Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

bende 4:30 da çektiriyorum umarım bu kadar sene beklemekten sonra bir işe yararartık dr a ve hastaneye karşı bir nefret duymaya başladım

canım bende 10 martta çektirdim ama anlatılanlardan ve okuduklarımdan dolayı özel hastanede anestezili çektirdim hiçbişey hissetmedim sonuç olarakta allahıma bin şükürler olsun sağ tüp açık sol biraz tıkanıkmış oda ilacın etkisiyle açılmış anestezili rahim filmi 300 ytl ye mal oluyor.inşallah herkesin temiz çıkat

merhabalar vuslat,

benimde tek tupum tıkalı çıktı ctesi gunu cektirdim acı agrı pek olmadı tıkalı tup için basınçla tekrar ilac verdiklerinde adet agrısı gibi belim karnım anlık biraz agrıdı o kadar. sıkmamaya çok ugrastım kendimi acık iken kapalı falan gorunmesin diye. ama tupun agız kısmında et fazlalıgınıa benzetti çeken kisi dogumsal oldgunu belkide soyledi. ilk çocugum belkide tesadufen sol dan yumurtlama ile oldu. bu vesile ile ogrenmis oldum hiç korkulacak birsey değilmis asla aneztezi almaya değmez damar yolu actırmak daha acılı hatta bana gore .

canım bende çektirdim canın hiç acımıyo ve çektirdikten sonraki ay genelde hamile kalınıyo.

elizabeth hiç dert etme cekildigin yerde onemli tabi benim dr umun asistani burayla calıstıklarını orda cektiren hiç bir hastanın çok acılı agrııl oldugunu duymadıgın soyledi gercektetne oyle . çok çok rahat cekildim bu muymus dedim kalktıgımda
rahime alet takılma falan olmadı ekrandan bir yandan bakarak bir yandan pipet tarzı aparatı dr yerlestirdi hissetmedim neredeyse. tek tupum tıkalı oldugundan basıncla verilince ilac biraz bel karın agrım oldu aynen adet agırısı gibi hepsi bu kadar
bende bir step ilerisi çikti simid dr laproskopi histeroskopi oneriyor buna ne demeli . en iyisi cektirdigim son tetkik son acı olsun diye dua etmeli. benim onumde bir operasyon bekliyor birkaç aya kadar hamile kalmassam.

slm mehay doktorum banada rahim filmi çektir dedi bende çok korkuyorum araştırdım çok zor diyorlar birde benim rahmim küçükmüş cumartesi çekilecek şimdiden bayılacak gibi oluyorum

mrb arkadaşlar bende cumartesi çekineceğim ama çok korkuyorum kimi zor değil diyor kimi çok zor diyor çok korkuyorum düşününce ölecek gibi oluyorum ben ikikere aşılama oldum tutmayınca doktorum rahim filmi çektir dedi

Laproskopi genelde iki tup de tikaliysa oneriliyor benim bildigim,sen de biri acikmis,neden onerdi doktorun acaba? Bu arada doktor soylemistir ama laproskopi anestezi ile yapildigindan aci cekmezsin canim..Umarim hamile kalirsin da gerek kalmaz ona da.

Benim doktorum aşılamaya başlamadan önce rahim filmi çektirmemi istemişti. Çünkü eğer tüpler tıkalıysa aşılama yaptırmanın faydası yok demişti. Bana anestezi ile çektirmemi söylemişti. Çünkü vajinal ultrasonda bile rahatsızlık duyan ağrı hisseden biriyim. Fakat anestezi almak istemediğim için ağrıyı tercih ettim ve büyük bir cesaretle anestezi almadan çektirdim. Çok ağrılı oldu hatta acıdan bağırdım. Ama o kadar kısa süren bir işlem ki bu şiddetli ağrı sadece ilaç verildiği an oluyor 1 dakika bile sürmemiştir ve işlem bittiğinde ağrı ve acı da bitiyor. o yüzden anestezi almadan çektirilebilir. Tabi bazı kimseler hiç bir şey hissetmiyormuş yada çok hafif atlattıklarını belirtiyorlar. Kişinin rahim yapısına ve ağrıyı hissetme gücüne bağlı. sadece bir iki gün kanamam oldu o da çok fazla değil. en önemlisi tüplerim açık çıktı. Biraz yapışıklık varmış fakat onlarda film sırasında ilacın etkisi ile açılmış. Doktorum 1 ay sonra aşılama yaparız demişti. 1 ay sonra aşılamaya gerek kalmadan hamile kaldım. Ama 7. haftada boş gebelik nedeni ile düşük yaptım. Rahim filminden sonra hamile kalan çok kişi var. Ben de 1 ay sonra hamile kalmış olmamı filme bağlıyorum. Çünkü hiçbir yumurta uyarıcı ilaç falan kullanmamıştım. Umarım sizlerin de olur ve bebeğinizi kucağınıza almak nasip olur inşallah.

hiç böyle bir şey düşünme bence. ben o deneyimi yaşamadım ama halam yeni yaptırdı, canı da çok tatlıdır.. ama hiç sorun yaşamadığını söyledi. bir iki gün kanaması olmuş o kadar.. arkadaşların söylediğini doktoru da ona söylemiş, yani sonraki ay hamile kalma olasılığı yüksekmiş..
Allah sabır selamet versin inş..

arkadaşlar anastezi iyne nerden vuruluyor yazarsanız sevinirin lütfen bende yarın dr gidiyorum çok korkuyorum

merhaba arkadaşlar ben bu gün hsg filmi çekdirdim hiç korkulcak bişey yok ilk 2 dk rahime igne yaparken kasılma ve biraz agrı oluyo ama dayanılmıycak gibi degil sıvı verirkende hiç agrımıyo ben korkumdan 1.5 sene ertelemişdim ve sonucumda bomba gibiymişim hiç bi problemim yokmuş

Arkadaslar sonunda ben de rahim filmi cektirdim. Bosuna ertelemisim simdiye dek. Canim acimadi desem yalan olur ama o kadar kisa suruyor ki erteleyen varsa hic dusunmesin cektirsin. Islem 10 dk en fazla, toplam aci da yaklasik 1 dk surdu.Anestezi almaya da gercekten gerek yok. Ben devlette cektirdim, hic para odemedim, ozeldeki kadar ilgi yok tabi ama yine de sosyal guvenceniz varsa bosuna para odemeyin derim.

bastan sona okudum ve doktoruma ıcten ıce kızdım vallahı.ya madem boyle bısey var nıye asılamalardan once bu fılme yonlendırmıyor.ya tıkalı cıkarsa demekkı bosuna emek ve para harcamıs oluyoruz.basından cektırse ona gore yol cızse daha mantıklı degılmı canım?bence asılama yaptıracak arkadaslara bır onerı bu .doktorlarına soylesınler.ayrıca arkadaslar gercekten bu fılmden sonra adet bıtımınden sonra cekıldıgıne gore hemen o ay ıcınde hamıle kalanlar varmı?yanı fılmden sonra hemen calısmalaramı baslamak lazım?bu umut bıraz korkumu yatıstırdı vallahı...

slm arkadaşlar,
bugün doktora gittim ,rahim filmi istedi ,bende burada yazılanları okudum hem rahatladım hem stres oldum,kimisi hiçbirşey hissetmemiş kimisi günlerce ağrıdan mahvolmuş,benimse ne olacağım meçhul ,filmi çektirdikten sonra yazarım artık ama kendimi böyle durumlarda hep bir gün sonra ya da 1 saat yarım saat sonra bunların biteceğine hayatın devam ettiğine ve bebek için 1 adım daha yaklaştığıma şartlandırırım ve öyle de yapacağım,hayatta bazı şeyler malesef kolay elde edilmiyor,bizimde sınavımız bu ne yapalım,inşallah herkes daha kötü acılar çekmeden evlat sahibi olur a.s.

mutlaka cevabını yaz çok merak ediyoruum.bende çektiricekmişiim ((((

slm arkadaşım bende çektirdim bende çok korkuyodum ama narkoz aldığım için hissetmedim ama çok acı verici bence sizde demeyin

benimde kalmadı 6 günüm var 6 gün sonra bende çektirecem bende çok korkuyorum

Korkmayin arkadaslar, rahim filmi bizi bebeklerimize bi adim daha yakinlastiracak. Film cekilirken (anestezisiz) hep bebegimi hayal ettim, evet canim yine de acidi ama dogumda da aci cekmeyecek miyiz? Boyle dusunmeye calisin. Cok kisa suren bir aci. Icinizden sayi sayin, ya da esinizle ilgili guzel bir aninizi hatirlamaya calisin. Ben aylarca ertelemistim ve simdi keske ertelemeseydim diyorum, belki ertelemeseydim simdi hamile olabilirdim. Biliyorsunuz ki rahim filminden sonra hamile kalanlarin sayisi cok.

bende bu perşembe sabah 9 da çektiriyorum hemde anestezi almadan,doktorum 1 gün önceden kullanmam için antibiyotik verdi ve gelmeden önce bir ağrı kesici içersin dedi,heyecan ya da korku insanın elinde değil ama eninde sonunda çekilecek bu film bir an önce çekileyimde kurtulayım ertelemenin hiç manası yok bence,korkunun ecele faydası yok,diğer arkadaşların dediği gibi güzel şeyler hayal etmek lazım o esnada ,güzel düşünen güzel görür hayatından lezzet alır a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…