• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahimde perde (uterus septum) ameliyatı geçiren var mı??

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım ben 3 yıldır evliyim hiç hamile kalamadım bir hafta önce hsg çektirdim kalp rahim görüldü dedi. ve ilk defa duydum endişeliyim yardımcı olurmusunuz

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım ben 3 yıldır evliyim hiç hamile kalamadım bir hafta önce hsg çektirdim kalp rahim görüldü dedi. ve ilk defa duydum endişeliyim yardımcı olurmusunuz

korkulacak hiç birşey yok canım benim aynı senin gibiydi 3 yıllık evliydim kalp şeklinde rahimde bebek sahibi olamıyordum. 2013 nisanda ameliyat oldum. Şimdi salı günü doğum yapacağım ameliyatını ol içini rahat tut. Benim için dua et darısı tüm isteyenlere

merhaba arkadaşlar ben ameliyat olmadım ama bi sorum olacaktı. ben 13+3 haftalık gebeyim ilk gebeliğim ve doktorum kontrolümde bakarken ultrasonla rahım perdesi olduğunu farketti,bi sıkıntı olmaz takip edecem dedi belki hiç bişey olmaz rahat ol dedi ama ben çok tedirginim bi önlemi falan olamazmı acaba ??:14::14::14:

merhaba arkadaşlar ben ameliyat olmadım ama bi sorum olacaktı. ben 13+3 haftalık gebeyim ilk gebeliğim ve doktorum kontrolümde bakarken ultrasonla rahım perdesi olduğunu farketti,bi sıkıntı olmaz takip edecem dedi belki hiç bişey olmaz rahat ol dedi ama ben çok tedirginim bi önlemi falan olamazmı acaba ??:14::14::14:
bende aynı durumdayım rahimde perde olduğunu hamile kaldıktan sonra öğrendim.11+4 hamileyim.doktorum ilk üç ay atlatırsam riskin azalacağını rahimin artık yeterince genişlemiş olacağını söyledi ama bilmiyorum dua etmekten başka yapabileceğimiz birşey yok.olumsuz düşünme doktorunu dinle cnm

korkulacak hiç birşey yok canım benim aynı senin gibiydi 3 yıllık evliydim kalp şeklinde rahimde bebek sahibi olamıyordum. 2013 nisanda ameliyat oldum. Şimdi salı günü doğum yapacağım ameliyatını ol içini rahat tut. Benim için dua et darısı tüm isteyenlere

mrb cnm ...ben de 17 yıllık evliyim...yıllar önce teşhiskoyuldu ama 2 ay önce ameliyat oldum...ameliyat öncesinde adet görmüyordum..ameliyat tan sonra 2 kere oldu ama şimdi günüm geçti ....sen ne kadar sonra hamile kaldın....
:emir_bebek:

bende aynı durumdayım rahimde perde olduğunu hamile kaldıktan sonra öğrendim.11+4 hamileyim.doktorum ilk üç ay atlatırsam riskin azalacağını rahimin artık yeterince genişlemiş olacağını söyledi ama bilmiyorum dua etmekten başka yapabileceğimiz birşey yok.olumsuz düşünme doktorunu dinle cnm

ay canım Allah razı olsun içim rahatladı,benim doktorum böyle bişey dememişti.bizde bekliycez artık Rabbim bize sağlıklı bebişler nasip etsin inşaallah. kaç cm bi perden var onu bılebıldı mı doktorun??

merhaba pa pat ya ben bişey daha soracaktım senınde kasıklarında göbeğinde ağrı oluyormu? bi de benim sol kasığım şişiyor sanki bebek hep orda gibi..sanada öyle oluyormu? teşekkür ederimm..

merhaba pa pat ya ben bişey daha soracaktım senınde kasıklarında göbeğinde ağrı oluyormu? bi de benim sol kasığım şişiyor sanki bebek hep orda gibi..sanada öyle oluyormu? teşekkür ederimm..

canım benimde bi ara hep sol tarafım daha bi şişkin gibi geliyordu ama bu aralar kendimi incelemeyi bıraktım.zaten 15. haftadan önce rahimi elimizle vey gözümüzle hissedemezmişiz.göbeğimde değil ama karın ve kasıklarımdada ağrı oluyor zaten idrarımdada inanılmaz yanma var ağrılarım idrar yolu iltihabındanda oluyor galiba.yani bütün ağrılarım birbirine karıştı :2: Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

canım benimde bi ara hep sol tarafım daha bi şişkin gibi geliyordu ama bu aralar kendimi incelemeyi bıraktım.zaten 15. haftadan önce rahimi elimizle vey gözümüzle hissedemezmişiz.göbeğimde değil ama karın ve kasıklarımdada ağrı oluyor zaten idrarımdada inanılmaz yanma var ağrılarım idrar yolu iltihabındanda oluyor galiba.yani bütün ağrılarım birbirine karıştı :2: Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Amin canım inşaallah hayırlısıyla,bende doktora gıdınce soylıcem agrılarımı bakalım ne dicek seninle de paylaşırım inşaallah..:31:

Merhaba biraz geç bir yanıt oldu ama hangi doktora ve hastaneye ameliyat oldunuz?

Canim ben turkiyede degilim avusturyada oldum ama rahim seklini fark eden ve ameliyat gerekli diyen drum turk istanbulda hastanedede calisiyor kesinlikle tavsiye ederim gurkan arikan biraz netten arastir goreceksin bence mukemmel bi doktor

Kızlar ben ankaradayım :// bu arada gebelik denemeden mi ameliyat oldunuz? Ben cok korkuyorum bu septum yuzunden düşük ve ölü doğumdan :/

Selam ben de ankara'da oldum septum ameliyatını, düşükten korktuğum için de gebelik denemeden ameliyat oldum, ankara üniversitesinde cem atabekoğlu yaptı ameliyatı, iyi tavsiye edebileceğim bir doktor, devlet hastanesi olduğu için birebir özel hastane ilgisi bulman imkansız, hemşireler vs den ama doktorum iyi olsun diyorsan tavsiye ederim.

Selam ben de ankara'da oldum septum ameliyatını, düşükten korktuğum için de gebelik denemeden ameliyat oldum, ankara üniversitesinde cem atabekoğlu yaptı ameliyatı, iyi tavsiye edebileceğim bir doktor, devlet hastanesi olduğu için birebir özel hastane ilgisi bulman imkansız, hemşireler vs den ama doktorum iyi olsun diyorsan tavsiye ederim.

Ben daha once yumurtalık kisti nedeniyle universitede ameliyat oldum çok kötü bir deneyimdi herseyi asistanlar yapıyor. Ameliyat sonrası basında anestezi doktoru yok hemşire yok üstelik beim astımım var nefessi uyandım bu sefer özelde olucam acıbdemden dr sarp özcan veya dr hakan yaralıya giden var mı?

Ben de 3 ay önce Medipol hastanesınde histeroskopi ameliyatı oldum MUSTAFA ACET yaptı Allah razı olsun ondan yasadığım sehırde kımse görmemıstı bıle hsg de hemen gördu ve hallettık.benım rahmımdekı perde 6mm. miş yanı çok kalın değildi.Hiç hamılelık yasamadım pko luyum tüb bebek yapacağız kısmetse.Benım amelıyatımdan sonra bıraz ağrım oldu iğne yaptılar geçtı hemen aynı aksam hastaneden çıktık ve ben şehirlerarası yolculuk yaptım .bir hafta balon stent kaldı içimde yapışıklık olmasın dıye.Sonra kendımız kesıp çıkardık.Amelıyat cd sini de verıyorlar.2200 tl verdık sgk lıyız.Antıbıyotık ve esrtofem tablet kullandım rahım kendını toplasın dıye ve tam gunumde adet gördum çok şükür.Çok korkmuştum ama hıcbır sey hıssetmedım hatırlamıyorum:) genel anestezı ılk kez aldım hem de.Korkmayın yanı.Doktorum da çok ılgılıdır kesınlıkle tavsıye edıyorum .

arkadaşım histereskopi yaptırdığını yazmışsın. seni online görünce hemen sorayım dedim. forumu pek okuyamadan. senin rahim durumun neydi. bende çif rahim uterus bicornis olduğu söylendi de. iyi bir doktor arıyorum kesin teşhis koyacak .senden de bilgi almak istedim.

Edirne'de tedavı olurken hsg çektırdım fakat rahımdekı perdeyı söylemedıler.Hamıle kalamayınca arkadas tavsıyesıyle bır doktora gıttım. ıstanbul bağcılar'da Medipol hastanesı dr Mustafa Acet hemen "sorun var ama benım ıcın basıt bır amelıyat" dedı .kendıne çok guvenen hırslı bır o kadar da yaklasımı acıklamaları tatmın edıcı olan ılgılı bır doktor.Benım perde 6mm miş yanı cok değil ama yıne de ılerıde düşüğe sebebıyet verırmıs bazen de hamıle kalmaya engel de olabılırmıs .Hsg fılmlerını göturunce 4 boyutlu ultrasonla da bakıp teshısı koyuyor.Adetım bıttıkten sonra amelıyat oldum.Amelıyathaneden odama gelmem ayılmam 1 bucuk saat sürmüş eşimin söylediğine göre.Çift rahımde ne yapılır bılgım yok.Ama dr.Şişli memorıal den geçmiş o hastaneye. yoğunluktan dolayı dedıler.Ark ımda çıkolata kıstı wardı tüp bebekle ıkızlerı oldu.Ben de şimdıye kadar hıc pişman olmadım.Paragöz doktorlar gıbı de değil; ben tüp bebeğe baslamaya gıttım ısteseydı perdeyı söylemezdı negatıfı görurdum.Önce hallettı sorunu.Çok şükür düşük yaşamadan öğrendım o daha kötudur.whatsapp'tan da maıllerle de msjla da her kanaldan aklıma esenı ıstedıgımde danısıyorum uygun zamanında mutlaka gerı dönuyor.Gönul rahatlığıyla söyluyorum kı teshısın ıcın güvenebılırsın.Mail atıp ulaşıp durumunu gıtmeden danısabılırsın mesela.Ben epey mesajlastıktan sonra gıttım.Yenı üyeyım özelden yazamıyorum kusura bakmayın:(

Merhaba kızlar yardım edin lütfen benim 3 dusugu oldu kalp atışları baslamadi ve kürtaj oldum yaptırdığı testlerde hiç bişey çıkmadı gezmedigim Dr kalmadı şanssızlık olduğu veya psikolojik olabileceğini söylediler bugunde tavsiye üzerine özel has bir Prof gittim alttan muanede kontrol de Dr septum dan bahsetti olabileceğinden suphelendi yorum dedi ve test istedi biraz masraflı olduğu için yaptiramadim benim aklıma takılan bu zamana kadar alttan muane olduklarimda hiç bi Dr bundan bahsetme di herhangi bir sorun olmadığını söylediler Sizlerin teşhisi nasıl koydular

Merhaba kızlar yardım edin lütfen benim 3 dusugu oldu kalp atışları baslamadi ve kürtaj oldum yaptırdığı testlerde hiç bişey çıkmadı gezmedigim Dr kalmadı şanssızlık olduğu veya psikolojik olabileceğini söylediler bugunde tavsiye üzerine özel has bir Prof gittim alttan muanede kontrol de Dr septum dan bahsetti olabileceğinden suphelendi yorum dedi ve test istedi biraz masraflı olduğu için yaptiramadim benim aklıma takılan bu zamana kadar alttan muane olduklarimda hiç bi Dr bundan bahsetme di herhangi bir sorun olmadığını söylediler Sizlerin teşhisi nasıl koydular

Canim benimde iki dusugum oldu doktor alttan parmagiyla bakti bence parca var dedi tani icin hastaneye gonderdi histeroskopi yapildi ewet septum var denildi ensonda laporoskopi yapildi ben turkiyede degilim masrafi bilemiyecem canim

Back