Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

arkadaşlar ben 10 haftalık bebeğimi düşükle kaybettim.kürtaj sonrası 10 adet gördüm artık sabrım kalmadı.1 yıl denememiz gerekmiş ama ben ben rahim filmi çektirmekten çoookkk korkuyorum.bana gerek var mı sizce?daha önce hamile kalabildiğime göre...

canım bence sonucun güzel bendede hava gibi bişey çıkmıştı doktorada sorduktan sonra haber ver bize

canım ya benim sonucuma da bi yorum yap ne olur.

ENDOSERVİKAL KANALDAN VERİLEN OPAK MADDE SONRASI UTERİN KAVİTEDE OPAKLAŞMA HOMOJENDİR. UTERUS SAĞA DEVİEDİR. SAG TUBADAN OPAK MADDE GEÇİŞİ SOLA ORANLA GECİKMİŞ OLMAKLA BERABER BİLATERAL FALLOPİAN TÜPLERDEN OPAK MADDE GEÇİŞİ HOMOJENDİR. OPAK MADDENİN SOL TARAFTA OPAK MADDENİN PERİTON DAĞILIMI İNCELEME SÜRESİNDE GERÇEKLEŞMEMEKLE BİRLİKTE İNCELEME LİMİTLERİNDE OBSTRÜKTİF PATOLOJİ SAPTANMADI. GÖRÜNTÜ ALANINA GİREN KEMİK YAPIYA AİT PATOLOJİ SAPTANMAMIŞTIR.

kızlar sanırım sağ tüpe giden yolda darlık var ve sorun şu ki sol tarafım açık ama solda pco var ve yumurtlama olmuyor solda. sağda yumurtlamam oluyor fakat darlık var. aşılama düşünüyorduk ama sanırım darlık yüzünden aşılamanın tutma şansı da düşüyorr. benim durumuma benzer bi durumda olan birileri varsa beni bilgilendirebilir mi??

merhaba arkadaşlar bende geçen ay hsg çekildim. hiç korkulacak bişi değil öncelikle unu söyleyeyim. adet sancısı gibi ama o kadar kısaki zaten işlem topu toup 3 dak kadar süsüyor onunda son anlarına doğru bu ağrı 5-10 sn.lik sürüyo. anestezisiz yapıldım ve güle oynaya çıktım....
sonucuma dr. normal dedi anlayan varsa birde siz bakın bazı şeyler ters gibi geldi bana ama...tetkik, tv skopisi altında yapılmıştır. tetkikte kullanılan opak urovist anjiografin uterus kavitesini doldurmuştur. kavite normalden daaha dar olup, hafif arkuat yapı göstermekte, korpus v infindibulumda kısmen silindirikyapıdadır. kavitenin altında yuvarlak küçük defektlerde görülmüştür. her iki tuba uterine opak ilaçla dolmuş olup, tüplerden tetkikin sonuna doğru peritona opak ilaç geçisi görülmüştür. tüpler normalden daha uzun olup, özellikle sol tüpte belirgin uzamalar ve katlanmalar dikkati çekmiştir. v her iki tüpten peritona geçen opak ilacın serbest bir dağılım yaptığı görülmüştür.

yok güzelim ya bende kanama falan olmuyo ilşki sırasında çok şükür dr.banada dedi büyük ihtimalle gaz ama genede şüphemiz kalmasın aklımızda dedi sis diye bi film çektricem valla bakalım ne olucak:sm_confused:

canim bence senin sonucunda güzel sadece ilaç dağilimi sağda biraz daha geç dağilmiş buda senin dediğin gibi darliktan olabilir ama sonunda geçte olsa ilaç sağadada dağilmiş bu yüzden bence kötü bişey yok ben öyle anladim tabi en iiisini doktorun bilir sonucunu tam anlamiyla öğrenince bildir

KANAMA OLMUYOSA SENİNDE GAZDIR CANIM. AMA BENDEN SİS FİLMİ FALAN İSTEMEDİ ACABA BENDE TAM EMİN OLMAK İÇİN ÇEKTİRSEMMİ NASIL ÇEKİLİYO ACABA:uhm:

KANAMA OLMUYOSA SENİNDE GAZDIR CANIM. AMA BENDEN SİS FİLMİ FALAN İSTEMEDİ ACABA BENDE TAM EMİN OLMAK İÇİN ÇEKTİRSEMMİ NASIL ÇEKİLİYO ACABA:uhm:

valla dr.sordum nasıl film diye rahim filmine benziyo ama okadar zor ve acısı yok dedi ama bakalım gidince görücez.bildiğim kadarıyla bu filme tüplere değilde rahime bir su veriliyomuş o şekilde bakılıyomuş bakalım

canım benım cok sevındım sonucuna.... bend ecektırdım.şükür temız cıktı..canım:içelim:

cnmmm ben daha yeni 30.10.2008 de perşembe çekildimm sadece 5 dakka biraz agrı oldu tabiii ama bebişime giden yol nede olsa ....

kızlar haftaya bende çektirecem doktor ilk söylediğinde gözyaşlarımı tutamadım eve gelene kadar ağladım sordum korkulacak bişey yok diyo sana hap vericem diyo actmıyacak özel bir yerde çektirecem ve asıl doktorumda benle gelecek ne olur anlatın kızlar kötü bişey olmayacak demi çok mu acıyacak korkuyorum ben

günaydın kızlar,
selvinazcığım merak etme korkulacak bir şey değil. ben 40 yaşındayım ikinci bebişim için tedavi görüyorum. allahın izni ile hepimiz yakın zamanda bebişlerimizi kucaklarımıza alacağız. ben ilk laparoskopi oldum sol tuba tıkalı imiş sonra klofimen tedavisi gördüm 3 ay ama gebelik elde edemedik .ilk doğumumu istanbulda gerçekleştirdim mesleğim gereği samsundayım buradaki doktorum filme gerek görmedi ama ben onu dinlemedim ve başka bir dr ile filmi çektirdim. ilacı verdikleri anda bir ağrı oluyor ama 3-5 saniyelik bir şey . operasyon hazırlanma ile hepsi 5 dk. falan sürüyor . sadece rahat olman yeterli anlattıkları gibi çok ağrılı bir işlem değilmiş . filme giderken yarım saat öncesinden bir ağrı kesici alabilirsin.merak etme rahat ol . adetimi bu ayın 13 ünde bekliyorum inşallah bu ay olumlu olur
sevgiyle kalın

kızlar bende bu ay çektircem rahim filmi korkuyorum herkez farklı şeyler yazıyor

kızlar bende bu ay çektircem rahim filmi korkuyorum herkez farklı şeyler yazıyor

kurnaz bende iki sefer çektirdim ilkinde bilmediğim için anestezisiz oldu biraz ağrım oldu tabi ama 2.anestezi ile çektirdim 5 dk ama en azından hissetmiyosun snr ağrım olmadı rahattı yani ama korkulacak bişey değil ben normalde iğnedende korktuğum için baya bi zorlandım onun için

Kurnazcım ve rahim filmi çektirecek tüm arkadaşlar korkmayın bildiğimiz röntgen masaları gibi uzanıyorsunuz tüm işlem 5 dk gibi sürüyor ilac rahime salındığı an saniyelik bir ağrınız oluyor HEPSİ BU . KORKULACAK BİR ŞEY YOK RAHAT OLUN YETERLİ.

canım bende iğneden korktuğum için çok fena tırsıyorum yani bilmem napcaz çektirebilirim inşallah yada gerek kalmadan bu ayhamiş kalabilsem :CüvCüv::CüvCüv:

arkadaslar bır yanlısı duzeltelm..10 dakıkalık bır ıslem ıcın zaten genel anestezı verilmez bu sedasyon altında uygulanır.. buda bılınclı bılıncsz olrk ayrılır zaten..Genel anestezi dedigmz olayda solunum durur. ve cihaz tarafından karsılanır. Bu tip operasynlarda zaten kullanılmaz.Sedasyon uyumanızı saglar

canım bende iğneden korktuğum için çok fena tırsıyorum yani bilmem napcaz çektirebilirim inşallah yada gerek kalmadan bu ayhamiş kalabilsem :CüvCüv::CüvCüv:

canım inşallah gerek kalmaz kendiliğinden hamiş kalırsınız olmasada napalım bebişlerimize kavuşmak için katlancaz üzme kendini yinede herşeyin hayırlısı olsun tatlımkaydirigubbakcemile5

canım inşallah gerek kalmaz kendiliğinden hamiş kalırsınız olmasada napalım bebişlerimize kavuşmak için katlancaz üzme kendini yinede herşeyin hayırlısı olsun tatlımkaydirigubbakcemile5

sırnaşık şeycanım yaaaaa evet herşeyin hayırlısı inşallah gelirler bebişler hakkımızda hayırlısı:a015::a015:

Slm. Çok korktuğum rahim filmini sonunda çektirdim. Doktorun spekulumu takması , röntgen masasındaki hazırlıklar ,ilaç verilmesi, dinlenme sonrası son çekim toplam 20dk sürüyor. . Doktor ilacı verdiği an şiddetli ağrı hissettim. ama 10-15 saniye kadar. üç seferde verdi ilacı.ilk ikisinde şiddetli ağrım oldu ama sonuncusunda olmadı. yani kısaca 20 saniye kadar ağrı hissediyorsunuz o kadar.Benim Kanamamda oldu. Yanınıza ped almayı unutmayın. Sonuç Temiz çıktı çok sükür. Röntgen odasından çıktığımda herşey normaldi sonrasında hiç bir rahatsızlık yada ağrım olmadı. Alışveriş yapmaya bile gittim düşünün.

slm bitirici..rahim filmini samsundamı çektirdin?bende haftaya çekirmem gerekebilir sen nerde çektirdin samsunda?bana yazarsan sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…