- 29 Eylül 2014
- 8.885
- 16.661
5 tl nelere verilmiyorki oooooo bizimki bikere topladı hbüyük ihtimal bayramda bi daha toplarhayır 5 tlyi nerelere vermiyorsun adam kapına geliyor yahu yok gelmesinler yuh artık bee..
Benim soylemek istedigim sey gun icinde bir suru gurultuye maruz kaliyoruz. Sahur vaktinden bahsetmedim.o saatte davuldan baska bi gürültü olmuyor ki. Komsularim cok gürültücu sağolsunlar ama onlar bile o saatte gürültü yapmiyor. Araba da ne kadar geçer o saatte. Ben sahura kalkmadan oruç tutarim mesela. Bir kez kalktım ona da pisman oldum midem rahatsız oluyor diye. O davulun gurultusu çok kötübeni geçtim de uyuyan bebekler var hastalar var. Herkes uyanmasa sa birkac kisiyi rahatsız etmesi bile kötü
Bıktım ya... bu adamlar dan dan dan kimi uyandırıyor bebeklerden çocuklardan başka???
Deliricem sahuru zor yapiyoruz tam yemek sofra hazırlanacak dan dan dan çocuk viyyyykkk! Buyuyunce zaten tutmasa bile kalksin o duyguyu yasasin ama daha 1 buçuk yasinda ki bizde yemek yiyemiyoruz yesek su içmeye zaman kalmıyor. kimse şikayet etmiyo mu? Rahatsiz olmuyo mu? Kim davulla sahura kalkar? Herkezin saati alarmı telefonu var....
Ezanın mealine bakıldığında görülen "haydi namaza geliniz" ve haydi kurtuluşa geliniz" bir çağrıdır. İnsanları günde beş kere "ibadet etmeye çağırır" benim tarafımdan yapılmış bir yorum da değil. Diğer yorumlarımda da yazdığım gibi, ezanı "benim saatim var, artık kim ezana göre namaz kılıyor ki?" diyen çok insan gördüm, inanın tonlarcası var, üstelik bunlar namaz kılan insanlar, en azından bir çoğu. İnançlıdır / inançsızdır, orası tartışılır, benim ilgilendiğim kısım orası değil zaten.Ezan, namaz vaktini bildirmek için var olan bir alarm sistemi değildir.
Ezan, gelenek değildir. Bir çalgı aletiyle karşılaştrılması da yapılamaz.
Ezan, herhangi bir gürültüye sebep olacak etkenlerden biri değildir. Camlar kapalıyken içeri ses gelmesi çok çok zordur. Hala rahatsız olunuyorsa evlere ses yalıtımı yapılsın ozaman.
Son olarak da İstiklal Marşı'mızdan;
Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli-
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.
Bence de bir değil, fakat kimileri için ikisi de gürültüden ibaret olabiliyor, onu diyorum.ezan sesi bir gelenek değildir. onunla kıyaslamak yanlış bence.
Ezan bi gelenek degil yalniz.yorumunuzu. okurken sinirlendim.ama yok inancina pardon eksik inancina saygimdan bisey demiyorum....o ezanlarin okunmasi icin ne savaslar verilmis ne canlar gitmis.
Ayip yahu saygili olun biraz ne demek ezan sesi evlere bir sistemle baglansin.
Davul sesi ile ezan sesini kiyaslamanizda takdire sayan.
Bıktım ya... bu adamlar dan dan dan kimi uyandırıyor bebeklerden çocuklardan başka???
Deliricem sahuru zor yapiyoruz tam yemek sofra hazırlanacak dan dan dan çocuk viyyyykkk! Buyuyunce zaten tutmasa bile kalksin o duyguyu yasasin ama daha 1 buçuk yasinda ki bizde yemek yiyemiyoruz yesek su içmeye zaman kalmıyor. kimse şikayet etmiyo mu? Rahatsiz olmuyo mu? Kim davulla sahura kalkar? Herkezin saati alarmı telefonu var....
Ah ah suan ayni hislerdeyim. Ben oruc tutmuyorum, bulundugum yerde tutan da sayilidir. Bide mani soyluyor yatak odalarinin basinda. Kimi uyandiriyor ben anlamadim ki? Bu islerin iyice suyu cikti. Ben cok kizginim valla bu halimle, bir de bebegim olsa hepten delirirdim. Adet yerini bulsun diye calsalar, gelenektir falan diyecegim bir nebze saygi duyacagim. Ama bunlar resmen uyuyan kalmasin diye çalıyor, isigi acana kadar pencereden cekilmiyor arsizlar.
inan benim gibi yurtdisinda yasiyor olsan... hasret kalirsin böyle adetlere...Bıktım ya... bu adamlar dan dan dan kimi uyandırıyor bebeklerden çocuklardan başka???