karube cevabını beklıyorum :)
ben bugun cektırdım anestezı yapılmadan sadece sakınlestıirıcı bı ılacı burnumdan verdi dr ılk anda bısey yokk ama sonra ılacı verdıgında baya acıdı valla benım adetım baya kotu gecer ama ondan bıle cok agrı cektım ılkkez bır operasyonda bagırdım agladım !! yanı ole sakınlestırıcı falan yetmıo bazı yerler anestezı yapıorlarmıs oraya gıt yaptır bence yoksa canın yanar kesın benden soylemesı allah kolaylık versın ......
"Rahim filmi olarak bilinen Histerosalpingografi (HSG) rahim boşluğunun ve tüplerin durumunu incelemek için çekilen röntgen filmidir.
HSG, çok eskiden beri yapılmakta olan bir inceleme olduğu halde teknoloji hızla ilerlemekte olduğundan HSG’de de çok önemli yenilikler söz konusudur. Bu yenilikler 3 ana başlıkta toplanabilir.
- Yeni çıkan kontrast maddeler, alerji ve karın zarı tepkisi gibi komplikasyonların azalmasını, damar tıkanması (emboli) riskinin ortadan kalkmasını sağlamıştır.
- Yeni, C kollu bilgisayarlı rötgen cihazları sayesinde Rahime pozisyon verebilmek için onu çengelli alet ile tutup çekmek ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Daha düşük radyasyon kullanılarak daha kaliteli görüntüler alınabilmektedir.
- Yeni teknik ve kateterlerin geliştirilmiş olması sayesinde ağrısız ve olabildiğince komplikasyonsuz bir uygulama mümkün olmuştur.
Radyotom Görüntüleme Merkezi Fındıkzade şubesinde tüm bu yenilikler mevcuttur ve uygulanmaktadır.
Detay için : Rahim filmi HSG
ebeu sana bugun aksam nasıl oldugunu anlatıcam ınsallah
ama kalbim cıkacak su anda
netten arastırdım eskı yontemle cok agrı oluyormus rahmın pozısyonunu ayarlamak ıcın kancayla cekıyorlarmıs
yenı yontemde sadece sıvıyı verırken kasılma tarzı agrı oluyormus
gıder gıtmes soracagım ılk konu bu olacak
en buyuk endısem olusacak komplıkasyonlar
cok sanslı bırı degılımdır 1000de bir gorulen hersey basıma gelır genelde
kalbim fırlayacak bu aksam hersey belli olacak
(