Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

nasıl yanı rahım filmi çekildiğiniz ay korunmadınızmı? bana dr um bu ay fılm cekılecegımden korunacaksın dedı

Doktoruma özellikle sordum ve hayır korunma dedi. Çok ilginç bu farklılıklar ya. Kızlar bişi sorucam film çekileli 1 hafta oldu ve afedersiniz :eek: ilişki sırasında acı oluyor. Bu doğal mı?

kızlar mrb malesef hamile değilim üzgünüm :KK43:( ama bu ay tedaviye başlıyoruz Allahın izniyleee bundan sonra hayırlı haberlerle gelirim inşaallah...

kızlar bende yenı cektırdım cok şükür tupler acık cıktı dr bı de yumurtalara bakalım dedı sagda 2 solda 7 tane yumurtam var yumurta sayın az dedı ve bu mıktar hıc degısmıomus yapacak bısey yok gelecek ay tedavıye baslayalım dıyerek sebepsız ınfertıl teshısı koydu acaba dedım yumurta sayım az oldugu ıcın mı hamıle kalamıom offf Allah hepımızın yardımcısı olsun

"Rahim filmi olarak bilinen Histerosalpingografi (HSG) rahim boşluğunun ve tüplerin durumunu incelemek için çekilen röntgen filmidir.

HSG, çok eskiden beri yapılmakta olan bir inceleme olduğu halde teknoloji hızla ilerlemekte olduğundan HSG’de de çok önemli yenilikler söz konusudur. Bu yenilikler 3 ana başlıkta toplanabilir.

1. Yeni çıkan kontrast maddeler, alerji ve karın zarı tepkisi gibi komplikasyonların azalmasını, damar tıkanması (emboli) riskinin ortadan kalkmasını sağlamıştır.
  2. Yeni, C kollu bilgisayarlı rötgen cihazları sayesinde Rahime pozisyon verebilmek için onu çengelli alet ile tutup çekmek ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Daha düşük radyasyon kullanılarak daha kaliteli görüntüler alınabilmektedir.

3. Yeni teknik ve kateterlerin geliştirilmiş olması sayesinde ağrısız ve olabildiğince komplikasyonsuz bir uygulama mümkün olmuştur.

Radyotom Görüntüleme Merkezi Fındıkzade şubesinde tüm bu yenilikler mevcuttur ve uygulanmaktadır.

Detay için : Rahim filmi HSG

tesekkurler kazen ben yarın ıcın randevu aldım bakalım goreegız gercı telde cok sakınlestırdıler benı.ayrıca ıcerenkoyden tavsıyen ıcın fındıkzadeye gıdecegım ıns deger.fisfisfis

merhaba kızlar
umarım her isteyene allahım saglıklı ve hayırlı bebekler verir
bizde bu ay tedaviye basladık
ilk denen rahim filmi cekilecekti
simdi stresle adet gunumun gecemesini bekiliyorum
oda stres yaptıgım icin sanırım gecikti
dahada stres yaptım
ankarada bu filmi cektireniniz varmı
birde iceri konulan ayırıcı kasıklar metal-plastik oluyorlarmıs
hangisi daha az acı veriyor:KK43::asigim:

cnm işte tüplerin açık süperr..

Teşekkür ediyorum canım. Benim doktorum da korunma hiç dedi. İlk 6 ayda gebelik oranı yüksek oluyormuş. Hadi hayırlısı bakalım. Dün çektirdim. Çarşamba da doktora raporumla gidicem inşallah.

Teşşekkür ediyorum canım. Kızlar raporumda aklıma takılan bişiler var. Anlayanlar bana biraz bilgi verebilirler mi?

Raporum şöyle kızlar:
Tetkikte kullanılan opak Lipiodol uterus kavitesini doldurmuştur. Uterus orta hattan sola doğru deviyedir. Arkuat bir yapı göstermektedir. Uterusun servikal kanala yakın bölümünde yuvarlak bir defekt mevcut olup, bu gfaz defektine daha çok benzemektedir. Her iki tuba uterine opak ilaçla dolmuş olup tüplerden peritoneel kaviteye geçiş gözlenmektedir. Tüpler normalden uzun olup, yer yer katlanma ve kıvrılmalar gösermiştir. Kontrol grafisinde, opak ilacın peritoneel kavitede serbest bir dağılım yaptığı gözlenmiştir."

Kızlar rahim filmi çektirecek olanlar lütfen geciktirmeden çektirsinler. Çok kötü bişi değil. Sadece sonucun iyi çıkacağına kendinizi şartlandırın ve rahat bırakın. Yabancı bişilerin içinizde olması sizi rahatsız edecek ve ilaç verilirken de adet ağrısı gibi derlerdi, aynen öyle bir ağrı oluyor. Hiç korkulacak bişi yok. Besmele çekn girin ve sevinerek çıkın inşallah hepiniz.

ben bugun kazenın tavsıye ettıgı yere gıttım arkadaslar cok rahat hıc acı sızı duymadan cektırdım hemde oyle ılgılenıyolarkı sasırdım ben sagolsunlar korkarak gırdım gulerek cıktım ordakı dr ada herseyı sordum sabırla cevapladı. burdan bı kezdaha tesekkur edıyorum. gıtmek ısteyen arkadaslara yardımcı olurum sımdıden gecmıs olsun

İpekçim sen nereye gittin canım., benimde tekrarlayan düşüklerim var ve iyi bir prof arıyorum bu konuda tüm tahlilleri yaptırmam gerekiyo çünkü ankarada gazide özellikle doç.dr. mehmet erdemi tanıyan onun hastası olan varmı. cep telefonu lazım bana yardığmıcı olursanız sevinirim

fındıkzadede radyomar dıyebır yer canım.
ankarada hıc tanıdıgım yok mallesef.ama ankarada lufi bey varmıs dusukler konusunda prof.
kan pıhtılasması nedenıyle duduk yapanlar dıye baslık var orda kızlar paylasıyolar bakarsan bulabılırsın sanırım gebelıkdeydı

ayrıca kazenede tesekkur edrım.

Merhaba İpek,
Sana özel mesajdan yazdığım gibi ben sadece oradaki hoca ile görüştüm (az çok işin içinde olduğumdan) teknik olarak bana yapılanı anlattı bende burada sizlerle paylaştım. Yanılmadığıma sevindim,
geçmiş olsun...

tşk ederim zaten ben normalde kan bile vermeye çok korkuyorum
:eek:klava:bunuda nasıl halletcem biliyorum yarın özel doktora gitcem konuşmaya bakalım ne kadar isteyecekler

bende aynen kan verene kadar canım çıkıyo ama bebiş için katlanıyos napalım:çok üzgünüm:hayırlısı olsun fazlada kafana takıp moralini bozmayerimseniben

hanımlar merabalar.rahım fılmı konusunda benımde ciddi sıkıntılarım var.bu ayın 17 sınde cektırcem inşallah ama asırı derecede korku var ne yapcam bilmiyorum yanı.yardımcı olursanız sevınırım:1no2:

sonunda adet oldum ancak bıtımı bayram tatılıne denk gelıyor
bu nedenle adetın4.gunu cekecekler fılmı artık daha cok korkuyorum benneyaptımki
annemimi cagırsam bana destekmi olsa
yoksa kadını bosyeremi yorcam
kızlar ben cok endiseliyim :bbo:

escaper korkma canım ya 10dklık bşi.bende cok ürkmüştüm ama dayanılmayacak biş değil ilaç flanda hiç bişi içmedım gıtmeden önce kanamam bıle olmadı

"nerde cektıreceksın bende kocaelide yasıyorum.konradda cektırdım doktorum cankat tıp merkezınde funda doğan sen hangi doktora gıdıyorsun

ankarada dengede cekılcek fılm
yazdıklarınızı okuyup okuyup cesaret toplamaya calısıyorum kızlar

dıyorum kendıme 10dkda bıcak soksalar olmessın dıye:)
ınsallah sıze haftasonuna guzel haberler verırım yasarsam tabıı:S
a.s.

X