Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

[
bihter41 sendemi adetlıyken cektırmıstın

QUOTE=bihter41;4462292]escaper korkma canım ya 10dklık bşi.bende cok ürkmüştüm ama dayanılmayacak biş değil ilaç flanda hiç bişi içmedım gıtmeden önce kanamam bıle olmadı[/QUOTE]

ben bugun cektırdım anestezı yapılmadan sadece sakınlestıirıcı bı ılacı burnumdan verdi dr ılk anda bısey yokk ama sonra ılacı verdıgında baya acıdı valla benım adetım baya kotu gecer ama ondan bıle cok agrı cektım ılkkez bır operasyonda bagırdım agladım !! yanı ole sakınlestırıcı falan yetmıo bazı yerler anestezı yapıorlarmıs oraya gıt yaptır bence yoksa canın yanar kesın benden soylemesı allah kolaylık versın ......

kızlar yanınızda orkid götürün en başta çok fazla akıntı oluyo ilaç ve kan karışık
kısa sürdüğü için geçiyo gidiyo bitiyo tamam biraz acıyo ama
bitincede oh bee diyosunuz
bence bunun için uyutulmaya gerek yok siz bilirsiniz
şükür bende cuma çektirdim ve tüplerim açık çıktı

ben bugun cektırdım anestezı yapılmadan sadece sakınlestıirıcı bı ılacı burnumdan verdi dr ılk anda bısey yokk ama sonra ılacı verdıgında baya acıdı valla benım adetım baya kotu gecer ama ondan bıle cok agrı cektım ılkkez bır operasyonda bagırdım agladım !! yanı ole sakınlestırıcı falan yetmıo bazı yerler anestezı yapıorlarmıs oraya gıt yaptır bence yoksa canın yanar kesın benden soylemesı allah kolaylık versın ......

cokmu ağrı oldu ya allahım ıyıce kortum ben.aslında kendımı en kotusune alıştırmaya calışıyorum ama okuduklarımdan sonra korkulrım buyudukce buyuyor.üstelık burdakı hastanede anestezı falanda yapmıyolar.ne yapcam ben ya offfffff senağlama :1no2:

"Rahim filmi olarak bilinen Histerosalpingografi (HSG) rahim boşluğunun ve tüplerin durumunu incelemek için çekilen röntgen filmidir.

HSG, çok eskiden beri yapılmakta olan bir inceleme olduğu halde teknoloji hızla ilerlemekte olduğundan HSG’de de çok önemli yenilikler söz konusudur. Bu yenilikler 3 ana başlıkta toplanabilir.

1. Yeni çıkan kontrast maddeler, alerji ve karın zarı tepkisi gibi komplikasyonların azalmasını, damar tıkanması (emboli) riskinin ortadan kalkmasını sağlamıştır.
  2. Yeni, C kollu bilgisayarlı rötgen cihazları sayesinde Rahime pozisyon verebilmek için onu çengelli alet ile tutup çekmek ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Daha düşük radyasyon kullanılarak daha kaliteli görüntüler alınabilmektedir.
  3. Yeni teknik ve kateterlerin geliştirilmiş olması sayesinde ağrısız ve olabildiğince komplikasyonsuz bir uygulama mümkün olmuştur.

Radyotom Görüntüleme Merkezi Fındıkzade şubesinde tüm bu yenilikler mevcuttur ve uygulanmaktadır.

Detay için : Rahim filmi HSG

Lütfen bu yazımı dikkate alın.

kılzlar bende yenı cektırdım eger korkuyorsanız anestezılı tavsıye ederım benımkı yarım saat surdu ve hıc bırsey hıssetmedım uyandıgımda hersey bıtmıstı uyanınca agrı kesıcı verdıler

gunaydın kızlar
fılm gunu yaklastıkca yazılarınızla bazılarında hem daha cok korkuyorum bazılarında hemde rahatlıyorum
hersey olacagına varacak nasılsa
bugunumu korkmadan keyfımce gecırecegım yarın nasılsa ogrenecegım acıyomu acımıyomu
ama bugun eglendırıp sımartmaya karar verdım kendımı
kaydirigubbakcemile2sositososito
gununuz guzel gecsin

escaper günaydın!ben adetım bıttıkten snra gıttım adetlıyken çekılmıyormuş.benımde ilacım az kaldı bakalım nolacak bu ay çok merak edıyorum hamıle kalabılcekmıyım.

inşlh ıyı gecer karubecim rahat ol.ben pet almıştım yanıma ama ne ilaç geri geldi nede kan geldi hiç bişi olmadı çok şükür.zaten batikon sürüyo doktor onuda temızlıyo kendısı işlem bıttıkten sonra

bihtercim
bende adetlıyken cekılmıyo dıye bılıyordum ama 4.gunde azalır cekelım dedıler
henuz ılac falan vermedıler
kamerayla baktılar rezervlerın harıka dedıler ne demekse
bıopsı aldılar bıde hsg ıstedıler
adet bıtınce dedıler oda bayram tatılıne gelınce 4.gunude olur dedıler
yarın gıdıcem bakalım
kadın olmak ne zor ıs ya
esımle ıkımızde orda tahlıl yaptırcaz
erkeklerınkı ne kolay
bızse ne kadar agrıdıgından bahsedıyoruz
umarım hepımız hayırlı saglıklı bebeklere kavusuruzda bir anne sozuyle cekılen cılelerımız gecıverır
asker yolu beklemekde berbat bırhıs
allah yardım etsın arkadasa:KK70:

arkadaslar rahım fılmındekı acının cekılme teknıgı ve toknolojısıyle alakalı dıye dusunuyorum bazı makınalarda spekulum takılıp rahım duzlestırılıyor vs ımıs onlarda acı duyuluyormus.bazılarında kullanılan malzeme kanul vs plastık oluyor helede bıraz dıkkatlı bırı cekıyosa acı duyulmuyor(ben boyle cektırdım) tabıkı rahatsızlık hıssı olacak o kadar ama acı duymadım hıc. anestezılı dusunenler hıc bu rıske gırmeye degecek bırsey degıl cok korkuyorsanız arastırın nasıl bır teknolojıyle cekıldıgını ogrenın ona gore karar verın. Gecmıs olsun

escaper canım erkeklerınkıde kolay değil sanırım eşim çok zorlandı.pskolojim bouldu dedi:)inşallah bakalım daha yolun başındayız.benım ilaç bıtınce hamıle kalmazsam doktor adetının ıkıncı gunu gel ılacını değişelım dedı bılmıyorum nolucak ya endişelıyım daha bız rahım fılmı ıle bu kadar stres yasıyoruz aşılama tüp bebk yaptıranlar naapsın inşallah onlara gerek kalmaz canım

arkadaslar merhaba, ben de c.tesi oglen cektirecegim..dusundukce ates basiyor..benim korkum aciyacak diye degil de netice ne olacak diye....umarim birsey yoktur

ebeu sana bugun aksam nasıl oldugunu anlatıcam ınsallah
ama kalbim cıkacak su anda
netten arastırdım eskı yontemle cok agrı oluyormus rahmın pozısyonunu ayarlamak ıcın kancayla cekıyorlarmıs
yenı yontemde sadece sıvıyı verırken kasılma tarzı agrı oluyormus
gıder gıtmes soracagım ılk konu bu olacak
en buyuk endısem olusacak komplıkasyonlar
cok sanslı bırı degılımdır 1000de bir gorulen hersey basıma gelır genelde
kalbim fırlayacak bu aksam hersey belli olacak
:KK43:(

ebeu sana bugun aksam nasıl oldugunu anlatıcam ınsallah
ama kalbim cıkacak su anda
netten arastırdım eskı yontemle cok agrı oluyormus rahmın pozısyonunu ayarlamak ıcın kancayla cekıyorlarmıs
yenı yontemde sadece sıvıyı verırken kasılma tarzı agrı oluyormus
gıder gıtmes soracagım ılk konu bu olacak
en buyuk endısem olusacak komplıkasyonlar
cok sanslı bırı degılımdır 1000de bir gorulen hersey basıma gelır genelde
kalbim fırlayacak bu aksam hersey belli olacak
:KK43:(

Bol şanşlar sana ..İnşallah iyi geçer.Yarında benim için büyük gün...:çok üzgünüm:Bende çektircemde.uff .İyi haberlerinii bekliyorum burada paylaşırsan sevinirim.

arkadaşlar bende çok korkuyordum ama inanın korkmaya degecek birşey degil saniyelik ne zaman başladı ne zaman bitti anlayamadım ben öle rahimi çekme falan da yok ilk normal jinekolojik muayenemde bile daha çok canım yanmıştı benim sadece biraz açtırıp aleti koyuyorlar ve sonra ilacı veriyorlar ve bitti bu kadar bebiş için degmezmi kızlar biraz ilaç rahatsız ediyor ama diyorum ya 15 dakka sonra birşey kalmıyor...

escaper naptın canım çok merak edıyorum bu arada bende dr aradım araya bayram gırdığı için bayramdan sonra gonapen tedavısı yapacakmış

X