canım merhaba bende 29 yaşındayım yaklaşık 2 senelik evliyim bende hiç gebelik oluşmadı.Dr a gittik bazı hormon tahlilleri istendi onlar ve eşimin tahlili güzel çıktı benden rahim filmi istendi ve orda sonuç yarım rahim çıktı 'sol ukornuat uterus' yani.. fakat dr um olamaz dedi ve ultrasonla daha dikkatlice baktı tekrar alttan ve Rahimde perde var dedi..histereskoppi olmam gerekiyormuş 1 ay önce öğrendim bunu ama şimdi benim gibi olan varmı merak ediyorum bunun ayrımı zor yapılıyormuş galiba başka bir dr a daha görünüp ondan da onay almak istiyorum kafam karışık hsg de ilaç diğer tarafa gitmeyebilir mi perde durumunda benim gibi olan varmı merak ediyorum açıkcası..
ilaç diğer tarafa gitmemişse bunun sebebi tüplerinden biri tıkalı demektır bence bunuda doktor anlar zaten.
Öle bişey olsa sölerdi.Gittiğiniz doktor gibi filmi çektirdiğiniz yerde çok öneml,.Ben 2 kere çektirmk zorunda kalmıştım ilki çok kalitesizi di ve doktorum beğenmedi.Tekrar onun istediği yerde çektirdim.
canım merhaba dediğin gibi yer önemli zaten bende fındıkzadedeki radyomar radyotom da çektirdim 1.5 ay oldu ve gittiğim dr da iyi biri medicanada prof. e gittim ama bir taraf hsg de hiç yok görünüyor ama ultrasonda dr um iki taraf da var dedi bana da gösterdi ortada bir siyahlık vardı perde olduğunu söyledi..sağ taraf sola göre birazcık daha küçük duruyordu benim korkum şimdi yarım rahim hsg de çıktı ya netten bakıyorum çift rahim - perde - yarım rahim çok karışıyormuş o yüzden korkuyorum emar bile istemedi tabiki yarım olmasındansa perdenin olması çok iyi sonuçta ameliyatla halledilebilir bir durum ama benim hiç gebelik olmadı ya korkuyorum...
Bu durumda doktoruna güvenmekten başka çaren yok.
Bende rahim anomalilerini ço araştırmıştım ama yarım rahme hiç duymamıştım.Çift rahimle perdenin çok karıştırıldığını biliorum.Çünkü bana bi doktor önce rahım filmene gerek yok demişti ben yıne de cektırdım aynı doktor çift rahim dedi fakat oda değilmiş.En son tedavi olduğum doktor septum dedi.ve ameliyatla temizledi.Zaten histereskopi ile göbek deliğinden ve kasıkdan açılan ufak delikler açılıp rahme bakılıor.Senin doktorda öle yapıcak anlaşılan.Allah yardımcın olsun.
Bu durumda doktoruna güvenmekten başka çaren yok.
Bende rahim anomalilerini ço araştırmıştım ama yarım rahme hiç duymamıştım.Çift rahimle perdenin çok karıştırıldığını biliorum.Çünkü bana bi doktor önce rahım filmene gerek yok demişti ben yıne de cektırdım aynı doktor çift rahim dedi fakat oda değilmiş.En son tedavi olduğum doktor septum dedi.ve ameliyatla temizledi.Zaten histereskopi ile göbek deliğinden ve kasıkdan açılan ufak delikler açılıp rahme bakılıor.Senin doktorda öle yapıcak anlaşılan.Allah yardımcın olsun.
evet bende güveniyorum aslında ama sonuçta bu bir operasyon o yüzden martta yücel karaman bu konuda uzmanmış bir de ona görünücem ultrasonla baksın bakalım o ne diyecek. Göbek deliğinden girecek demişsin o laparoskopi değilmi senin hem histereskopi hem laparoskopi mi oldu benim dr um sadece histereskopi dedi bana o da özel hastane yaklaşık 4000 tl istiyorlar perde ameliyatı için tabi dr da prof. onunda etkisi var galiba sen nerde ne kadara yaptırdın?
Bu arada sende hamilesin sanırım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah Allah analı babalı büyütsün canım bir avazda doğur inşallah
Evet cnm.Ameliyetlardan sonra hemen kaldım.Şimdi de 35 haftalık hamileyim.
Çok saol darısı başına inş.
hangi hastane hangi il
ben kocaelide yiğit beye muayene olup sonrasında 5 ekimde ameliyat oldum.Ameliyattan 45 gün kadar sonra 12 kasımda hamile kaldım.şu an Maşallah 3.5 aylık hamileyim.Değerlerim iyi olunca Allahın izniyle hamile k aldım.Sakın özel hastanelere gidipte boş yere para saçmayın bir de utanmadan dalga geçiyorlar para tuzağı resmen.hiç bir kuruş para harcamadan de.Ameliyatımıoldum.evime geldim üstelik çokda iyi ilgilendiler.Kocaelide yiğit beye ve birol beye gidin üniversite hastanesinde.Alanında uzmanlar üstelik çokda terbiyeliler...
reyhan merhaba.bende rahimde perde ameliyatı geçirdim ve şimdi 13 haftalık hamileyim.senin rahmine dikiş falan atıldımı.doktorun rahim ağzı uzunluğunu ölçerek takip ettimi.ben daha önce 20 haftalıkken erken doğum yaptımda amaliyat olmama rağmen korkuyorum.bebeğin hayırlı olsun.Evet cnm.Ameliyetlardan sonra hemen kaldım.Şimdi de 35 haftalık hamileyim.
Çok saol darısı başına inş.
arkadaşlar bende bu ayın 10 unda ameliyat oldum septumu kestiler ameliyat başarılı geçmiş fakat kahverengi akıntım geçmiyor miktarı değişken olarak nerdeyse hergün geliyor böle bişey yaşayanızınız varmı ameliyattan sonra yardımcı olursanız sevinirm...
formda histereskopi olduğum zamanlarda ameliyatımla ilgili bilgiler vermiştim belki birilerine yardımı olur diye şimdi de mutlu haberi paylaşmak istiyorum 2.histereskobinin ardından 2 aylık korumam bitti ve 2. ayda hemen hamile kaldımmmm:)daha çok yeni tabii umarımm sağlıklıı devamm edeerr,tüm o kaygılı günlere 2 kere histerektomiye değdii walla artık septumdanda kurtulduğum için içim de rahat,alllahhh dileyen herkese versinn inşallahh :)
Arkadasım gecmisolsun. İyiki hamile kalmamissin bu 7 ayda diyesim var. Isını tamamen sansa bırakmak demektir bu.
Bende de perde varmis. Varmis diyorum çünkü ben malesef 3 düşükten sonra öğrenebildim. Keske bana da daha oncesinde bir Dr söyleyebilseydi de o ameliyatı olsaydım.
Rahimde perde bazen infertikiteye de neden olabiliyormuş. Bende olmadı istediğim an hamile kaldın keske kalmasaymisim. Ciddi psikolojik yıkım çünkü, Allah hic kimseye yaşatmadın.
Ben o bahsettigin ameliyatı ( histereskopi) 2 kere oldum hemde. Hic korkulacak bir durum degil ve gayet basit bir islem. İsin ehli iyi bir Dr olursa cok rahat atlatirsin. Ertesi gun günlük hayatına devam edersin.
Ben istanbulda yasıyorum. Ben de cok araştırdım. Bu perde durumunun infertiliteye de besen olduğu icin tup bebek merkezlerinde cok daha sik yapıldığı ve bu nedenle kdr karın elinin daha iyi olduğu söylendi. Ben de istanbul kosuyolunda umut tup bebek merkezini sectim. Ve hic pişman olmadım. Burada bazı sıkıntı yaşayan arkadaşların hic bı sıkıntısını da yasamadım.
8 ay arayla iki kere oldum hisetereskopiyi. İkisi arasında korundun. İkinci histereskopiden sonra 2 ay korundum korunma sûrem biter bitmez hamile kaldım. Şükürler olsun31. Haftadayim her sey yolunda.
Çık uzun yazdın kusura bakma ana ayni dertten muzdarip olan arkadaslara mümkün olduğunca yardım etmeye çalışıyorum çünkü ben cok çektim.
Allahım sana da nasip etsin insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?