Bir kez kalktım ona da pisman oldum midem rahatsız oluyor diye. O davulun gurultusu çok kötü beni geçtim de uyuyan bebekler var hastalar var. Herkes uyanmasa sa birkac kisiyi rahatsız etmesi bile kötü

Aslında konu benlik değil. Ama objektif yaklaşmak lazım.
Eğer "eski geleneklere gerek yok, artık çalar saat var alarm var telefon var, var oğlu var" diyorsak, namaz vaktini bildirmek için ezan okunmasına da gerek yok o zaman.
Caminin dibinde oturup ezandan bebeği uyanan insan da var, ama yerse o kalksın deyin.
Olmuyo işte o işler öyle, gelenek evet. Bazı sesler, gürültüler gelenek. Olduğu gibi bırakmak, ilişmemek lazım.

Al benden de okadar diger arkadaslara davulun sesi uzaktan hos geliyor valla
Aksama kadar yorul yat sahur falan cocugu uyut zorla derken gelsin uyandirsin davulcu.
Cins birde buradakiler birisi sahura 15 dk kala calmaya baslar sanki nezamn kalkip yemek hazirlayacaksa insan.
Digeri kartal arabanin arkasina oturur arabayla davul calar :)))
Biri gelir bizim evin onunde durur calar gecenin bi koruu al birini vur otekine cocuk uyansin otur sabaha kadar :)
Kapi kapi dolasir para isterler para verirsin begenmezler yahu 5 lira neyine yetmiyosa bi apartmanda 10 12 daire var zaten
Bi mahallede kac ev 5 tlden ohooo
Isi bulmus adamlar calmazmi tabiii

Şuan da çok yaşlılar vardır belki sahura davulla kalkan. Ama teknoloji devri alarmla uyanıyor herkes. Mantık açısından bakarsak gereksiz. Ama bu da ne biliyim hoş bir şey.. Manileri duymakta güzel. Biz biliyoruz Ramazan davulcusunu yeni nesil çocuklarda bilsin bence.

Çocukların uyanması kötü. Bu sene uykuları ağırlaştı benimkilerin duymuyorlar artık ama geçen senelerde koşa koşa bütün Camları kapatırdım bende.

Gelenek işte elden bir şey gelmez. Az kaldı, biraz daha sabır.

Bizimki mani soylemiyor ama keske soylese :)) Bizimkilerin oyle israrci huyu yok ya bir sokaktan 2 kere geciyolar fazla vurmadan maksat adet yerini bulsun yoksa karsimizda yasli teyze var onun ordekli alarmina mahalle kalkiyor

O davulcuyu bir elime geçirsem davulun tokmağını ıslatıp temiz döveceğim ben de.4,5 aylık bebeğimin uykularının kabusu oldu.bahşiş toplamaya geldiğinde temiz bi araba laf edip suratına kapıyo kapatacağım.gelenekmiş yemişim geleneğini.hangi devirde yaşıyoruz.gürültü kirliliği yap insanlara işkence et(benim gibi bebeğini güç bela uyutan annelere özellikle) sonra bir de para iste.

Gece vakti cikan sesten bebegin uyanmasi subjektif olarak sinirlenmenize neden olabilir. Ancak emin olun anneanneler dedeler hala davulcu geldiyse sofrayi kuralim muhabbetinde
1 aylik cekiverin. Ona kalirsa ezan sesi de bu denli düşünülebilir o zaman. Subjektif baktigimda caminin dibinde oturuyoruz ve geceleri evde bebek olduğunda yaz gunu dahi cam açık yatırmıyoruz sese uyanir diye..

Sizin Polonyada yaşamıyormuydunuz :)))

Bende cok severdim cocuklugumun kahramanlariydi resmen davulcular.

Bizim evimiz arka cephede diye komsumuzda uyurdum sahura kadar arkadasimla camda beklerdik davulcu nasil biri diye...

Ama anne olunca evlenince anladim. Evlendim esim 3 vardiyali calisiyodu uyumasi lazim ben sofra hazir olunca kaldiricam ama daculcu 1 saaat onceden dikiyodu adami...

Cocugum oldu cok huysuz bi uykusu var cok hafif zaten omrum curudu su uyku sessizligiyle... ramazan daha cok hissediyorum cunku sofra hazirlamak lazim bu ramazan kayinvaldemde geciriyorum hazir sofraya oturamiyorum 3 kere kalktim sofradan pispislarken su ictim zor yani 15 dkkada 3 dilim ekmek yemisim butun butun yuttum herelde ://

Bunun yaslisi var hastasi var. Kendi basina gelince anliyo insan. Ozel cocuklari olanlar var otizim gb bildigim asiri sese hassasiyetleri var ya onlarda zorlaniyosa

Ablamin cocuklarinin yaninda calsalar davul uyanmazlar ama bizimki boyle nabalim yani ((

Ben emzirirken oruç tutmuyordum oğlumda sese uyanıyor du . ama rahatsız olmadım aksine çok severim. Çocukluğum gelir hep aklıma. Eşim bile der senin gibi hevesle davulcuya para götüren yok mahallede diye. Ben çok seviyorum. Hatta şimdi oğlumla beraber kalkıp camdan izliyoruz. Sanırım suriyede böyle bişey yok onlarda hep camlarda hatta çocukları aşşağı inip davul çalıyor. Bazen davulcuya bağıranlar duyuyorum çok üzülüyorum. Adamın işi bu çalmasa o mahalleden bahşiş toplayamaz ki. Kaç yaşında adam dilenci muamelesi görüyor

bizim mahallede kimse bunlara bahşiş vermiyor, yakınıyordu geçenlerde. gündz vakti hem çalıyor hem laf sokuyor.... koskoca apartmandan bir kişi çıktı yok insanlık ölmüşmüş bilmem ne. benim gıdaklayan tavuklu horozlu alarmım var onu kuruyorum kurmasınada sağolsun davulcu... tavuğa horoza sıra gelmeden zıplatıyor yataktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…