Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

CANIM çok teşekür ederim verdiğin bilgi için bende anestezili çeklidim 21 Ekim de bende çekildiğim ay korunmak zorunda kaldım .
anladığım kadarıyla sende öyle yapmışsın ve hamile kalmışsın demi yani çekildiğin ay korundun diğer aya hamile kaldın demi eğer doğru anladıysam çok sevindim ve ümitlendim
hadi bakalım darısı benim başıma
senin ne rahatsızlığın vardı canım ben çikolata kisti amiliyatı olmuştum amilyatı olduktan sonra hamile kalamadım oyüzden rahim filmi çektiler yapışıklık varmış ama sın geçmiş tüplerimden

benim bir rahatsızlığım yoktu...2006 yılında evlendim hiç korunmadım 1 sene böyle geçti ha bu arada doktor kontrollerinde hiç bir sorun yoktu herşey gayet normaldi..eşim açısından da herşey normal..ama yok olmuyo deliricem..sonra bir ara baktım göğsümden süt gibi bir sıvı geliyor allaaah dedim hamileyim herhalde dr aradım prolaktin diye bişi söledi süt hormonları ile ilgili hemen tedavisine koyulduk çünkü bu hastalık çocuk olmasını engellermiş hemen ilaçlar tedavi kurtuldum düzene girdi..sonra çalış çalış gene bişi yok..her ay sonu aynı heyecan ve sonrasında yıkım tabi olmuyo olmuyo...internetten rahim filmi çekildikten sonra hamile kalınacağına dair bilgiler edindim..tabi tüpler açıkça..aldı beni bir heyecan sorma gitsin..dr kararlaştırdık ve 9 kasım 2007 de film çekildi sonuç temiz kasım sonu regl oldum....işte reglin bitiminden sonra hesap yapıyon ya o günler çalışmalarımız oldu ve aralık sonunda reglim 5 gün gecikti ve eczaneden şu ucuz testlerden 2 tane aldım ve sonuç pozitif yeni yıla hamile girdim tatlım....biraz uzun yazdım ama...bide şunu söylemek istiyorum dr filmin çekildiği ay dikkat et demesi şundan film çekilirken kanallara giden sıvı yüzündenmiş sen temkinli ol demişti...riskli gebelik olmasın diye ...darısı senin başına herşey gönlünce olsun..
beni gelişmelerden haberdar edersen sevinirim...

selam arkadaşlar bende bu ayın 15 inde hsg çektirdim bugünlerde yumurtlamam başlayacak ilk ay korunmak mı gerekiyor ben bu ay hamile kalırım diye ümit ediyordum???????.....

selam hayırlısı olsun inşallah her şey istediğin gibi olur..canım ben filmi çektirdiğim ay dikkat ettim..istersen dr na danış..benim dr riskli olmasın diye dikkat et demişti..bence riske girme derim...yinede sen bilirsin..

selam hayırlısı olsun inşallah her şey istediğin gibi olur..canım ben filmi çektirdiğim ay dikkat ettim..istersen dr na danış..benim dr riskli olmasın diye dikkat et demişti..bence riske girme derim...yinede sen bilirsin..

free love saol arkadaşım doktoruma sordum korunmana gerek yok dedi içim rahatladı bilgi verdigin için çok teşekkür ederim

benim bu konuda ki tecrübem baya sancılı... o anda yani ilacı veridiği anda baya ağrım oldu. çok ağrıdı. doktor çıkmazsa tekrar çekeriz deyince çok korktum. ama şükür yeniden çekmeye gerek kalmadı.
1 saat ağrım devam etti. daha sonra çok az sancı oldu. hatta çekildikten 3 saat sonra okula gittim 6 saat ayakta geçirdim.

yazılanları okudumda genelde hsg den sonra hamile kalınmış... bu durum beni baya ümitledirdi. doktorum da bana bu ay hamile kalabilirsin demişti. hadi hayırlısı....

"Rahim filmi olarak bilinen Histerosalpingografi (HSG) rahim boşluğunun ve tüplerin durumunu incelemek için çekilen röntgen filmidir.

HSG, çok eskiden beri yapılmakta olan bir inceleme olduğu halde teknoloji hızla ilerlemekte olduğundan HSG’de de çok önemli yenilikler söz konusudur. Bu yenilikler 3 ana başlıkta toplanabilir.

1. Yeni çıkan kontrast maddeler, alerji ve karın zarı tepkisi gibi komplikasyonların azalmasını, damar tıkanması (emboli) riskinin ortadan kalkmasını sağlamıştır.
  2. Yeni, C kollu bilgisayarlı rötgen cihazları sayesinde Rahime pozisyon verebilmek için onu çengelli alet ile tutup çekmek ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Daha düşük radyasyon kullanılarak daha kaliteli görüntüler alınabilmektedir.
  3. Yeni teknik ve kateterlerin geliştirilmiş olması sayesinde ağrısız ve olabildiğince komplikasyonsuz bir uygulama mümkün olmuştur.

Radyotom Görüntüleme Merkezi Fındıkzade şubesinde tüm bu yenilikler mevcuttur ve uygulanmaktadır.

Detay için : Rahim filmi HSG

benim bir rahatsızlığım yoktu...2006 yılında evlendim hiç korunmadım 1 sene böyle geçti ha bu arada doktor kontrollerinde hiç bir sorun yoktu herşey gayet normaldi..eşim açısından da herşey normal..ama yok olmuyo deliricem..sonra bir ara baktım göğsümden süt gibi bir sıvı geliyor allaaah dedim hamileyim herhalde dr aradım prolaktin diye bişi söledi süt hormonları ile ilgili hemen tedavisine koyulduk çünkü bu hastalık çocuk olmasını engellermiş hemen ilaçlar tedavi kurtuldum düzene girdi..sonra çalış çalış gene bişi yok..her ay sonu aynı heyecan ve sonrasında yıkım tabi olmuyo olmuyo...internetten rahim filmi çekildikten sonra hamile kalınacağına dair bilgiler edindim..tabi tüpler açıkça..aldı beni bir heyecan sorma gitsin..dr kararlaştırdık ve 9 kasım 2007 de film çekildi sonuç temiz kasım sonu regl oldum....işte reglin bitiminden sonra hesap yapıyon ya o günler çalışmalarımız oldu ve aralık sonunda reglim 5 gün gecikti ve eczaneden şu ucuz testlerden 2 tane aldım ve sonuç pozitif yeni yıla hamile girdim tatlım....biraz uzun yazdım ama...bide şunu söylemek istiyorum dr filmin çekildiği ay dikkat et demesi şundan film çekilirken kanallara giden sıvı yüzündenmiş sen temkinli ol demişti...riskli gebelik olmasın diye ...darısı senin başına herşey gönlünce olsun..
beni gelişmelerden haberdar edersen sevinirim...

canım açıklamaların için çok teşekür ederim benimde prolaktin sorunum vardı dostinex diye bir hap kullandım.ve 1 ay sonra düştü.ilaçtan sonra iki defa test yaptım hala düşüşteydi. geçen kasım ayında çikolata kisti amiliyatı oldum 3 ay korunduk amiliyattan sonra ondan sonra tedavi tedavi olmadı.yumurta takibi yapıldı çatlatma iğnesi vuruldu ama olmadı en son rahim filmi çekildim. umarım bende senin gibi aralık ayında hamile kalırım.hem bayrama denk geliyor adet tarihim olursa çifte bayram yaşarız...
ayrıca güzel dileklerin için teşekür ederim allah razı olsun:1hug:

Kızlar pazartesi rahim filmi çektiricem inşallah. Giderken yanıma 1 ağrıkesici alıcam. Başka bir öneriniz var mı? Doktorum adetin bitsin dedi ama benimki çok düzensiz, lekelenmeler olursa bunun zararı olur mu? Filmden sonra korunmamız mı gerekiyor? Ne kadar? 200ytl çok mu? Ne çok soru sordum dimi? Şimdiden teşekkürler...

canım açıklamaların için çok teşekür ederim benimde prolaktin sorunum vardı dostinex diye bir hap kullandım.ve 1 ay sonra düştü.ilaçtan sonra iki defa test yaptım hala düşüşteydi. geçen kasım ayında çikolata kisti amiliyatı oldum 3 ay korunduk amiliyattan sonra ondan sonra tedavi tedavi olmadı.yumurta takibi yapıldı çatlatma iğnesi vuruldu ama olmadı en son rahim filmi çekildim. umarım bende senin gibi aralık ayında hamile kalırım.hem bayrama denk geliyor adet tarihim olursa çifte bayram yaşarız...
ayrıca güzel dileklerin için teşekür ederim allah razı olsun:1hug:

inşallah canım....mutlaka haber ver merak ederim...kendine iyi bak

Kızlar pazartesi rahim filmi çektiricem inşallah. Giderken yanıma 1 ağrıkesici alıcam. Başka bir öneriniz var mı? Doktorum adetin bitsin dedi ama benimki çok düzensiz, lekelenmeler olursa bunun zararı olur mu? Filmden sonra korunmamız mı gerekiyor? Ne kadar? 200ytl çok mu? Ne çok soru sordum dimi? Şimdiden teşekkürler...

merhaba,
ben filmi dün çektirdim. yanına al bir de çektirmeden 45 dk. önce yut. bana dr. öncesi ve sonrası için antibiyotik de verdi, enfeksiyona karşı, makattan da endol (ağrı kesici). Bunları dr. una sor, herkesin tarzı farklı...
iyi şanslar, bir de en az iki gün cinsel ilişki yok dedi dr. bana, zaten halin kalmıyor:)

:1no2:

Arkadaşlar, dün hsg mi çektirdim ve dr. bana ilaç geçişi yok dedi, yani kapalı galiba.neyse öğleden sonra kontrol grafisi çektirdiğimde ilaç dağılmış görünüyor dedi...
kafam karıştı, dr. uma götürdüm, kötü tüplerin durumu dedi ve yarın histeroskopi çekilecek...
yine aynı işlemler....acıtmıyor evet, çok ağrı da yok ama sanki içiniz çekiliyo gibi olmuyor mu....
üzgünüm, niye bu kadar uzun, güç ve yorucu bu yol????

Arkadaşlar, dün hsg mi çektirdim ve dr. bana ilaç geçişi yok dedi, yani kapalı galiba.neyse öğleden sonra kontrol grafisi çektirdiğimde ilaç dağılmış görünüyor dedi...
kafam karıştı, dr. uma götürdüm, kötü tüplerin durumu dedi ve yarın histeroskopi çekilecek...
yine aynı işlemler....acıtmıyor evet, çok ağrı da yok ama sanki içiniz çekiliyo gibi olmuyor mu....
üzgünüm, niye bu kadar uzun, güç ve yorucu bu yol????

arkadaşım moralini yüksek tut...kadın olmak çok zor...bir sürü şeyin üstesinden gelmek zorundayız...sonuçta bebek sahibi olmak için çekilen bütün çileler değer herşey onlar için öyle değilmi....güçlü olmak zorundayız...umarım hayırlı haberler alırsın..herşey gönlünce olsun

arkadaşım moralini yüksek tut...kadın olmak çok zor...bir sürü şeyin üstesinden gelmek zorundayız...sonuçta bebek sahibi olmak için çekilen bütün çileler değer herşey onlar için öyle değilmi....güçlü olmak zorundayız...umarım hayırlı haberler alırsın..herşey gönlünce olsun

canım teşekkür ederim, bugün iyi haberler aldım histeroskopiden, tüpler tamamen açık dedi doktorum, raporumda da herşeyin normal olduğu yazıyor Allah' a şükür, özelde makineler daha iyi arkadaşlar, maalesef...
hsgyi ücretsiz çektirdim ama benim 3 gün azap çekmeme neden oldu, çünkü makine iyi değilmiş, tüpler kapalı görünüyordu, bir de devlette bu işi asistanlar yapıyor, bugün kendi doktorum yaptı,skopiye 566 verdim ama şıkır şıkır filmlerim...keşke böyle olmasaydı ama böyle.

kızlar rahim filmini adet bitiminden kaç gün sonra çektirdiniz

canım filmin günü senin adetin kaçgün sürmesine bağlı....eğer yanlış hatırlamıyorsam adeti 3-4 gün süren biri adet olduktan sonra 8-9 gün sonra çekiliyor...adeti 6-7 gün süren biri 12-13 gün sonra... bana öğle söylemişlerdi... sen filim için önceden başvur onlar seni bilgilendirir...

canım teşekkür ederim, bugün iyi haberler aldım histeroskopiden, tüpler tamamen açık dedi doktorum, raporumda da herşeyin normal olduğu yazıyor Allah' a şükür, özelde makineler daha iyi arkadaşlar, maalesef...
hsgyi ücretsiz çektirdim ama benim 3 gün azap çekmeme neden oldu, çünkü makine iyi değilmiş, tüpler kapalı görünüyordu, bir de devlette bu işi asistanlar yapıyor, bugün kendi doktorum yaptı,skopiye 566 verdim ama şıkır şıkır filmlerim...keşke böyle olmasaydı ama böyle.

ya varya senin adına çok sevindim arkadaşım...
biraz zahmetli olmuş ama sonuç güzel...iyi ki özel de çektirmişsin..
hadi hayırlısı bakalım..herşey gönlünce olsun..güzel haberlerini bekliyorum...kendine iyi bak

X