Bıktım ya... bu adamlar dan dan dan kimi uyandırıyor bebeklerden çocuklardan başka???
Deliricem sahuru zor yapiyoruz tam yemek sofra hazırlanacak dan dan dan çocuk viyyyykkk! Buyuyunce zaten tutmasa bile kalksin o duyguyu yasasin ama daha 1 buçuk yasinda ki bizde yemek yiyemiyoruz yesek su içmeye zaman kalmıyor. kimse şikayet etmiyo mu? Rahatsiz olmuyo mu? Kim davulla sahura kalkar? Herkezin saati alarmı telefonu var....
Ezanla kiyaslamak yanlis olur..cunku ezan namaz vaktinin bildirilmesinden ziyade namaz kılmanin oncesinde olan sarttir..ornegin ramazan haric sabah ezani vakit girer girmez okunmaz..belli bi suresi vardir isteyen gunes dogana kdr verilen o sure icinde kilar namazini..ornegin siz kalktiginizda vakit henuz yeni girmis olsun bu durumda ezan okunmadigindan kendiniz ezani okumak zorundasiniz..(erkekler) bide ezan vakti cok ince bi cizgide oldugu icin ihmal edilmesi..bu yuzden toplucana okunmasi orada oturan insanlar icin olmasi gerekendir unutup saati kurmayabiliriz mesela..Aslında konu benlik değil. Ama objektif yaklaşmak lazım.
Eğer "eski geleneklere gerek yok, artık çalar saat var alarm var telefon var, var oğlu var" diyorsak, namaz vaktini bildirmek için ezan okunmasına da gerek yok o zaman.
Caminin dibinde oturup ezandan bebeği uyanan insan da var, ama yerse o kalksın deyin.
Olmuyo işte o işler öyle, gelenek evet. Bazı sesler, gürültüler gelenek. Olduğu gibi bırakmak, ilişmemek lazım.
Ezanla kiyaslamak yanlis olur..cunku ezan namaz vaktinin bildirilmesinden ziyade namaz kılmanin oncesinde olan sarttir..ornegin ramazan haric sabah ezani vakit girer girmez okunmaz..belli bi suresi vardir isteyen gunes dogana kdr verilen o sure icinde kilar namazini..ornegin siz kalktiginizda vakit henuz yeni girmis olsun bu durumda ezan okunmadigindan kendiniz ezani okumak zorundasiniz..(erkekler) bide ezan vakti cok ince bi cizgide oldugu icin ihmal edilmesi..bu yuzden toplucana okunmasi orada oturan insanlar icin olmasi gerekendir unutup saati kurmayabiliriz mesela..
Ama davul sesinin dinen hic bi gerekcesi olmamakla beraber bence oruc tutmayan birinin hakkina girme dahi olabilir..eger rahatsiz oluyorsa bu durumdan..Oruc tutan biri icinde olabilir uyumadan once niyetlenip yatmis olabilir cnku..
Bu arada bende ayni durumu yasiyorum kizim davul sesine uyaniyor ve dalamiyorda uzun sure uykusuna..
Ezan bi gelenek degil yalniz.yorumunuzu. okurken sinirlendim.ama yok inancina pardon eksik inancina saygimdan bisey demiyorum....o ezanlarin okunmasi icin ne savaslar verilmis ne canlar gitmis.Aslında konu benlik değil. Ama objektif yaklaşmak lazım.
Eğer "eski geleneklere gerek yok, artık çalar saat var alarm var telefon var, var oğlu var" diyorsak, namaz vaktini bildirmek için ezan okunmasına da gerek yok o zaman.
Caminin dibinde oturup ezandan bebeği uyanan insan da var, ama yerse o kalksın deyin.
Olmuyo işte o işler öyle, gelenek evet. Bazı sesler, gürültüler gelenek. Olduğu gibi bırakmak, ilişmemek lazım.
Sizin bebeginiz agliyor diye davul mu calinmasin yani.elinize gecirip ne yapacaksiniz.
Davul sesi gelenegimizin bir parcasi...yillardan beri var hepimiz o seslebuyuduk.buyutmeyin bu kadar.
Pencereniz yokmu davulcu gecerken kapatin
Davulla ezanı birimi tutuyorsunuzAslında konu benlik değil. Ama objektif yaklaşmak lazım.
Aslında konu benlik değil. Ama objektif yaklaşmak lazım.
Delinin birinin gelip davul çalması başka birşey yanlız. Davulcular bu iş için geliyorlar memleketlerinden,siz evinizde yemek yerken o insanlar sokak sokak gezip insanları uyandırma hizmeti veriyorlar. Emeğe saygı lütfen. Bende bayılmiyorum ama 1 ay yahu 1 ay.Bu aman davulcu geçsin ne olacak canım diyenler dilerim çocukları olunca ne demek istediğimizi anlarlar. Ben de davulcumuza sinir oluyorum mani falan yok çalıp gidiyor. Benim 5.5 aylık kızımla ben 2 saat gece oturması yapıyoruz. Kızımın uyku düzeni bozulursa diye bile korkuyorum.
Peki adetimiz diyenlere soru delinin teki eline davul alıp her gece 3te mahallenize girip herkesi uyandırsa ne dersiniz..
İyi de deliren biri de gürültü yapar bu da yapar. Bir de emziriyorum zaten oruç tutmuyorum şu anda. Tutsam da alarmı kurar kalkarım. Ve zaten uyuyacağının garantisi yok davulcu uyumayacağının garantisi oluyor.Delinin birinin gelip davul çalması başka birşey yanlız. Davulcular bu iş için geliyorlar memleketlerinden,siz evinizde yemek yerken o insanlar sokak sokak gezip insanları uyandırma hizmeti veriyorlar. Emeğe saygı lütfen. Bende bayılmiyorum ama 1 ay yahu 1 ay.
Benimde çocuğum var,bebekken uyandı Ramazanda birkaç kez ama öyle düzeni bozuldu vs diyemem,Ramazan bitince düzenine döndü. Davulcu gelmese bile sizin yemek hazırlarken yaptığınız seslere uyanabilir yani. Bebek bu mışıl mışıl uyuyacağının garantisi varmı?