Kadın Doğum doktorum benden HSG (Histerosalpingografi ) yani rahim filmi istedi ve ECHOMAR dan Dr.Cevat Bayrak beye yönlendirdi..Ertesi gün için randevum alındı..
Eski bir ameliyat hemşiresi olmama,daha önce küçük çaplı jinekolojik bazı işlemler geçirmiş olmama rağmen endişe duydum.Endişem HSG sırasında duyacağım ağrı ile alakalıydı..İşlemin adı her ne kadar ağrısız rahim filmi olsada insan yinede korkuyor..
O gün internetten Cevat beyin bu konu ile ilgili videolarını izledim.Bu alanda en iyisi olduğuna dair yazılar ,yorumlar okumuş olsamda bunlar bile rahatlatmaya yetmedi.Okuduğum yorumlarda ve yazılanlarda regl ağrısı benzeri bir ağrı duyacağım da yazıyordu ama işte insanı bilinmez bir ağrı konusunda hiçbirşey rahatlatmıyor...
Ertesi gün ECOMAR a gittik.Danışma kaydımızı oluşturulurken Cevat Bey yanımıza gelerek bizimle tanıştı.Hafızası ile bana ilk şaşkınlığı yaşattı.Eşim ile 10 yıl önce birkez görüşmüş olmasına rağmen onu hatırladı .
Kaydım oluşturulduktan sonra hemşire arkadaşım beni içeri aldı.Önce soyunma kabininde hasta önlüğü ve terlik giymem ve bone takmam istendi.Oldukça temiz bir yer olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
Daha sonra işlem yapılacak salona ve işlem yapılacak masaya alındım.Cevat bey beni bekliyordu.Yapacağı işlem ile ilgili bilgiler verip samimi ve sıcak tavırları ile beni rahatlatmaya çalıştı ve güvenle masaya uzandım . Sonrasında da tamam işlemimiz bu kadar denildiğini biliyorum.İnanılmaz büyük bir şaşkınlık yaşadım .Ağrı olacaktı ama hiç olmaması,hiç birşey hissetmemek beklediğim şeyler değildi.Çok ama çok şaşırdım.Kullanılan cihazların son model teknolojik cihazlar olması da bu sonuçta etkiliydi.C kollu makine kullanıldığından ve cihaz her pozisyonda film çekimini sağladığından rahimi itip,çekiştirmeye gerek kalmıyor..
Sonra kalktım giyindim ve raporu ve filmi aldık Cevat bey ile görüşüp ayrıldık.Bu aşamada da sonucu değerlendirecek kişi Kadın doğum doktorum olmasına rağmen rapor edilen sonuç hakkında kısa birde bilgi verdi.''Herşey yolundaymış,herhangi bir patolojiye rastlanmamış ...''
Diyeceğim şu ki evet işlem ağrısız ,kanamasız..Ama bunu sağlayan yaptırdığınız yerin,kullanılan cihazların kalitesi ve en önemlisi de yapan kişinin bilgi ve tecrübesi.Cevat beyin yapılan bütün iyi yorumları ve alanında bir numara olmasının hakkını verdiğini birebir görüp yaşayarak kesinlikle onaylıyorum.Başarı asla tesadüf değildir...
19-01-2021 Aradan geçen 4 yıldan sonra bir kez daha yine Cevat Bayrak ile ağrısız hsg deneyimim oldu yaklaşık 2 hafta önce.Yeni bir konu açıp birkez daha tecrübelerimi yazmak istedim.Ama 2017 de yaşadığım ve yazdığım bu tecrübeyi öylesine doğru ve güzel anlatmışım ki o memnuniyette değişen birşey yok.Sadece bir kez daha ağrısız ,konforlu ve güvenilir bir elden memnuniyetle ayrıldığım bir HSG deneyimi daha yaşadım...Dr.Cevat Bayrak samimiyeti,tecrübesi,kullandığı teknik ve cihazlarla alanında kesinlikle tek isim.Öylesine gönül rahatlığı ile önerebilirim ki asla endişe ve korku duymayın...