üniverstenin tüp bebek servisi varsa orada ameliyatını yaptır canım çünkü üniversitenin doktorları bu işte çok daha deneyimli oluyorlar. Hiç korkma gerçekten korkulacak gibi bir ameliyat değil 2 ay önce ben yaşadım.ben foruma yeni üyeyim ayın 19 hsg çektirdim ve rahimde perde oldugu ortaya cıktı zaten 1 yıldır cocuk istememize ragmen olmuyordu bu konuda tecrübesi olanlar bilgi verirse cok sevinirim bide gaziantepte bu ameliyatı yapabilecek doktor bilen var mı
Fuliii canım bende 30 martta ameliyat olmuştum şimdi gebe kalmışım daha çok yeni benimde hcg 204 çıktı çarşamba pazartesi tekrar ölçtürcem umöarım herşey yolunda giderformda histereskopi olduğum zamanlarda ameliyatımla ilgili bilgiler vermiştim belki birilerine yardımı olur diye şimdi de mutlu haberi paylaşmak istiyorum 2.histereskobinin ardından 2 aylık korumam bitti ve 2. ayda hemen hamile kaldımmmm:)daha çok yeni tabii umarımm sağlıklıı devamm edeerr,tüm o kaygılı günlere 2 kere histerektomiye değdii walla artık septumdanda kurtulduğum için içim de rahat,alllahhh dileyen herkese versinn inşallahh :)
canım ultrasonda bu septum çok rahat anlaşılmayabilir. HSG yani rahim filminde net görebilmektedir. Ayrıca septumlar değişebiliyor. kimisi rahmi tamamen ikiye bölerken kimiside geniş tabanlı ve kısa olabiliyor. Düşük riski, ağrılı ilişki gebe kalmada güçlük problemleri olabiliyor. Bir yakınımızda çift rahimle ikiz bebek dünyaya getirmişti tedavi olmadan ve gayette sağlıklı idi 4 tanede çocuğu vardı.Merhaba arkadaşlar bende 9 yıllık evli 7 yaşında bir çocuk sahibi anneyim ikinci çocuk için bide genel bir muayene için Dr.a gittik ve perdem olduğunu ameliyatla alınması gerektiğini söyledi benim alttan muayenelerim hep zor ve ağrılı olur ultrasonla bakardılar genelde oda öyle acıtıyıda o an benimde beynim durdu ve soramadım bişey eve gelince araştırdım şimdi bir Dr.a daha gidicem acaba bu perde olayı aynı şey mi sizin bahsettiklerinizle genelde düşükle sonlanıyomuş gebelik yada bebek gelişemiyomuş şöyle bir düşününce ben kızıma hamileyken kanamam olmuştu ve düşük tehlikem vardı hep yatarak geçirdim hamileliğimi ve kızım çok minik doğdu 2.600 gr. 46 cm. bu kadar yıl nasıl bu sorun anlaşılamadı bunun şaşkınlığındayım hala bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa benimle paylaşabilir mi bilgilerini ........
Bende 2011 yılında bu ameliyatı oldum ve çok bekledim bebeğimi Hamdolsun şuana kadar sabrederek bekledim ve normal yola hamile kaldım şuan hamileyim 7 haftalık umarım hersey yolunda gider benimle aynı sıkıntıları yaşaypta bebek arzulayan arkadaşlarımda en yakın zamanda güzel haberler alırlar inş.
üniverstenin tüp bebek servisi varsa orada ameliyatını yaptır canım çünkü üniversitenin doktorları bu işte çok daha deneyimli oluyorlar. Hiç korkma gerçekten korkulacak gibi bir ameliyat değil 2 ay önce ben yaşadım.
Fuliii canım bende 30 martta ameliyat olmuştum şimdi gebe kalmışım daha çok yeni benimde hcg 204 çıktı çarşamba pazartesi tekrar ölçtürcem umöarım herşey yolunda gider
canım ultrasonda bu septum çok rahat anlaşılmayabilir. HSG yani rahim filminde net görebilmektedir. Ayrıca septumlar değişebiliyor. kimisi rahmi tamamen ikiye bölerken kimiside geniş tabanlı ve kısa olabiliyor. Düşük riski, ağrılı ilişki gebe kalmada güçlük problemleri olabiliyor. Bir yakınımızda çift rahimle ikiz bebek dünyaya getirmişti tedavi olmadan ve gayette sağlıklı idi 4 tanede çocuğu vardı.
canım bende ameliyat oldum ve çarşamba hamile olduğumu öğrendim. Bebeğini tebrik ederim canım. Umarım hepimiz için herşey yolunda olur. Ameliyat olan arkadaşlar birer birer hamilelik haberi beni çok mutlu etti. fuli fana ben aynı anda doğum yapacağız kısmet olursa. Sağlıklı haberlerinizi bildirmeye devam edin arkadaşlar.
arkadaşlar 31 yaşındayım.. 8 yıllık evliyim 7 yaşında oğlum var..ben bu gün yai 12 temmuz 2013 de hamile kaldığımı ve dr.um bana rahimde perde var ilk çocuğu nasıl yaptı dedi be oğlumu 8 aylık doğurdum ve 1,950 gr doğdu sezeryan şişliğinden sonra 1,750 oldu 25 gün küvezde kaldık ve allaha şükür ki 6 aylık 9 kiloydu şimdi 1,sınıfı bitti vee kilosuda boyuda maşallah gücüde kemiğide babayiğit gibi..
bede rahimde perde doğuştan varmış ki genelde doğuştan oluşan bozuklukya..
şimdi hamile kaldım diye kontrole gittim ve dr.perde var bakılmalı yoksa doğum gerçekleşemez ilk çocuğunuzda mucize olmuşl dedi
alayacağınız verende allah alanda.. verdimi evet aslan gibi sağlıklı evladım var 2, çocuğu istemiyorum ama allah verdi aldırmam şuan 1 ayı geçik hamileymişim ama alınması gerekiyormuş ya düşük olurmuş yada erken doğum ki benim durumumda düşük kesin dedi.. rahim ikiye bölünmüş bir tarafda çocuk tutumuş ama diğer taraf normal şekilde yumurta üretebiliyormuş orada da çocuk tutunma ihtimali varmış ki budaha kötü sonuçmuş.. anlayacağınız herşey allahtan.. herkese allah gönlünden e geçiriyoırsa onu nasip etsin..
Arkadaslar bende iki dusuk yaptim rahimde perde var deniipdi laparoskopi ve histeroskopi oldum iki ay once dogum kontrol hapi kullaniyorum simdi drum ameliyat iyi gecmis hersey yolunda dedi ama hamile kalmaya korkuyorum ya ayni seyleri yasarsamdiye
Kızlar ben 1 ay evvel rahim perdesinden ameliyat oldum. Size gore benim hamile kalma olasiliğim kac olur. Adetim duzenlise bu hamile kala bilecegim anlaminami geliyo. Lütfen yardimci olun.:18:
Canim cevabin icin tsklr doktor ilaclari onerdi hormonlar ve adetler duzene girsin diye ilk pakete on gundur basladim umarim tekrari yasanmaz hayirlisi ins
Canım benim moralini yüksek tut ve başka işlere yoğunlaş. Sebepsiz yani psikoloji nedeni ile de bebek olmayabilir. Birde hormon düzenleyici aslan pençesi otu ve hayıt otu kullanıyor. Bunlarıda nette araştırıp hormon bozukluğu için kullanabilirsin çok yararını görenler var.
2 yıllık evliyim henüz bebek denemem yok. ancak 2 sene önce Koru hastanesinden Prof Dr Aydan biri ye yumurtalık kisti ve septum(perde) nedeniyle opere oldum.Çok zor bir ameliyat geçirdim. Ameliyatımı G. üniversitesinde yaptı ve sanırım asistanlar dikti.Dikiş yerlerim iz dolu ve ameliyat sonrası da 1 ayda ancak ayağa kalktım. Zaten sonradan elinin çok iyi olmadığını duydum.
Neyse ameliyat sonrası bana septumu almadığını, bebek için yeterli yer olduğunu gebelik denemelerimi görüp, gerekirse septumu alacağını söyledi. Ancak ben ameliyat sonrası araştırmalarıma göre septumun farkedilir farkedilmez HSG yapılıp alınması gerekiyormuş. Bu ameliyatı çok zor atlattım ve Aydan hocaya ilk seferde septumu almadığı için çok kızgınım.Düşük yapmak istemiyorum Şimdi tekrar o acıları mı çekeceğim???? Herkes biliyor ki septum düşüklere ve erken doğumlara neden oluyor.
Aydan hanım çok tatlı dilli bir doktor olsa da cerrahi bilgi veya el becerisi açığını bu yolla kapatmaya çalışıyor sanırım.
Canım geçmiş olsun. Genelde doktorlar bir ya da iki gebelik gördükten sonra ameliyat öneriyorlar ama ben senin yerinde olsam asla riske atmam. Histereskopi ameliyatı olmadan önce bende çok korkmuştum ama gerçekten basit bir ameliyat. Ameliyat sonrası bir iki gün dinlenmek yeterli. Kesik dikiş olmadığı için çok ağrı sızı da olmuyor. Sıkıntı yaşayacağına inanmıyorum. Bende 2 düşük yaşadım. Malesef düşüklerden sonra rahimde septum olduğu tespit edildi. 9 Temmuz 2013 de ameliyatımı oldum sonrasında da ilaç tedavisi ve korunmayı bıraktığımız ilk ayda şükürler olsun hamile kaldım. Şimdi umut doluyum çünkü elimden geleni yaptım ben bundan sonrası rabbime kalmış. İnş. güzel haberlerini alırız.
2 yıllık evliyim henüz bebek denemem yok. ancak 2 sene önce Koru hastanesinden Prof Dr Aydan biri ye yumurtalık kisti ve septum(perde) nedeniyle opere oldum.Çok zor bir ameliyat geçirdim. Ameliyatımı G. üniversitesinde yaptı ve sanırım asistanlar dikti.Dikiş yerlerim iz dolu ve ameliyat sonrası da 1 ayda ancak ayağa kalktım. Zaten sonradan elinin çok iyi olmadığını duydum.
Neyse ameliyat sonrası bana septumu almadığını, bebek için yeterli yer olduğunu gebelik denemelerimi görüp, gerekirse septumu alacağını söyledi. Ancak ben ameliyat sonrası araştırmalarıma göre septumun farkedilir farkedilmez HSG yapılıp alınması gerekiyormuş. Bu ameliyatı çok zor atlattım ve Aydan hocaya ilk seferde septumu almadığı için çok kızgınım.Düşük yapmak istemiyorum Şimdi tekrar o acıları mı çekeceğim???? Herkes biliyor ki septum düşüklere ve erken doğumlara neden oluyor.
Aydan hanım çok tatlı dilli bir doktor olsa da cerrahi bilgi veya el becerisi açığını bu yolla kapatmaya çalışıyor sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?