- 16 Mart 2018
- 452
- 375
- 33
Keşke sadece enfeksiyon olsaydı bende öyle düşünüp ürolojiye gittim sadece çok az idrar enfeksiyonu vardı o da toz ilaçla bir gecede bitti. Kadın doğuma gittim kist mi var ne diye ultrasonla baktı etti yok pko falanda yok bende akıntım ovulasyonda olur bi. Bu ay ağrımda akıntımda kesilmeyince gittik bu sefer alttan bakıldı yumurtlama da gerçekleşmiş kist yok tertemiz. İlişki sırasında pozisyonda denedik hep ileri gidince acıyor diyordum sanki bir duvar var diye cidden de öyleymiş :/ ilk gece kanamamda aşırı oldu. Evlenince adet ağrısı geçer dediler benim aksine artınca anladım bir tuhaflık olduğunu.
O kadar doktor göremedi en sonki alttan bakınca gördü v şeklinde rahim ekrana yansıttı bende gördüm netten baktığımda normale göre aşırı çökük. ısrarla ameliyat olma dediği için ikinci bir doktora gerek duydum belki rahim filmi şu bu yaptırır en azından. Çünkü çift rahimle septumun ayrımı zormuş sadece filmle anlaşılıyormuş. Çok uzattım kısaca bana her yönden zorluk çıkardı zor bi hal gebe kalabilirim onunda akıbeti bu şekilde belli değil. Allah şifa versin herkese. Bebek isteyene kadar gerçekten insanların neler yaşadıklarını hiç anlamamışım.
Sizin durum ne olacak peki tüpte tıkanıklık varsa laparoskopi de eşlik ediyor ameliyata diye biliyorum zor bir ameliyat değilmiş narkozlu oluyormuş hemen taburcu ediyorlarmış histereskopide. Bu konunun tamamını okudum sizin gibi olup çok rahat geçirenlerde var gerçi ben film çekilmediğim için tüpler ne alemde haberim yok.
Herşey bebek İstemi ile ortaya çıkıyor ya zaten. O güne kadar olan zaman kaybıda cabası. İnternette sizin dediğiniz rahim şeklini gördüm evet ama konuya hiç vakıf değilim. Yaşamayan bilmiyor işte. Ama hamile kaldıktan sonra da risk varsa ameliyat tek kurtarıcı oluyor sanırım. Tamam bu şekilde rahmi olan çok insan rahat Doğum yapmıştı o olabikit ama Rahim çöküklüğünden dolayı 3-5 düşük yaşayan çok insanda var. O psikolojiyi yaşamak daha kötüdür. Doktora ameliyat olma diyor ama bunlarıda anlatması lazım.
Benim Ameliyat evet çok sor değil ama korkma sebebim rahim delinmesi olabiliyormuş histereskopide. bazılarında kendiliğinden geçerken bazılarında tekrar ameliyat istiyormuş. Bazı doktorlar kist değil bu yumurta derken bir diğeri kist bu yumurta değil dedi bana da anlamış değilim hiçbirini. Ama ben ağrısından kist olduğuna çok Eminim tıpçı olmasam da kendi doktorum oldum resmen:) İçine hangi doktor siniyorsa onda ısrarcı ol kesinlikle. Ama bence hsg yapılmadı ise tavsiyem bir an önce yaptırılması yönünde. Tüpteki tıkanıklık neyse ama rahim çöküklüğünü vajinal muayenede bile görememişti hiçbir doktor. Artık doktorlarda işlerini ticarete dökmüşler. Sağlık ucuzlaşmış. Allah yardımcımız olsun psikoloji de çok etkili ne kadar sinir stres varsa o kadar gecikiyor ancak insanın elinde olmuyor ne yazıkki