Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

**

angel_baby canım lokal anestezili mi çektireceksin..
çekildikten sonra bizede haber canım..

slm arkadaşlar ben yeni üye oldum ben 2008 de rahim fılmı çekdirdim korkulacak birşey yok bende cok korkuyodum dokdorumma söyledm sadece fılım cekilmeden önce agrı kesici iğne yaptılar :

asla korkmayın benimde gözümü korkuttular onların yüzünden tedavi açısından zarar gördüm
2 tüp bebek denedikten sonra hsg yatırdım tüpümde sorun çıktı emekler boşa gitti.insanlar çok abartıyor 5 dakikalık regli agrısından başka birşey degil,benim canımda çok kıymetlidir hiç zor degil.

arkadaşlar merhaba bende rahim filmi çektirdim 3-4 ay önce daha önce çektirmem gerekiyordu ama öyle bi anlattılar ki korkudan erteleyip durdum baktım sonunda bebiş olmuyo film mecburi, korka korka stres içinde gittim hazırlık işlemleri filmin çekilmesi derken yarımsaat bilemedim kırk dakika sürüyor ben süreyi duyunca zaten afiyetlerim kaçtı o kadar süre acımı çekeceğim yoksa dedim mecbur yattık röntgen masasına ama inanın korkularım boşa çıktı ben bu sitedeki yazıları okuyuncada çok korkmuştum. ağrı bikere şiddetli değil adet olmadan sancısı başlayanlar daha iyi bilir hafif bi sancı gelir aaaa adet olucam galiba deriz aynı öyle bi sancı oluyor ilaç verilince nedenide verilen ilaç tazzikli veriliyor ayrıca kanal dar olduğu için ilaç genişleterek gidiyor dediğim gibi ilaç verildiğinde ağrı geliyor 5 saniye bilemedim 8 saniye sürüyor yani 10 değil ilaç 3 kez verilliyor arkadaşlar anlayacağınız toplam ağrınız yarım dakika bile tutmuyor boşuna erteleyip kendinizi strese sokmayın ayrıca filmi çektirir çektirmez kalktım yürüdüm hoşuma gitmeyen tek şey ayağa kalkınca ilaç akıyor tedbirinizi alın :)))) ayrıca bu filme çok ağrı veriyor diyenlere ben hayret ediyorum o zaman hiç doğum yapmaya kalkmayın çokkorku çekenler bence gitmeden önce psikolojilerini kandırmak için ağrı kesici içipte gitsin ve rica edeyorum bu filmi öcüüüü gibi göstermeyelim ki insanlar planlarını aylarca erteleyip daha çok huzursuz olmasın hem filmi çeken doktorun dediğine göre filmin çekildiği ay hamile kalma şansınız daha yüksek çünkü kanallar tam açık ve daha geniş oluyor ama ben kalamadım :))) biraz cesur olalım bayanlar anesteziye gerek yok bence vücudunuza durduk yere narkoz almayın onun rahatsızlığı daha ayrı yinede siz bilirsiniz ama,karar sizin arkadaşlar çektirenlere de çektirecek olanlarada şimdiden geçmiş olsun ....

'gecgel 'gibi olalım arkadaşlar ben 'kaş aldırırken hüngür hüngür ağlayanını da gördüm acıyor deyipte!!! ' o yüzden çektirdikten sonra hak verirsiniz ve çok mu yoksa azmı ağırıyormuş yazarsınız.neyse rahim filmini çektirdikten sonrra sizde eminim ki amaaaan boşa korkmuşum o kadar diyeceksiniz.

aynen katılıyorum, her ay çektiğim adet sancısının yanında sinek ısırığı gibi kaldı...

üstelik bir sonraki ay kendiliğinden hamile kaldım. ne demişler amaca giden yolda çekilen acılar kutsaldır...

merhaba arkadaşlar bende rahim filmi çektirdim .çok cesur gitmiştim ama işlem sırasıda cesurluk falan kalmadı korkutmak istemiyorum 5 10 dakika sürüyor ama çok canım yandı ,çok bağırdım çıktıktan sonra başım döndü ve ağlamaya başladım .çok şükür sonuç güzel çıktı

Kızlar benimde HSG çekildi biliyorsunuz anesteziyle olacaktım ve öyle de oldum..Evet hiçbir$ey hissetmedim ama anestezi beni mahfetti $imdiki aklım olsa kesin olmazdım anestezi!! Gün boyu kendime gelemedim ba$ dönmesi mide bulantısı aman allahım çekilecek gibi değil yerlere yapı$tım resmen ameliyatlı hasta gibi..Siz siz olun aman ha anestezi ye ba$vurmayın..Filmin acısını o an çekersiniz ama anestezi beni 2 gece yatırmadı uyutmadı sıtma nöbetleri ate$ basmalalarımı istersiniz hepsi var..Anestezi akıl i$i değilmi$ gerçekten,bir daha böyle bir$ey olsa asla anestezi ye ba$vurmam ben..

evet güzel arkadaşım bu da ders olur inş.doktorun bir şeyi ısrarla yapma diyosa yapma bende çok korktuğum için aynı teklifi yapmıştım doktoruma kesinlikle mümkün değil baygınken çekilemezsin dedi halbuki kandırdı beni :) ama allah razı olsun iyide yapmış,dediğin gibi normal girseydin filmin çekilmesi boyunca toplam ağrın 2-3 dk. olacaktı ama 2 gece çektim diyorsun, senin yaptığın normal doğum yapabilecek şekildeyken korkup sezeryan için yalvaranlara benzemiş normal doğum yapsalar en çoğu bir gün ağrı çekecekler ama sezeryan olup ömür boyu dikiş yerlerinin ağırıp uyuşmasından şikayet ediyorlar.neyse sen sen ol başkaları gözünü korkutmasın çok geçmiş olsun arkadaşım...bu arada inş. çaban sonuç verir ben 4 ay kadar oldu çektireli hala bebişimi arıyorum (((

Çok te$ekkür ederim zeynocan valla ben bunu ya$adıktan sonra doğum için bile normal yolla yaparım diyorum.Biz tüp bebek için start verdik bakalım ne olacak hayırlısı:ecrin_bebek: Sende in$allah en yakın zamanda bebi$ine kavu$ursun:Saruboceq:

Geçmişş olsun angella.s.
Çokk şaşırdım yaa:1shok:demek herkezin bünyesinde farklı oluyorrr anestezi yada doktorun dozu ayarlamasında iş sanırım.:1ninca:
Ben 15 dk içinde uyandım ve hıc baş dönmem ve bulantım yoktuu.:1rolleyes:Ama yinede 1 saat gözetim alında tutuyorlarrr..alkisalkisalkis

:1shok: allah allaaaah neden öyle oldunuzkiii acebaa:1shok:
inanın çok şaşırdım yazdıklarınıza..
bende anestezi ile çektirdim İNANIN HERKEZE TAVSİYE ETTİİİM..DEMEKKİ BÜNYEDEN BÜNYEYE DEĞİŞEBİLİYOMUŞ..
sigara kullanıyomusunuz aceba? bazen ondan'da kaynaklanabiliyo.kandaki bir değer düşüyomuşyaa ,ondan sordum.fisfisfisçok ilginç GEÇMİŞ OLSUN a.s.

Kızlar çok te$ekkür ederim vallahi bende niye böyle oldu bilmiyorum evet sigara içiyorum bununla birlikte daha önce de anestezi oldum o daha kısa bir i$lemdi ve hiçbir zorluk ya$amamı$tım o yüzden de güle oynaya gittim ama mahfoldum e$imde çok korktu zavallı ben burda anlatılan deneyimlerden $unu öğrendim ''rahim filmi çok acılı'' demek te yanlı$,''anestezi berbat bir$ey'' demekte..Yani öğrendimki; her iki i$lem de bünye den bünye ye ki$iden ki$iye göre deği$iyor etkiler..Sadece herkese bol $ans diliyorum,galiba bu biraz da $ans i$i..Ve ben kendim için anestezi nin yanlı$ olduğunu öğrendim ve kendi adıma asla çok zorda kalmazsam ba$vurmayacağım.

Arkadaşlar bende bugün saat 4 te rahim filmi çektirdim. Yani 2.5 saat önce. Öncelikle şunu söylemek isterim o kadar da dayanılmayacak bir acı değil. Saat iki buçukta ve üçte olmak üzere iki tane güçlü ağrı kesici içtim. Filmi kendi doktorum çekti o yüzden rahattım. ışlem maksimum 2 dakika sürüyor. ılk bir dakikasında o bölge siteril edilip bi aletle açılıyo ve sanırım hortum gibi bişeyler sokuluyo bu işlemler biraz acıtıyo. Sonrasında da ilaç enjekte ediliyo işte o zaman çok şiddetli bi ağrı oluyo. Ama inanın en fazla bir dakika kadar sürüyo. Sonrasında hemen azalıyo enjekte edilen ilacın etkisi hemen geçiyo nedense. Ben sedyeden kalkarken doktorum çok ağrın varsa acil de ağrı kesici iğne yapalım dedi onu bile kabul etmedim düşünün. Yanız bi süre sonra şidddetli bi bel ağrısı oldu bende ama o da şuan geçti. Bi de doktorum antibiyotik verdi içmem için. Ama korunmayın dedi belki bu ay hamile kalabilirmişim. Çok şükür iki tüpümde açıkmış.Sakın korkmayın ve çektirin kızlar aklınızda soru işareti kalmasın. Yarın tekrar çekiceğiz deseler inanın daha bi cesaretle çektiririm. ınşallah en kısa zamanda hamile kalırız. Sevgiler :))

bende dün hsg cektırdım ama cok agrım oldu cok fazla hemde masadan kalkarkende bayıldım 1 saat falan kendıme gelemedım...cok ızdırap cektım allah bırdaha cektırmesın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…