Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

slm kızlar ben de bugün çektirdim rahim filmimi. son anda anesteziden vazgeçtim. kızlar normal muayne olurken rahim darlığından şikayet etmiyorsanız bence anestezi yaptırmayın. işlemin son anlarında çok az acım oldu ama sonrasındaki 15 dk adet sancısı gibi arttı. hemen agrıkesici içtim inanın agrım toplam 15dk sürdü.yalnız dr sol açık ama sağ şüpeli dedi sonucu ve raporu 2 gün sonra alırsın dedi. benim bildiğim film çekildikten sonra açık ya da kapalı belli olmuyor mu?? eger biri kapalıysa nasıl açılacak? beni bilgilendirirseniz sevinirim kızlar. allah hayırlısıyla bebişlerimizi verir inşş

kızlar rahim filmi normal cıkanların raporda ne yazıyor bana yazarmısınız dr yarın gosterecem bişey anlamadım rapordan

canim sen filmi çektirirken kadin doğumcu yaninda yokmuydu o tüplerin açik olup olmadiğini hemen anlayip söylüyor zaten. Benim tüplerim açik çikti fakat şöylede bişey oldu rahimde polipe benzeyen bişey çikmiş doktor dediki ilişkiden sonra kanama oluyormu dedi bende hayir olmuyor dedim o zaman polip değildir hava yada gaz olabilir dedi benimde işte bunu anlamadilar kesin gazmi yada polipmi diye anlamalari gerekmezmiydi diye düşünüyorum

hiç korkulacak bir şey değil için rahat olsun basit bir işlemle on dk. da bitiyor hatta daha kısa bile sürebilir bende çektirdim ama gitmede bir ağrı kesici içsen iyi olur her ihtimale karşı benim doktorum öyle demişti inşallah iyi sonuçlarını alırız

canim senin raporunda ne yaziyor yazarmisin belki ona göre yorum yapabiliriz.

biraz uzun ama yazıyorum servikal kanal aracılıgıyla retrograd yoldan opak madde verılırken çekilen skopik tetkıkte endometrial kavite jafif sola deviyedir Endometrıyal KAVİTE DÜZEYINDE leteral duvarda dolum defekti izlenmektedir.ayrıca solda endometrial kavitenin üst kesiminde havaya ait olabilecek radyolusen alan izlenmektedir.Ayrıca sol uterin tüpün ostium düzeyinde kuşkulu radyolusen alan izlenmiştir ( hava polip) Olgunun tanımlanan görünümler yönünden histeroskopik bulgular eslıgınde degerlendirilmesi önerilir.HER İKİ UTERİN TÜP PATENT GÖRÜNÜMDE OLUP KONTRAST MADDENİN PERİTONA GEÇİŞİ SERBESTTİR. PELVİSİ OLUSTURAN KEMİK YAPILARDA BELİRGİN RADYOPATOLAJİK BULGU SAPTANMAMISTIR. kafamçokkarıştı arkadaslar yanında raporu olan varsa lutfen bir baksın nedemek ıstıyor burda ıyımı kötümü anlamadımkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

slm kızlar hepinize ÇOOKKKK geçmişolsun
dr bendende rahim filmi istedi ama daha cektirmedim nasıl cekiyorlar
utrason gibimi birde ssk damı yoksa özeldemi çektirdiniz? saygılar iyipaylaşımlar

yoooo her yerde çekilebiliyor özelde de ssk da ama özel daha itinalı çekiyor ne zaman çektircen

kızlar bende ayın 21 inde rahim filmi çekildim ama 3 gün sonra kalp çarpıntılarım oldu rahim filminden sonra vücudunda değişiklik yaşanlar varmı
lütfen yardımcı olun

canım ben kendi drumda yaptırmadım dolayısıyla başka dr ilgilenmiyor "kendi drum istedi diye çektiriyorum " deyince S: sonucu yazıyorum canım anlayan varsa bana da anlatsın.

ENDOSERVİKAL KANALDAN VERİLEN OPAK MADDE SONRASI UTERİN KAVİTEDE OPAKLAŞMA HOMOJENDİR. UTERUS SAĞA DEVİEDİR. SAG TUBADAN OPAK MADDE GEÇİŞİ SOLA ORANLA GECİKMİŞ OLMAKLA BERABER BİLATERAL FALLOPİAN TÜPLERDEN OPAK MADDE GEÇİŞİ HOMOJENDİR. OPAK MADDENİN SOL TARAFTA OPAK MADDENİN PERİTON DAĞILIMI İNCELEME SÜRESİNDE GERÇEKLEŞMEMEKLE BİRLİKTE İNCELEME LİMİTLERİNDE OBSTRÜKTİF PATOLOJİ SAPTANMADI. GÖRÜNTÜ ALANINA GİREN KEMİK YAPIYA AİT PATOLOJİ SAPTANMAMIŞTIR.

kızlar sanırım sağ tüpe giden yolda darlık var ve sorun şu ki sol tarafım açık ama solda pco var ve yumurtlama olmuyor solda. sağda yumurtlamam oluyor fakat darlık var. aşılama düşünüyorduk ama sanırım darlık yüzünden aşılamanın tutma şansı da düşüyorr. benim durumuma benzer bi durumda olan birileri varsa beni bilgilendirebilir mi??

kızlar sonuçlarım iyi çıktı dr yapışıklık varmış ama açılmış dedi o yüzsen çok acı çekmişim şimdi ayın altısında progesteron tahlili yaptıracagım nisasum tatlım sana ulşamıyorum nerelerdesin hala dr arıyor musun

aum canım bu çok iyi bir haber yani bu durumda gebe kalma şansında eskisine oranla artmış oluyor hadi hayırlısı demekki o yüzden acı çekmişsin neyse değmiş en azından

kızlar bende ayın 21 inde rahim filmi çekildim ama 3 gün sonra kalp çarpıntılarım oldu rahim filminden sonra vücudunda değişiklik yaşanlar varmı
lütfen yardımcı olun

cnm evet benim vücudumda çok degişiklik oldu çarpıntı gögsümde sızlama agrı kasıklarımda, belimde agrı yani baya bi degişim neden bende bilmiyorum varmıkı bi nedeni??CADIARZUCADIARZU

kızlar bende geçen ay çekildim rahim filmi tüplerim açık çıktı herşeyim normal dedi doktor yanlız rahimde hava veya gaz denilen bişi gördü doktor bunun ne olduğunu kesin anlayalım diyede benden bu ay yani pazartesine falan sanırım sis filmi denilen bi film istedi onlada baktıralım büyük ihtimalle gazdır ama genede kafamızda şüphe kalmasın dedi. arkadaşlar sizdede böyle bişi çıktımı yani gaz veya hava dedikleri şey acaba bu gaz hamileliği engelliyomudurki ha bilginiz varmı?

canım bence sonucun güzel bendede hava gibi bişey çıkmıştı doktorada sorduktan sonra haber ver bize

evet canım aynısı bendede oldu bütün herşey normal tüplerim açık fakat doktor polipe benzeyen bişiy var dedi ilişkide kanama oluyormu diye sordu ki bende öyle bişey olmuyor o zaman hava yada gazdır dedi banada. bu hamileliği engellemiyormuş ama eğer polipse engeller diye duydum sende kanama oluyormu ilişki sonrasında

aum canım bu çok iyi bir haber yani bu durumda gebe kalma şansında eskisine oranla artmış oluyor hadi hayırlısı demekki o yüzden acı çekmişsin neyse değmiş en azından

canım saol inşallah alah hepimizin emeklerini boşa çıkarmaz yavvvvvv ne zor bir işmiş bir sürü tahlil git git gel bir de stres galiba imtahandan geçiyoruz allah yardımcımz olsun :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…