Dr.Cevat Bayrak ile ağrısız HSG deneyimim

Benim gibi korkannlara yardımcı olabilmek için yazıyorum korkulacak bir şey yokmuş ama orda bir hemşire var aman yarabbim yat kalk insanları azarlar bir tavır. Zaten ilk çekim korkuyor insan birde onun tavırları hiç hoş deildi. Ve orda oturan bütün bayanlar aynı şeyi düşündük kurbanlık koyun gibi davrandı.yazik herkes oraya ilk kez belki korkarak geliyor .ağzınin payını vermeyi bilirdim ama neyse ...

Benim gibi korkannlara yardımcı olabilmek için yazıyorum korkulacak bir şey yokmuş ama orda bir hemşire var aman yarabbim yat kalk insanları azarlar bir tavır. Zaten ilk çekim korkuyor insan birde onun tavırları hiç hoş deildi. Ve orda oturan bütün bayanlar aynı şeyi düşündük kurbanlık koyun gibi davrandı.yazik herkes oraya ilk kez belki korkarak geliyor .ağzınin payını vermeyi bilirdim ama neyse ...
Onlar hemşire değil canım, radyoloji teknisyeni. Yakın zamanda ben de çektirdim öyle birine denk gelmedim. Belki farklı bir personeldir. Ağrı düzeyi az oluyor en azından ve temiz bir yer.

Onlar hemşire değil canım, radyoloji teknisyeni. Yakın zamanda ben de çektirdim öyle birine denk gelmedim. Belki farklı bir personeldir. Ağrı düzeyi az oluyor en azından ve temiz bir yer.
Aynen canım temiz ve ağrı gerçekten çok yok.belkide bize denk geldi böyle bir insan. Gerçi önemli olan ağrı olmamasıydı çok şükür bitti

Aradan geçen 4 yıldan sonra bir kez daha yine Cevat Bayrak ile ağrısız hsg deneyimim oldu yaklaşık 2 hafta önce.Yeni bir konu açıp birkez daha tecrübelerimi yazmak istedim.Ama 2017 de yaşadığım ve yazdığım bu tecrübeyi öylesine doğru ve güzel anlatmışım ki değişen birşey yok.Sadece bir kez daha ağrısız ,konforlu ve güvenilir bir elden memnuniyetle ayrıldığım bir HSG deneyimi daha yaşadım...Dr.Cevat Bayrak samimiyeti,tecrübesi,kullandığı teknik ve cihazlarla alanında kesinlikle tek isim.Öylesine gönül rahatlığı ile önerebilirim ki asla endişe ve korku duymayın...

Kesinlikle ben de tavsiye ederim. Ben cevat beye yaptırmadım, başka bi doktor çekti ama merkez o kadar güzel ve ilgili ki gördüğüm herkese tavsiye ediyorum. Ben de 2019 Haziran ayında 650 TL’ye çektirdim. Korkudan Dizlerimin bağı çözülerek girdim ve “bu muymuş?” diyerek çıktım. Çok profesyonel ve güleryüzlü bir ekip var. Sonrasında taksiyle taksime gittim. taksimden Eminönü’ne kadar yürüyerek gezdim, Kırklareli’ne otobüsle döndüm. Demem o ki ne ağrı ne sızı... sadece ilaçtan dolayı hafif bir şişkilik vardı. inşallah gerek kalmaz ama bir kez daha çektirmem gerekirse kesinlikle adresim belli.

Kadın Doğum doktorum benden HSG (Histerosalpingografi ) yani rahim filmi istedi ve ECHOMAR dan Dr.Cevat Bayrak beye yönlendirdi..Ertesi gün için randevum alındı..

Eski bir ameliyat hemşiresi olmama,daha önce küçük çaplı jinekolojik bazı işlemler geçirmiş olmama rağmen endişe duydum.Endişem HSG sırasında duyacağım ağrı ile alakalıydı..İşlemin adı her ne kadar ağrısız rahim filmi olsada insan yinede korkuyor..

O gün internetten Cevat beyin bu konu ile ilgili videolarını izledim.Bu alanda en iyisi olduğuna dair yazılar ,yorumlar okumuş olsamda bunlar bile rahatlatmaya yetmedi.Okuduğum yorumlarda ve yazılanlarda regl ağrısı benzeri bir ağrı duyacağım da yazıyordu ama işte insanı bilinmez bir ağrı konusunda hiçbirşey rahatlatmıyor...

Ertesi gün ECOMAR a gittik.Danışma kaydımızı oluşturulurken Cevat Bey yanımıza gelerek bizimle tanıştı.Hafızası ile bana ilk şaşkınlığı yaşattı.Eşim ile 10 yıl önce birkez görüşmüş olmasına rağmen onu hatırladı .

Kaydım oluşturulduktan sonra hemşire arkadaşım beni içeri aldı.Önce soyunma kabininde hasta önlüğü ve terlik giymem ve bone takmam istendi.Oldukça temiz bir yer olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Daha sonra işlem yapılacak salona ve işlem yapılacak masaya alındım.Cevat bey beni bekliyordu.Yapacağı işlem ile ilgili bilgiler verip samimi ve sıcak tavırları ile beni rahatlatmaya çalıştı ve güvenle masaya uzandım . Sonrasında da tamam işlemimiz bu kadar denildiğini biliyorum.İnanılmaz büyük bir şaşkınlık yaşadım .Ağrı olacaktı ama hiç olmaması,hiç birşey hissetmemek beklediğim şeyler değildi.Çok ama çok şaşırdım.Kullanılan cihazların son model teknolojik cihazlar olması da bu sonuçta etkiliydi.C kollu makine kullanıldığından ve cihaz her pozisyonda film çekimini sağladığından rahimi itip,çekiştirmeye gerek kalmıyor..

Sonra kalktım giyindim ve raporu ve filmi aldık Cevat bey ile görüşüp ayrıldık.Bu aşamada da sonucu değerlendirecek kişi Kadın doğum doktorum olmasına rağmen rapor edilen sonuç hakkında kısa birde bilgi verdi.''Herşey yolundaymış,herhangi bir patolojiye rastlanmamış ...''

Diyeceğim şu ki evet işlem ağrısız ,kanamasız..Ama bunu sağlayan yaptırdığınız yerin,kullanılan cihazların kalitesi ve en önemlisi de yapan kişinin bilgi ve tecrübesi.Cevat beyin yapılan bütün iyi yorumları ve alanında bir numara olmasının hakkını verdiğini birebir görüp yaşayarak kesinlikle onaylıyorum.Başarı asla tesadüf değildir...

19-01-2021 Aradan geçen 4 yıldan sonra bir kez daha yine Cevat Bayrak ile ağrısız hsg deneyimim oldu yaklaşık 2 hafta önce.Yeni bir konu açıp birkez daha tecrübelerimi yazmak istedim.Ama 2017 de yaşadığım ve yazdığım bu tecrübeyi öylesine doğru ve güzel anlatmışım ki o memnuniyette birşey yok.Sadece bir kez daha ağrısız ,konforlu ve güvenilir bir elden memnuniyetle ayrıldığım bir HSG deneyimi daha yaşadım...Dr.Cevat Bayrak samimiyeti,tecrübesi,kullandığı teknik ve cihazlarla alanında kesinlikle tek isim.Öylesine gönül rahatlığı ile önerebilirim ki asla endişe ve korku duymayın...
bende echomarda cevat beyde çekildim hsg filmimi kasım ayında ve hiç birşey hisetmedim Hoppa

Bende 2020 mart ayında yaptırdım ankara şehir hastanesinde hemde anestezi olmadan hiç ağrı kanama olmadı hissetmedim bile desem yeridir sehir hastanelerinde korkutuyolardi ama yalan ozelde 2.000 tl istemişlerdi

Vallahi de billahi de ağrılı bir işlemdi benim için. Çok iyi bir yerde çektirdim. Ağrısız hsg çekimi diye anestezi almadım. Çok ağrılı bir işlem ama çok kısa sürüyor. Gerçekten çok çabuk bitiyor. Keşke reklamı bu şekilde yapsalar. Çünkü şiddetli bir acı hissedince anormal bir durum olduğunu düşünüyor insan. Panik oldum ters giden bişey mi var diye 😑 gerçekten çok acıyor.

Bende 2017 de Echomar Cevat Bey'e hsg çektirmiştim ağrısız acısız çok rahat bir işlemdi. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.👍

Hsg cektirmeyi abartmayin. Cevdet beye gitmedim ama kayseride normal bi hastanede 4 kez çektirdim sonuncu zorladı sadece çünkü 3unu pes pese denedi tüp açılır belki diye. Yoksa normal bir adet sancısı. Öncesi de normal bir rahim içi alet takma. Korkulacak hic birsey yok. Kiminin cani az ise bilemem tabi😂

ben de haziran ayında aynı merkezde hsg çektirdim ama benim işlemimi yapan bir bayan doktordu ve maalesef benim biraz ağrım oldu

2017 de acilmis konu ile ilgili neden bildirim geldi anlamadim. HSG deneyimim olmadi bu arada.

Bende Konya’da yaptırdım sol taraf kapalıymış sağ taraf açıkmış ilaç yayılmış inşaAllah etkisini görürüm herkese gelmiş geçmiş olsun Allah şifa versin

Hiç ağrı hissetmedim bittiğini bile anlamadım diyenleri görünce şaşırıyorum. Evet çok büyük bi acı ağrı yok ama ilaç verilirken adet olacakmış hissi gibi ağrı hissettim ben rahatsız ediciydi. Korkulacak bişey yok ama hiç de acımıyor diyemem :)

Kadın Doğum doktorum benden HSG (Histerosalpingografi ) yani rahim filmi istedi ve ECHOMAR dan Dr.Cevat Bayrak beye yönlendirdi..Ertesi gün için randevum alındı..

Eski bir ameliyat hemşiresi olmama,daha önce küçük çaplı jinekolojik bazı işlemler geçirmiş olmama rağmen endişe duydum.Endişem HSG sırasında duyacağım ağrı ile alakalıydı..İşlemin adı her ne kadar ağrısız rahim filmi olsada insan yinede korkuyor..

O gün internetten Cevat beyin bu konu ile ilgili videolarını izledim.Bu alanda en iyisi olduğuna dair yazılar ,yorumlar okumuş olsamda bunlar bile rahatlatmaya yetmedi.Okuduğum yorumlarda ve yazılanlarda regl ağrısı benzeri bir ağrı duyacağım da yazıyordu ama işte insanı bilinmez bir ağrı konusunda hiçbirşey rahatlatmıyor...

Ertesi gün ECOMAR a gittik.Danışma kaydımızı oluşturulurken Cevat Bey yanımıza gelerek bizimle tanıştı.Hafızası ile bana ilk şaşkınlığı yaşattı.Eşim ile 10 yıl önce birkez görüşmüş olmasına rağmen onu hatırladı .

Kaydım oluşturulduktan sonra hemşire arkadaşım beni içeri aldı.Önce soyunma kabininde hasta önlüğü ve terlik giymem ve bone takmam istendi.Oldukça temiz bir yer olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Daha sonra işlem yapılacak salona ve işlem yapılacak masaya alındım.Cevat bey beni bekliyordu.Yapacağı işlem ile ilgili bilgiler verip samimi ve sıcak tavırları ile beni rahatlatmaya çalıştı ve güvenle masaya uzandım . Sonrasında da tamam işlemimiz bu kadar denildiğini biliyorum.İnanılmaz büyük bir şaşkınlık yaşadım .Ağrı olacaktı ama hiç olmaması,hiç birşey hissetmemek beklediğim şeyler değildi.Çok ama çok şaşırdım.Kullanılan cihazların son model teknolojik cihazlar olması da bu sonuçta etkiliydi.C kollu makine kullanıldığından ve cihaz her pozisyonda film çekimini sağladığından rahimi itip,çekiştirmeye gerek kalmıyor..

Sonra kalktım giyindim ve raporu ve filmi aldık Cevat bey ile görüşüp ayrıldık.Bu aşamada da sonucu değerlendirecek kişi Kadın doğum doktorum olmasına rağmen rapor edilen sonuç hakkında kısa birde bilgi verdi.''Herşey yolundaymış,herhangi bir patolojiye rastlanmamış ...''

Diyeceğim şu ki evet işlem ağrısız ,kanamasız..Ama bunu sağlayan yaptırdığınız yerin,kullanılan cihazların kalitesi ve en önemlisi de yapan kişinin bilgi ve tecrübesi.Cevat beyin yapılan bütün iyi yorumları ve alanında bir numara olmasının hakkını verdiğini birebir görüp yaşayarak kesinlikle onaylıyorum.Başarı asla tesadüf değildir...

19-01-2021 Aradan geçen 4 yıldan sonra bir kez daha yine Cevat Bayrak ile ağrısız hsg deneyimim oldu yaklaşık 2 hafta önce.Yeni bir konu açıp birkez daha tecrübelerimi yazmak istedim.Ama 2017 de yaşadığım ve yazdığım bu tecrübeyi öylesine doğru ve güzel anlatmışım ki o memnuniyette değişen birşey yok.Sadece bir kez daha ağrısız ,konforlu ve güvenilir bir elden memnuniyetle ayrıldığım bir HSG deneyimi daha yaşadım...Dr.Cevat Bayrak samimiyeti,tecrübesi,kullandığı teknik ve cihazlarla alanında kesinlikle tek isim.Öylesine gönül rahatlığı ile önerebilirim ki asla endişe ve korku duymayın...
Hsg yi ikikez çektirdiniz sanırım neden peki tüplerinizde sıkıntı var mıydu

Geçen sene dış gebelik ameliyat sonrası echomar Cevat bey ile telefonda görüşüp randevu aldım beni çok rahatlattı. İşlem sırasında Cevat beyi bekliyordum ancak kendisini hiç göremedim. Neye göre ya da kime göre kendisi işlem yapıyor bilmiyorum işlem ağrısız yapıldı , ama telefonda kendisiyle görüştüm ve kendisinin yapacağını düşünüyordum. Raporla ilgili de herhangi bilgi veren olmadı raporda sağ tüpüm ameliyat nedeniyle kapalı sol tüpüm ise sorunsuz açık olarak yorumlanmıştı. Korunmayı bıraktım 3 ay sonra hamile kaldım ve yine dış gebelik üstelik bu defa açık olan sol tüpümdeydi. Allah'ın takdiri böyle diyorum ama sizlerin yazdıklarını okuyunc neden bana da işlemi Cevat bey yapmadı ? Şuan bunu sorguluyorum o Zaman demekki kendisi yapmıyor diye düşünmüştüm ama sizleri Cevat bey yapmış.bu sene yine hsg çekilmem gerekecek ( artık sol tüpüm yok sağ tüp kapalı , normal yolla hamile kalsam bile dış gebelik olacak . Doğal yolla çoçuğum olmayacak maalesef)ve ben yine echomar düşünüyordum ta ki sizin yorumlarınızı okuyana kadar. Neden bazısına kendi işlem yaparken bana başkası işlem yaptı ? Üstelik telefonda teyitleşmiştik.
İşlem kısa sürüyor ve ağrısız.
Bunu kendisine sormalısınız, mutlaka vardır bir açıklaması..