Rahimde perde (uterus septum) ameliyatı geçiren var mı??

Bende 2011 yılında bu ameliyatı oldum ve çok bekledim bebeğimi Hamdolsun şuana kadar sabrederek bekledim ve normal yola hamile kaldım şuan hamileyim 7 haftalık umarım hersey yolunda gider benimle aynı sıkıntıları yaşaypta bebek arzulayan arkadaşlarımda en yakın zamanda güzel haberler alırlar inş.

üniverstenin tüp bebek servisi varsa orada ameliyatını yaptır canım çünkü üniversitenin doktorları bu işte çok daha deneyimli oluyorlar. Hiç korkma gerçekten korkulacak gibi bir ameliyat değil 2 ay önce ben yaşadım.

Fuliii canım bende 30 martta ameliyat olmuştum şimdi gebe kalmışım daha çok yeni benimde hcg 204 çıktı çarşamba pazartesi tekrar ölçtürcem umöarım herşey yolunda gider

canım ultrasonda bu septum çok rahat anlaşılmayabilir. HSG yani rahim filminde net görebilmektedir. Ayrıca septumlar değişebiliyor. kimisi rahmi tamamen ikiye bölerken kimiside geniş tabanlı ve kısa olabiliyor. Düşük riski, ağrılı ilişki gebe kalmada güçlük problemleri olabiliyor. Bir yakınımızda çift rahimle ikiz bebek dünyaya getirmişti tedavi olmadan ve gayette sağlıklı idi 4 tanede çocuğu vardı.

canım bende ameliyat oldum ve çarşamba hamile olduğumu öğrendim. Bebeğini tebrik ederim canım. Umarım hepimiz için herşey yolunda olur. Ameliyat olan arkadaşlar birer birer hamilelik haberi beni çok mutlu etti. fuli fana ben aynı anda doğum yapacağız kısmet olursa . Sağlıklı haberlerinizi bildirmeye devam edin arkadaşlar.

hayırlı olsun canım tebrik ederim evet aynı dönem benimkide 7 haftalık Herşey yolunda gider inşalah

arkadaşlar 31 yaşındayım.. 8 yıllık evliyim 7 yaşında oğlum var..ben bu gün yai 12 temmuz 2013 de hamile kaldığımı ve dr.um bana rahimde perde var ilk çocuğu nasıl yaptı dedi be oğlumu 8 aylık doğurdum ve 1,950 gr doğdu sezeryan şişliğinden sonra 1,750 oldu 25 gün küvezde kaldık ve allaha şükür ki 6 aylık 9 kiloydu şimdi 1,sınıfı bitti vee kilosuda boyuda maşallah gücüde kemiğide babayiğit gibi..
bede rahimde perde doğuştan varmış ki genelde doğuştan oluşan bozuklukya..
şimdi hamile kaldım diye kontrole gittim ve dr.perde var bakılmalı yoksa doğum gerçekleşemez ilk çocuğunuzda mucize olmuşl dedi
alayacağınız verende allah alanda.. verdimi evet aslan gibi sağlıklı evladım var 2, çocuğu istemiyorum ama allah verdi aldırmam şuan 1 ayı geçik hamileymişim ama alınması gerekiyormuş ya düşük olurmuş yada erken doğum ki benim durumumda düşük kesin dedi.. rahim ikiye bölünmüş bir tarafda çocuk tutumuş ama diğer taraf normal şekilde yumurta üretebiliyormuş orada da çocuk tutunma ihtimali varmış ki budaha kötü sonuçmuş.. anlayacağınız herşey allahtan.. herkese allah gönlünden e geçiriyoırsa onu nasip etsin..

Canım, benimde septum vardı ama seninki gibi rahmi tamamen ikiye bölmüyordu kalp şeklindeydi. Doktorum, normal gebelerde düşük riski %5-10 arası iken sende bu oran 30'a kadar çıkabilir demişti. Fakat benim çocuğum olmadığı için doktorum hem laparoskopi ile tüplerime baktı hemde septumu aldı. Şuan çok şükür gebeyim. Arkadaşımın ablası ise seninki gibi çift rahim gibi duruyordu ikiz çocukları oldu diğer yumurta çalışmaya devam ettiği için sağlıklı çocuklarda hiç birşey olmadı ve ablası 4 doğum yaptı septum ile.

Septumun etkileri çok karmaşık kimisinde hiçbir etki yapmazken kimisinde de etkiliyebiliyor. Fakat gebe bir kadının bebeğinin alınmasına kadar gidildiğini ben hiç duymadım. Dilersen bir başka doktora daha git ve onunda bir görüşünü al. İmkanın varsa da üniversite hastanelerine git canım. Çünkü yaklaşımları çok daha farklı oluyor. Herşeyden önemlisi de tevekkül et. hayırlı haberlerini alırız umarım. sağlıcakla kal.

arkaşlar 3.5 yıllık evliyim 3.cü düşükte rahimde perde olduğu anlaşıldı rahim filmi çekildi geniş tabanlı septum Y harfi şeklinde rahim göründü, genetik testlerimizde sorun yoktu MTHFR (A1298C) : Homozigot Mutant bulundu ,kan pıhtılaşması çıktı, rahimde yapışıklık oluşmuştu. 2012 aralık ayı laparoskopi ve histereskopi opersayonu geçirdim. rahimde perde alındı yapışıklıklar giderildi. 3 ay sonra çektirdiğim rahim filminde rahim genel olarak genişlemiş ama yine yapışıklık oluşmuştu. doktorum hamile kalmaya engel bir yapışıklık değil dedi. 2013 haziran ayında hamile kaldığımda sizinle paylaşmak istedim sevincimi ama bu seferde emriyo görünmedi yüksek ihtimalle boş gebelik dedi doktorum. bu arada araştırma hastahanesinin prof. doktorunun muayenehanesine gitmekteyim. acaba neden diye çok düşünüyorum ve araştırıyorum. Her işte bir hayır vardır, ben umudumu kaybetmedim, sizde kaybetmeyin.

Arkadaslar bende iki dusuk yaptim rahimde perde var deniipdi laparoskopi ve histeroskopi oldum iki ay once dogum kontrol hapi kullaniyorum simdi drum ameliyat iyi gecmis hersey yolunda dedi ama hamile kalmaya korkuyorum ya ayni seyleri yasarsam diye

Arkadaslar bende iki dusuk yaptim rahimde perde var deniipdi laparoskopi ve histeroskopi oldum iki ay once dogum kontrol hapi kullaniyorum simdi drum ameliyat iyi gecmis hersey yolunda dedi ama hamile kalmaya korkuyorum ya ayni seyleri yasarsam diye

Hiç korkmaz arkadaşım bebek sahibi olmak istiyorsan dene. bende ameliyat geçirdim ve 2 ay sonra hamile kaldım. hapı doktorun mu söyledi kendin mi kullanyosun kendin kullanıyorsan doktoruna bu bilgiyi vermen senin için iyi olur

Canim cevabin icin tsklr doktor ilaclari onerdi hormonlar ve adetler duzene girsin diye ilk pakete on gundur basladim umarim tekrari yasanmaz hayirlisi ins

Kızlar ben 1 ay evvel rahim perdesinden ameliyat oldum. Size gore benim hamile kalma olasiliğim kac olur. Adetim duzenlise bu hamile kala bilecegim anlaminami geliyo. Lütfen yardimci olun.:18:

Kızlar ben 1 ay evvel rahim perdesinden ameliyat oldum. Size gore benim hamile kalma olasiliğim kac olur. Adetim duzenlise bu hamile kala bilecegim anlaminami geliyo. Lütfen yardimci olun.:18:

Adetinin düzenli olması tabiki olumlu bir durum ama canım. Gebe kalma olasılığın ile ilgili bir şey söyleyemeyiz ki nasip birde bu işler umarım en kısa zamanda tüm arkadaşlar bebek sahibi olurlar. Doktorundan hormon testlerini isteyebilirsin. Gebe kalamamanın sebebi septummuymuş böyle bir şey söyledi mi doktorun?

Canim cevabin icin tsklr doktor ilaclari onerdi hormonlar ve adetler duzene girsin diye ilk pakete on gundur basladim umarim tekrari yasanmaz hayirlisi ins

Canım benim moralini yüksek tut ve başka işlere yoğunlaş. Sebepsiz yani psikoloji nedeni ile de bebek olmayabilir. Birde hormon düzenleyici aslan pençesi otu ve hayıt otu kullanıyor. Bunlarıda nette araştırıp hormon bozukluğu için kullanabilirsin çok yararını görenler var.

Canim benim hormonlarda ve sdetlerle ilgili bi problemim yok brn iki defa haplari birakir birakmaz hamile kaldim ikisinide kaybettim dr perde var ameliyat ol dedi gecen hafta kontrole gittim hersey xolunda korunmasanda olur dedi ameliyat oldugum dr 3ay yasmin onerdi zaten dun ise basladim bide ew tasiyacaz simdi istemiyoruz ama kaybetme korkusu var tabi

kızlar bende 6 kasımda operatif histereskopi oldum perde yakılarak kesildi sonrası az kanamam oldu cyclo progynova diye hormon ilacı kullandım 1 ay.hap bitince adet oldum ama önceki kadar çok değil doktor bunun normal oldugunu söyledi.inş.öyledir.2 ay korunma süresi verdi.bakalım nolcak.benimde 2 kürtajım var ama bende pıhtılaşmada çıktı a1298c homoz,igot mutasyonum.sizler neler yaşadınız kaç ay sonra hamile kaldınız kanamalarınız azaldımı?ameliyatımı nezih durmazlar diye girebilirsiniz sayfasında paylaşmış tek perde ameliyatı var oda benim öyle oldugunu umut ediyorum öyle dedi doktorlarada güven kalmadı
http://www.facebook.com/l.php?u=http://www.youtube.com/watch?v=AbhJg3fnegY&h=pAQGJ4_bu

Son düzenleme:
2 yıllık evliyim henüz bebek denemem yok. ancak 2 sene önce Koru hastanesinden Prof Dr Aydan biri ye yumurtalık kisti ve septum(perde) nedeniyle opere oldum.Çok zor bir ameliyat geçirdim. Ameliyatımı G. üniversitesinde yaptı ve sanırım asistanlar dikti.Dikiş yerlerim iz dolu ve ameliyat sonrası da 1 ayda ancak ayağa kalktım. Zaten sonradan elinin çok iyi olmadığını duydum.

Neyse ameliyat sonrası bana septumu almadığını, bebek için yeterli yer olduğunu gebelik denemelerimi görüp, gerekirse septumu alacağını söyledi. Ancak ben ameliyat sonrası araştırmalarıma göre septumun farkedilir farkedilmez HSG yapılıp alınması gerekiyormuş. Bu ameliyatı çok zor atlattım ve Aydan hocaya ilk seferde septumu almadığı için çok kızgınım.Düşük yapmak istemiyorum Şimdi tekrar o acıları mı çekeceğim???? Herkes biliyor ki septum düşüklere ve erken doğumlara neden oluyor.

Aydan hanım çok tatlı dilli bir doktor olsa da cerrahi bilgi veya el becerisi açığını bu yolla kapatmaya çalışıyor sanırım.

Canım geçmiş olsun. Genelde doktorlar bir ya da iki gebelik gördükten sonra ameliyat öneriyorlar ama ben senin yerinde olsam asla riske atmam. Histereskopi ameliyatı olmadan önce bende çok korkmuştum ama gerçekten basit bir ameliyat. Ameliyat sonrası bir iki gün dinlenmek yeterli. Kesik dikiş olmadığı için çok ağrı sızı da olmuyor. Sıkıntı yaşayacağına inanmıyorum. Bende 2 düşük yaşadım. Malesef düşüklerden sonra rahimde septum olduğu tespit edildi. 9 Temmuz 2013 de ameliyatımı oldum sonrasında da ilaç tedavisi ve korunmayı bıraktığımız ilk ayda şükürler olsun hamile kaldım. Şimdi umut doluyum çünkü elimden geleni yaptım ben bundan sonrası rabbime kalmış. İnş. güzel haberlerini alırız.

canım sen nerde oldun ameliyatını? benimde bu ay adet olup korunmayı bırakacagım ben lokman hekimde nezih beye ameliyat oldum.aydan birinin yanında yetişen ümit beyede ben kızgınım .benim ameliyatımda çok rahattı kanamam çok olmadı agrım hiç olmadı diyebilirim ve ertesi gün işe gittim.İLAÇ NE KULLANDIN CANIM.BEN ANTİBİTYOTİK VE CYCLO PROGYNOVA içtim.

Son düzenleme:

Bende rahimde perde, miyom ve polip alındı laparoskopi ve histerekopi oldum. Çok şükür ameliyatım kolay ve sorunsuz geçti ameliyattan 2 ay sonrada hamile kaldım. Bu arada arkadaşım hamile ve takiplerini aydan hanım yapıyor çok memnun kendisinden. Sende neden böyle bir şansızlık olmuş anlayamadım. Ama bazı septumlar tek ameliyatta alınamayabiliyormuş bu yüzden olabilir belki canım. moralini bozma lütfen. Anlamadığım konu seni operasyona sokup neden septumu almamış bence bu konuyu tekrar doktorla konuşmanı öneririm. hakkında hayırlısı olsun.

[sen nerde oldun canım,ilaç kullandınmı ameliyat sonrası

QUOTE=illaki;32983724]Bende rahimde perde, miyom ve polip alındı laparoskopi ve histerekopi oldum. Çok şükür ameliyatım kolay ve sorunsuz geçti ameliyattan 2 ay sonrada hamile kaldım. Bu arada arkadaşım hamile ve takiplerini aydan hanım yapıyor çok memnun kendisinden. Sende neden böyle bir şansızlık olmuş anlayamadım. Ama bazı septumlar tek ameliyatta alınamayabiliyormuş bu yüzden olabilir belki canım. moralini bozma lütfen. Anlamadığım konu seni operasyona sokup neden septumu almamış bence bu konuyu tekrar doktorla konuşmanı öneririm. hakkında hayırlısı olsun.[/QUOTE]

Ben de 2 düşükten sonra haziran ayında histeroskopi oldum , rahmimde duvar varmış alındı.

ilk düşükten sonraki doktoruma çok kızıyorum. kendisi rahminin şeklinin farklı oldugunu söylemisti ama düsük yapmama ragmen arastırmaya deger görmemisti. neyse her seyde bir hayır vardır diyelim.

histeroskopi sırasında tekrar yapışma olmasın diye spiral taktı doktorum , 1 ay kaldı ve çıkardı. onun dısında 3 ay boyunca hormon hapı kullandım. aslında ekim başından itibaren tekrar deneyebilirsin demişti ama ben hala cesaret edemedim. 2014 yılında inşallah.

ayrıca ben de heterozigot mutasyon çıktı pıhtılaşma ile ilgili ama onla ilgili olmadığını söylediler düşüklerimin.
insallah perde yüzünden olmustur ve bundan sonra sıkıntı yaşamam.

ben de tek fark adetlerim 29 günde bir olurken 27 günde bire düştü ve cok az da olsa agrı olurdu önceden simdi hic yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…