nasıl yanı rahım filmi çekildiğiniz ay korunmadınızmı? bana dr um bu ay fılm cekılecegımden korunacaksın dedı
"Rahim filmi olarak bilinen Histerosalpingografi (HSG) rahim boşluğunun ve tüplerin durumunu incelemek için çekilen röntgen filmidir.
HSG, çok eskiden beri yapılmakta olan bir inceleme olduğu halde teknoloji hızla ilerlemekte olduğundan HSG’de de çok önemli yenilikler söz konusudur. Bu yenilikler 3 ana başlıkta toplanabilir.
- Yeni çıkan kontrast maddeler, alerji ve karın zarı tepkisi gibi komplikasyonların azalmasını, damar tıkanması (emboli) riskinin ortadan kalkmasını sağlamıştır.
- Yeni, C kollu bilgisayarlı rötgen cihazları sayesinde Rahime pozisyon verebilmek için onu çengelli alet ile tutup çekmek ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Daha düşük radyasyon kullanılarak daha kaliteli görüntüler alınabilmektedir.
- Yeni teknik ve kateterlerin geliştirilmiş olması sayesinde ağrısız ve olabildiğince komplikasyonsuz bir uygulama mümkün olmuştur.
Radyotom Görüntüleme Merkezi Fındıkzade şubesinde tüm bu yenilikler mevcuttur ve uygulanmaktadır.
Detay için : Rahim filmi HSG
Teşekkür ediyorum canım. Benim doktorum da korunma hiç dedi. İlk 6 ayda gebelik oranı yüksek oluyormuş. Hadi hayırlısı bakalım. Dün çektirdim. Çarşamba da doktora raporumla gidicem inşallah.
Teşşekkür ediyorum canım. Kızlar raporumda aklıma takılan bişiler var. Anlayanlar bana biraz bilgi verebilirler mi?
Raporum şöyle kızlar:
Tetkikte kullanılan opak Lipiodol uterus kavitesini doldurmuştur. Uterus orta hattan sola doğru deviyedir. Arkuat bir yapı göstermektedir. Uterusun servikal kanala yakın bölümünde yuvarlak bir defekt mevcut olup, bu gfaz defektine daha çok benzemektedir. Her iki tuba uterine opak ilaçla dolmuş olup tüplerden peritoneel kaviteye geçiş gözlenmektedir. Tüpler normalden uzun olup, yer yer katlanma ve kıvrılmalar gösermiştir. Kontrol grafisinde, opak ilacın peritoneel kavitede serbest bir dağılım yaptığı gözlenmiştir."
Kızlar rahim filmi çektirecek olanlar lütfen geciktirmeden çektirsinler. Çok kötü bişi değil. Sadece sonucun iyi çıkacağına kendinizi şartlandırın ve rahat bırakın. Yabancı bişilerin içinizde olması sizi rahatsız edecek ve ilaç verilirken de adet ağrısı gibi derlerdi, aynen öyle bir ağrı oluyor. Hiç korkulacak bişi yok. Besmele çekn girin ve sevinerek çıkın inşallah hepiniz.
ayrıca kazenede tesekkur edrım.
tşk ederim zaten ben normalde kan bile vermeye çok korkuyorum
klava:bunuda nasıl halletcem biliyorum yarın özel doktora gitcem konuşmaya bakalım ne kadar isteyecekler