Ramazan davulcusunu bi elime gecirirsem!

Ben hiç duymuyorum davul sesi Bebeğim olsa ve uyandırsa ben de rahatsız olabilirdim.
Bu tür şeyler kalksa zamana adapte olunsa ne güzel olur. Eskiden bu kadar stresli değildi yaşam, hayat mücadelesi tarla sürmekten, ekinin gelirinden, suyun azlığından v.b ibaretti. Şimdi her şey stres, iş yeri stres, geçinmek stres, enflasyon stres, hükümetin kurulması bile ayrı stres ona göre dolar fırlıyor ya da düşüyor, trafik stres, bir kuruma ya da bankaya gidiyorsun saatlerce bekliyorsun yeri geliyor al sana sinir stres, limonun kilosu geçen hafta 8 liraydı bu bile saç baş yoldurur (bana tabi :)).
Bu nedenle olabildiğince insanlara daha konforlu hayat sunulması gerekli bence ki sinir hastası olmaya az kalmış toplumlar biraz rahat edebilsin . Mesela yukarıda alarm kurmayı bilmeyen davul sesi ile uyanan yaşlılar için, muhtarlığa müracaat yapılsa ve uyandırma servisleri olsa muhteşem olur bence. Böyle bir sistem gerekli bence.

Benim soylemek istedigim sey gun icinde bir suru gurultuye maruz kaliyoruz. Sahur vaktinden bahsetmedim.
Evim yüksek bir katta sitenin icine davulcu girmiyor
Bana davulun sesi uzaktan hoş geliyor.

canım davulcu kötü bişiy yapmıyo ki 11 ayda bir vuruyır davuluna çocuğunun kulağına pamuk yada başka bişiy tak bende severim davulu

Cocugunuz olunca anlarsiniz demissiniz ama Turkiye de her yil milyonlarca cocuk doguyor, simdiki yetiskin insanlarda bir zamanlar cocuktu. Bu adette yillardir suregelen bir sey bu mantikla bakarsak herkes bu sese maruz kaldi.
Demekki insanlarin geneli bu donemde cocuguyla sorun yasamadi, cocuklarda davul sesinden korkmadi yani buyuk problemler olmadi.

Ramazan davulculari bilseler bunca hakarete ugradiklarini kesinlikle o kisilerden para kabul etmezlerdi !Adamlarin ne delilikleri kaldi ne kendini bilmezlikleri,sonucta yasak olan bir is yapmiyorlar ha rahatsiz olabilirsiniz o ayri.

Ezanın mealine bakıldığında görülen "haydi namaza geliniz" ve haydi kurtuluşa geliniz" bir çağrıdır. İnsanları günde beş kere "ibadet etmeye çağırır" benim tarafımdan yapılmış bir yorum da değil. Diğer yorumlarımda da yazdığım gibi, ezanı "benim saatim var, artık kim ezana göre namaz kılıyor ki?" diyen çok insan gördüm, inanın tonlarcası var, üstelik bunlar namaz kılan insanlar, en azından bir çoğu. İnançlıdır / inançsızdır, orası tartışılır, benim ilgilendiğim kısım orası değil zaten.
Söylemek istediğim başından beri, eğer birşeylerden rahatsız olunabiliyorsa ve bu konuya bir çözüm aranacaksa herkes için aranmalı, tutarlı olunmalı.
ezan sesi bir gelenek değildir. onunla kıyaslamak yanlış bence.
Bence de bir değil, fakat kimileri için ikisi de gürültüden ibaret olabiliyor, onu diyorum.

Boşuna sinirlenmişsiniz, zira olayın benim inancımla da alakası yok, oraya dikkat edin. Başkalarının inancıyla, ya da sizin deyiminizle inançsızlığıyla alakası var. Ezanı ve davul sesini bir tutan ben değilim, ülkede hatrı sayılır derecede ezan sesini gürültü olarak gören insan da var dedim.
"Kimisi için önemli olan şey kimisi için gürültüden ibaret oluyor" derken kastettiğim buydu, bu yüzden ilk mesajımda "hiçbiirne dokunulmamalı" dedim.

Benim cocukta uyaniyo bazen ama beraber sahuru yapip oyle yatiriyorum,sizinki agliyosa haklisiniz tabi ama bu bi gelenektir bizim hosumuza gidiyo,ama her calmasinda bende biraz tedirgin oluyorum uyanicak diye,benim cocuk sıkıntı yapip aglamiyo ama kucuk bebekler birden korkabilor belki.

Bizim burdan arabayla geciyolar cok uzun surmuyo,mani soylemiyolar,heryerde farkli demekki.

inan benim gibi yurtdisinda yasiyor olsan... hasret kalirsin böyle adetlere...
burda ne ramazan davulcusu var ne ezan okunuyor..... bence böyle sikayetçi olmak yerine mutlu olmalisin.

Benim gelmiş geçmiş en büyük rahatsızlığım seçim araçlarının gürültüsünden olmuştur

Gün içerisinde üstelik uyanık vaziyetteyken sokağın başından sonuna sonundan başına dolanıp durdular üstelik günde kaç posta

Şimdi ramazan davulcusu bahşiş için kapıya gelince azarlayıp yollayacam diyen arkadaşları seçim zamanında da görmek isteriz
Hangimiz oy vereceğimiz partinin seçim bürosuna gidip "ne sabah biliyorsunuz ne akşam ne hasta biliyorsunuz ne çocuk dolandırmayın kardeşim şu araçlarınızı..." dedik?? Yoksa çoğumuz balkondan el mi salladık aşka gelip
Demem o ki lafımız sözümüz, işimize yaramadığını düşündüğümüz ramazan davulcusu için olmasın tek

Tarafsız olabilelim

Beni seçim otosu rahatsız eder, sana ezan gürültülü gelir, ötekine ramazan davulcusu...
Orta yolu bunların hepsini toptan kaldırmak değil. Netice itibariyle bir hizmet amacı varsa eğer görmezden gelmek, hoş görmek daha mantıklı geliyor bana.

gelenek denmişte eskiden çalanlar usturuplu bir şekilde çalıyorlardır mutlaka..bizim o tarafa gelen davulcu çocukmudur nedir acayip bir ses çıkıyor..kulağı tırmalıyacak şekilde...dandandann vuruyor sonra birden koşuyor kuştuğu yerden vuruyor..dalga geçer gibi çalışıyor...hatta bende bulsam şikayetçi olacaktım derdin ne diye...

Neyin geleneginden bahsediyorsunu z yahu.adamlar arsiz olmus iyice .hergun biri geliyor kapiya illa bahsis diye adamin kolunu kopariyolar para icin.kapidan gitmiyolar.milletin evinde calarsaat var kurun kalkin istediginiz saatte.kalca agrilarindan 2aydir gece bir iki saat zor uyuyorum oda davulcuya denk gelirse benim icin bitiyo uyku falan.ben ciddi anlamda bunlardan rahatsizim.

yıllar oldu ramazan da sahur davulcusunun sesını duymayalı
ne kadar ozledım anlatamam sanmayın kı yurtdısında yasıyorum
ama yasadıgım yer oyle bır yer kı ne davulcu gecıyo sahurda ,ne ıftarda ramazan topu patlıyo ,ne oruc tutan hatta ramazan ayında oldugunu bıle anlamak ımkansız bence yılda sayılı bı gun oyle dusun zaten ne kaldı kı bıtmesıne

Benim evimin sokağından (ne alt sokak ne üst sokak) davulcu geçmiyor senelerdirYakınlarda cami de yok, ezan sesi de gelmiyor.

Nasıl bir mahalleysek artık

bu davulcudan bende şikayetçiyim ama güzel çalmamasından. dan dun çalıp gidiyo güzel çal be adam işini güzel yap
ayrıca kayınvalidem davula göre kalkıyo, okadar telefonunun alarmını kurdum ona yinede uyur kalırsam diye korkuyo, davulun sesinin daha çok duyulduğu odada yatıyon davulcu geçmezse napar hep aç oruç tutcaklar

benimde 8 aylık bebeğim var ve hergece bende aynı dertten müzdaripim.hergece mutlaka uyanıyor ve tekrar uyuması bir hayli zaman alıyor zaten diş çıkarma sıkıntısı var çok uyuyamıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…