Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

Kızlar rahim filminden sonra ne kadar zaman korunmak gerek?

canım ben film çekildiği ay korundum....bir ay sonrasına hamile kaldım..bazı dr lar korunmana gerek yok diyorlar..benim dr korunmamı söylemişti risk almamak adına...
karar senin...

canım ben film çekildiği ay korundum....bir ay sonrasına hamile kaldım..bazı dr lar korunmana gerek yok diyorlar..benim dr korunmamı söylemişti risk almamak adına...
karar senin...

Teşekkür ediyorum canım. Benim doktorum da korunma hiç dedi. İlk 6 ayda gebelik oranı yüksek oluyormuş. Hadi hayırlısı bakalım. Dün çektirdim. Çarşamba da doktora raporumla gidicem inşallah.

nesemese benim doktorum korunmana gerek yok bu ay hamile kalma ihtimalinde yüksek dedi bence sende doktoruna danış ama yinede sen bilirsin hayırlısı olur inşallah...

Teşşekkür ediyorum canım. Kızlar raporumda aklıma takılan bişiler var. Anlayanlar bana biraz bilgi verebilirler mi?

Raporum şöyle kızlar:
Tetkikte kullanılan opak Lipiodol uterus kavitesini doldurmuştur. Uterus orta hattan sola doğru deviyedir. Arkuat bir yapı göstermektedir. Uterusun servikal kanala yakın bölümünde yuvarlak bir defekt mevcut olup, bu gfaz defektine daha çok benzemektedir. Her iki tuba uterine opak ilaçla dolmuş olup tüplerden peritoneel kaviteye geçiş gözlenmektedir. Tüpler normalden uzun olup, yer yer katlanma ve kıvrılmalar gösermiştir. Kontrol grafisinde, opak ilacın peritoneel kavitede serbest bir dağılım yaptığı gözlenmiştir."

Kızlar rahim filmi çektirecek olanlar lütfen geciktirmeden çektirsinler. Çok kötü bişi değil. Sadece sonucun iyi çıkacağına kendinizi şartlandırın ve rahat bırakın. Yabancı bişilerin içinizde olması sizi rahatsız edecek ve ilaç verilirken de adet ağrısı gibi derlerdi, aynen öyle bir ağrı oluyor. Hiç korkulacak bişi yok. Besmele çekn girin ve sevinerek çıkın inşallah hepiniz.

Arkadaslar oncelikle merhaba,

Ben geçen hafta Perşembe gunu rahim filmi çektirdim. Dokorum bana bu ay korunmam erektiğini söyledi. Nedeni ise bildiğinizgibi hamilelik döneminde film çektirmek bebek için sakıncalı. Diyeceksiniz ki film çektrdiğinde hamile değildin , evet ama demek ki bana böyle söylediğine göre sakıncası olabilir. Ayrıca bana röntgen çektirdikten sonra antibyotik verdi. Bunun nedeni ise enfeksiyon kapmamı önlemekmiş si takdirde açık olna tüplerim de enfeksiyon kapmam halinde tıkanabilirmiş. Rahim röntgeni çektirmeden önce baya araştırdım. Fakat ne yazık ki bana dr. mun bu söylediklerini bir kaç dr. haricinde bu kimse dile getirmemiş.

arkadaşlar merhaba ben rahim flimi çektirmek istiyorum. 2 sistem varmış sanırım yeni sistem eski sistem. yeni sistem ağrısızmış. Aynı gün gündelik hayatınıza dönebiliyormuşsunuz. Bir yer buldum ama radyologlar yapıyormuş işlemi. Bence kadın doğumcunun yapması gerekmiyormu ? Tıkalı olan tüp varsa açılması işlemini radyologmu yapıyor.. Kafam karıştı.. Çektiren arkadaşlar nerede ve kaça çektirdiler paylaşırsanız sevinirim.

merhabalr 2 ay once bende cektırdım ama ben genel aneztesı ile yaptırdım sonrasında hafıf kramplarım oldu şukur bışey cıkmaıd tedavıye devam dua edın inşallah...

merhabalar ben 8 ay önce film cektırdım cok sukur bışıy cıkmadı ama hala bebegım yok inşallah bu ay olur kendi doktorum çekti bırz agrı olcak dedi o yuzdne hıç kormamıştım ama tam cekerken inanın öllüyorum sandım kasıklarımı kopartıyolar gıb ı oldum ama yarım saate kadar gectı hafıf agrısı kaldı inşallah sende de bişiy cıkmaz cnm

tıkalı tup warsa eger de tazrıkle werdıgı için içimize ilacı açılırmış demişti bana eger cok problem warsa o zaman açmak için başka yontem uygulanıyordur sen ne zaman dır bebiş istiyodun cnm ilaç fln kullanıormusun

arkadaşlar ben bir sene önce çektirdim hiç acımadı kendinizi sıkmazsanız acımıyo şimdi çok tatlı bir kızım var rabbim en kısa zamanda sizleri de sevindirir inşallah

kızlar rahım filminden once yapılması gereken özel bişey varmı? ben bu ay yaptıcam. 3 aralıka randevu aldım.

ebrarcım bende 2 sefer çektirdim adetliyken film çekilmiyo adette snr 3veya 7.günde çekiliyo kan tahlili yapılıyo adetliyken geçmiş olsun

çok teşekkür edrim sağol peki sizede ilk önce rahim ultrasyonumu yaptılar çevremdekiler bizden rahim ultrasyonunu en son istediler dedilerde

rahim ultrasonu dediğin vajinal muayene galiba zaten dr gerek görürse muayene ediyo canım rahat ol yerimseniben benden rahim ultrasonu diye bişey istemediler bugüne kadarÇok üzgünüm çoookcanım ben sana şu kadarını söliim rahim filmi benim biraz zor geçti 2.anestezili çektirdim eğer mümkünse anestezili çektir daha rahat oluyo uyuyosun hiç bişey hissetmiyosun sositososito

mrb kızlarrr acil cevap verin bana hsgden sonra adeti geçen oldumu kızlar ya benim adetim 2 gün geçti ve adet belirtisi hiç yok sadece göğüslerim şiş ve acıyor bide belim ağrıyor normalde adet olmasamda sancım olurdu ama o da yok ben hsgyi tam 12. gün çekilmiştim acaba herkesin böle aksaklıkları oldumu adeti geçtimi...???

Canım test yapsana, bence mutlu haber vereceksin inşallah, film çekildikten sonra 6 ay şans çok yüksek oluyormuş, dr'um dedi. Hadi hayırlı haberlerini bekliyoz. Bugün bir akadaşın ahberini daha aldık, 2 ve daha fazlası olsun İnşallah.

neşecim inşş bende istiyorum ama hiç adet sancım yok ona şaşıyyorummm sadece göğüslerim hassas o kadar ihtimal veremiyorum pek hamile olabileceğime ama saol güzel düşüncelerin için :))

neşecim inşş bende istiyorum ama hiç adet sancım yok ona şaşıyyorummm sadece göğüslerim hassas o kadar ihtimal veremiyorum pek hamile olabileceğime ama saol güzel düşüncelerin için :))

Daha ne bekliyon güzelim seni bekliyoz burdakaydirigubbakcemile5, al şu ucuz idrar testlerinden yap da merakımız gitsinkaydirigubbakcemile. Ay ne rahatsın yawwklava:

nasıl yanı rahım filmi çekildiğiniz ay korunmadınızmı? bana dr um bu ay fılm cekılecegımden korunacaksın dedı

slm kızlar bende gecen hafta cektırdım rahım fılmı ılk gun ılaçlı cektıler ıkıncı gunde normal rontgenımı cekıp ılacın dağılımına baktılar cok buyutecek bişi değilmiş ya bende bu sayfaları okudum cektırmeden önce kafam allak bullak olmuştu.ama adet sancısının bıraz fazlası işte oda ilacı enjekte edınce oluyo gecıyo sonra kanamam falanda olmadı benım sol tupum acık sağ kapalı çıktı ama doktorum rahım oanda kasıldığı için tıkalı olmayabılır de dedi.bana folık ait ve cyclo-progynova dıye bı ılac verdı bunlar hamıle kalmamı kolaylaştırıcıymış bakalım ilaç bıtımınde adet olacakmıyım ki inşlh olmam hamıle kalırım sonuçları sıze yazarım herkesın butun ıstıyenlerın bebişi olur inşallah

merhaba arkadaşlar bende bu ay rahim filmi çektirdim.sonrasında normal olarak 2 gün kanamam oldu.fakat kanamam bittikten sonra her ilişkiden sonrada kanamam oluyor . birde adetim gecikeli 3 gün oldu kafam çok karışık. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bir açıklama yapabilirmi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…