Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

bende dün hsg cektırdım ama cok agrım oldu cok fazla hemde masadan kalkarkende bayıldım 1 saat falan kendıme gelemedım...cok ızdırap cektım allah bırdaha cektırmesın...

Canım keşke öncesinde güçlü bi ağrı kesici içseydin, ben onun çok faydasını gördüm. Çok geçmiş olsun, inşallah bu ay hamiş kalırız.

Canım keşke öncesinde güçlü bi ağrı kesici içseydin, ben onun çok faydasını gördüm. Çok geçmiş olsun, inşallah bu ay hamiş kalırız.

cok tesekkur ederım canım inşallah hamile kalırız hayırlısı ile...agrı kesıcı ictim yarım saat once birde antıbıyotık verdı doktor ama banamısın demedı malesef...allerjik reaksiyon olusabiliyormus bazen oda bana denk geldı galıba...

Ben de 6 gun sonra Radyomar'da cektirecegim randevu aldım; oldukca heyecanlıyım, ben de deneyimlerimi sizinle paylaşırım yaptırdıktan sonra :)

Bu arada eger ilac ya da kontrast madde alerjiniz varsa uyarmanız gerekiyormus doktorları.. ben daha önce tomografi çektirirken bu verdikleri boyar kontrast maddeye alerjim oluşmuştu acil uygulama ile bilincim gelmisti.. şimdide bunu belirttim ve öncesinde premedikasyon yapacaklarmış yani antihistaminik iğne vs. sanırım; onları da gidince öğrenirim ama BU ÇOK ÖNEMLı ıLAÇ ALERJıNıZ VARSA MUTLAKA BELıRTıNıZ arkadaslar

Bana anestezi dr sormuştuşakkıdı

ben bugün ani bi kararla çektirdim rahim filmi eğer bidaha ki aya kalsaydı eminim korkup gitmicektim doktorum hadi bugün çekelim diyince korkarak tamam dedim anestezi istedim gerek yok dedi.ne bi ağrı kesici nede başka bişey içmeden çektirdim filmi çok kısa süreli bi işlem ama acı oluyomu derseniz evet oluyo ama bi anlık çok şiddetli adet sancısı gibi allaha şükür tüpler açık çıktı.size tavsiyem çok korkupta kasmayın kendinizi.rabbim yardımcımız olsun

merhaba arkadaşlar ben tam 4 tane rahim filmi çekildim.hiç korkmayın biraz acı oluyor ama okadarınada katlanmak zorundayız.ama anesteziye falanda gerek yok çünkü anestezi almak o kadar masum birşey değil.bence kafanızda büyültmeyin hayırlısı

merhaba kızlar bende cektirmeyi düşünüyorum ama anestezi ile çünkü dayanamam.. allah hepimize hamiş kalmayı en yakın zamanda kısmet eder inş.

slm kızlar benimkide adet sancısı gibi oldu 5 10 dk sürüyo oda yazılanları okudukça çok korkuyordum doktoruma anestezi istediğimi söyledim ama yapmadı iyikide yapmamış doktorum beni çok rahatlattı ama korktuğumu söyledim korkumu yenmemi sağladı hiç korkmayın arkadaşlar sancılı olanlar belkide çok stresli olduklarından olabilir bünyeden de olabilir

a.s. arkadaşlar bende rahim filimi cekdiricem ama çok korkuyorum kafamçokkarıştı çok acıyormuş yerinden kalkamıyormuşun dogrumu neolur yardım :1hug:

bende 2 gün önce aneteziyele çektirdim ne bir ağrı ne bir mide bulantısı hiç bir şey olmadı zaten girmeden ağrı kesici verdiler sonr 10 dk falan bekleyip anesteziye aldılar 10-15 dk sonra çıktım tabi anesteziden bir gün etkisi uyku bastırıyordu ama şimdi iyim ama benim sonuçlarım hiç de iyi değil ilaç kanallarıma gitmemiş iki tüpümde tıkalıymış büyük bir opersyon geçirip tüplerimi açacaklar şayet oda olmassa tüp bebek bakılacak daha da 1 seneli,k evliyim kafam o kadar karışık ki anlatamam .....

kızlar nolur yardım ölüyorum korkudan
doktorum bugün hsg çektirecen dedi
ama ben anestezili istiyorum
bağkurluyuz hangi hastaneler anesteziden ücret almadan çekiyor yada cüzi bir miktar alıyor söylermisiniz lütfen

arkadaşlar merhaba ben ayşe hftaya rahim filmim çekilecek bendende 200 lira aldılar sağlık güvencesi olmadığı için.biraz tırsıyorum ama ağrı falan umrumda deil bebişş için herşey değer.allahım hepimize sabır versin.

Canım bende geçen ay çektirdim o kadar abartılacak bi durum değil. Şimdiden geçmiş olsun zemuszemus

kızlar bu işlemi istanbulda anesteziyle yapan yerleri bilen varsa özelime atabilirmi rahim tersliği var bende ve jinekolojil muayeneye bile dayanamıyorum çok zor oluyo bunu anestezi almadan yapamam çok teşekkür ederim şimdiden

Ben Radyotom-Radyomar'da(findikzade) cektirdim 15-20 gun once normalde 320 ytl idi ama benim ilac alerjim oldugu icin farkli bir kontrast madde aldilar iomeron diye(cunku daha once ona alerji olmamistim) disaridan aldiklari icin parasini ben odedim ve ben 400 ytl odedim fakat gercekten 400 ytl'ye degdi o kadar cok ilgilendiler ki alerji olabilirim diye bir ara basimda 5-6 kisi vardi sagolsunlar :) Konustular, sakinlestirdiler ve alinabilecek tum onlemleri aldilar...

Acidi mi kismina gelecek olursak uygulamaya hazirlik kisminda 5-10 sn. lik bir aci dydum o kadar onda da kolumu isirdim gecti gitti.. sonrasinda antibiyotik ya da agri kesici kullanmadim 5-6 saat biraz agridi regli olacakmisim gibi sanki, sonra da gecti.. benim canim cok az arkadaslar dizimi otobuste bi yere carpsam su yasimda hungur hungur aglarim, agladim da ben dayandiysam herkes dayanir gibime geliyor, anesteziye falan hic gerek yok gercekten..

bu arada normalde film ceken aletin hareket kabiliyeti olmadigi icin rahim kancalarla sabitlenip film ceken alete gore sekillendiriliyormus cekilen aci oymus fakat radyomar ve bu aletin oldugu diger gelismis aletlerde rahme kanca takmaya gerek yokmus bu aletin kafasi herbr sekli aldigi icin yatmak yeterliymis alet uygun pozisyonu alabiliyormus; dr'un bana anlatimi ve acimamasinin ya da az agri duymamizin nedeni bu imis.. Bu arada sonucu da 10 dk. sonra verdiler :)

herkese gecmis olsun arkadaslar...

ben 1.5 sene gibi önce çektirmiştim radyotom da
350 idi ancak 300 almışlardı büyütülecek bişey değil korkmayın 10 sn gibi acı var
başkada bişey yok kanama filan çok az etkisi var çektirdikten sonra adet olcak gibi hafif sızı
bi defalık korkupta ertelemeyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…