Rahimde perde (uterus septum) ameliyatı geçiren var mı??

yazdıklarınızı okuyunca kendimi şanslı hissetim 3,5 aylık evliyim dayım kadın doğum dr.u yanına gitmişken muayene etti ve septum olduğunu öğrendim sakın hamile kalma hemen düzeltelim dedi. çok kolay bir işlemmiş normal muayenede yapılanın aynısı genel anesteziyle kısa sürede halledilebilecek bir şey yoksa düşük ya da erken doğum olur dedi.. yapılmasında bir risk ya da problem yok sanırım hamile kalıp normal doğum olacak mı diye stres yaşamaktansa sorunu hemen halletmek mantıklı gibi..

Gebeliğim normal seyrinde devam etti 26. Haftamdayım inşallah bir oğlum olacak.

öncelikle inş.bebeğini kucagına alırsın.bende perde ameliyatı oldum.bendede 11298 homozigot mutasyon çıktı.gebelik öncesi bişey kullandınmı? ameliyattan ne kadar süre sonra hamile kaldın ve hangi il hangi doktora gidiyorsun ?

Gebeliğim normal seyrinde devam etti 26. Haftamdayım inşallah bir oğlum olacak.

Selam arkadaslar bende aynı dertten muzdaribim cuma gunu septum ameliyati olucam iki dusuk yaptım. Ameliyatımı Prof yapacak ama ben cok korkuyorum bir de nedense icimde bir duygu var çözemediğim. Dilerim yüce Rabbim hepimize bebekler nasip eder sağlıkla sihatle.. Ben risklerden korkuyorum bir de bana yarım santim kesicem dedi bu kadarım icin de olmalı mı ameliyat benim gibi olan var mı yazabilir misiniz?

Cnm oncelikle gecmis olsun bende iki dusuk yaptim bendede septum goruldu histeroskopi ve laparoskopi oldum korkulacak bisey yok narkoz veriliyor kalkinca zaten bitmis oluyor drum riski cok az demisti korkma ameliyat sonrasi biraz zor bi donem ama oda gecer korkutma kendini

sadece histereskopi olacaksan korkma canım laparaskopidede az dikiş agrıları nolur ama dayanılmaz değil.6 kasımda sadece histereskopi oldum aynı gün çıktım ertesşi gün işe gittm agrım bile ollmadı ilaç içmedim agrı kesici.antibiyotik içtim bir de tekrar yapışmasın diye hormon ilacı.riski tekrar yapışması yarım cm çok düşük bak benim videoyu izleyebilirsin nezih durmazlar diye gir adamın sayfasın da 7 kasım perde ameliyatı paylaşımı var ordan bak

Benim ablam da olmştu, çok zor bir ameliyat cidden,ameliyattan 1 ay sonra bile tamamen iyileşememişti ama şuan çok iyi

meraba arkadaşlar ben burda yeniyim yorumları okudum da bende 3 gn snra histereskopi olucam rahimde perde varmış o alıncakmş bendel aşağı uyuşturacakmş doktorum çok korkuyorum perde alınırken ağrı sızı hissedden varmı bu ameliyat zormu lütfen yardımcı olursanız çk sevinirim

epidural olacaksın demekki canım hissetmen mümkün değil. sakin ol kokrma ben laparoskopi ile birlikte histereskopi oldum. korkulacak birşey yok

Kizlar hic korkmayin.
Ben hem laparoskopi hemde operatif histeroskopi oldum.
Laparoskopide cikolata kistim alindi.yapisikliklarim acildi ki barsaga kadar yapisikti benim sol yumurtaligim sol tüpüm.
ve tüplerimi actilar.
rahmimdeki septumu aldilar.
hatta birde rahim duvarlarini genislettiler.
ameliyat sikintisi hic olmuyo.
laparoskopi yaparken gaz veriyorlar iceriye.
sonra onu cikarmak zor oluyor.
onun icinde bol bol sivi falan.
benim rahmimde yok yoktu yani.
Ameliyat sonrasindada kestikleri rahim dokusu eski kalinligina ulassin,
rahim kuvvetlensin diye ostrojen ve progesteron tedavisi aliyorsunuz 3 ay.
dr unuz periyodunuzu belirliyor zaten.
Icinizi ferah tutun.
ben 2007 de kanseri atlatan bir insanim.buna sukur olsun.

Cnm gecmis olsun gercekten yokyokmus hepsini atlatmana cok sevindim bende histeroskopi ve lapiroskopi oldum korkulacak bisey yok ameliyat sonrasi biraz zor oluyor arkadasinda dedigi gibi gaz sorun oluyor benim omuzum cok agriyordu dr gazdan demisti bol bol yuruyus yap demisti korkulacak bisey yok icin rahat olsun herseyin hayirlisi

epidural olacaksın demekki canım hissetmen mümkün değil. sakin ol kokrma ben laparoskopi ile birlikte histereskopi oldum. korkulacak birşey yok

saol canım sonunda oldum spiral takıldı sendede takmşlarmıydı evet bişi hisstmedim birde senn çocuğun varmı yani bu perdeden sonra çocuk sahibi olunabiliyormu biliymusun

saol canım sonunda oldum spiral takıldı sendede takmşlarmıydı evet bişi hisstmedim birde senn çocuğun varmı yani bu perdeden sonra çocuk sahibi olunabiliyormu biliymusun

spiral takılmadı bende canım. Bazı septumlar derinse balon da konuluyormuş duymuştum ama bana konulmadı. Ben ameliyattan iki ay sonra hamile kaldım :) şuan 8 aylık hamileyim. Çok geçmiş olsun korktuğun gibi olmadı bak değil mi? Çok geçmiş olsun. bebek istiyorsan bu ameliyattan sonra tabiki gebe kalabilirsin sende içini ferah tut örneği benim canım.

çok teşekkr ederim canım sende kazasız belasız bebeğini kucağına alırsın inşalah canım senn adına çok sevindim bnde sen gibi tez vaktte hamile kalırım hayırlısıyla inşlh peki canım sen hangi ilaçları kullandında hamile kaldın yani doktorun neleri önerdi biraz bahsedermisin canım birde bende polipde var ama doktorum onları alamam dedi korkuyorum onlarda engel olursa die

Canim gecmis olsun bende laporoskopi ve histeroskopi oldum ama spiral takilmadi bana adini hatirlamiyorum baska bisey takildi netten okumustum dogum yapmayanlara spiral takilmiyor.ben bu ay korunmayi biraktim adet duzensizligim oldugu icin duphaston kullaniyorum umarim bu ay hamile kalmak nasip olur

bende de sorun varmış cumartesi günü öğrendik.bu ay sonunda ameliyat olacağım bakalım hayırlısı artık.

arkadaşlar ben de 2013 aralık ayında histeroskopi geçirdim evlenmeden önce ultrasonda görmüştü doktor bir anormallik olduğunu ve beni uyarmıştı.Ben de evlendikten sonra başka başka doktorlara gittim bana emar hsg çektirmemi söylediler yine tam olarak bilemediler kimi yarım rahim dedi kimi çift rahim dedi kimi perde dedi neyse ben de baya bi araştırdım iyi bir doktor buldum antalyada o teşhisi koydu çift rahim çift serviks ve çift vajinam vardı.....Histeroskopiyle anormallikler düzeltildi.Bana antibiyotik ve cyclo adlı hormon hapından verdi.Spiral taktı.Spiral üç ay kalacakmış daha sonra çıkaracak.Spiral takılanlara sorum olacak.Adet süresini uzatıyor mu sizde de acaba ?

Gecmis olsun canim drum spiral dogum yapilmayana takilmaz dedi uc aylik dogum kontrol hapi verdi hastanedeykende idrar torbasina benzer bisey takmislardi yapisiklik olmasin diye turkiyede spiral takiliyor bi kac arkadas daha burda bahsetmisti ben ameliyattan 50gun sonra adet oldum doktorum normal demisti tahminimce seninde adetin gecikecektir

teşekkür ederim evindelal. Hayır ben zamanında oldum canım adetimi ama normalde yedi günde olup biterdi şimdi bu süre uzadı onu demek istedim o da sanırım spiralden ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…