Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

güleycim dedğin gibi kanamam oldu iyiki yanıma ped almışım(teşekkürler)
film çekimi bittikten sonra alışverişe gidicek halim olmadı. bayağı kötü oldum.eve zor geldim diyebilirim. eşime de gelmene gerek yok ağrıcanı sanmıyoum falan demiştim.ama keşke gelseymiş.ağrı kesici içmiştim ama filmimi çok geç çektiler etkisi geçti tabi(1 tane almıştım yanıma)ağrım oldu.hatta o ağrı esnasında kusucak gibi oldum. sanırım stresten.şimdi de ateş yapıyo biraz.
ama çok şükür sonucum iyi çıktı. tüplerde bi sorun yokmuş.
bazılarında da hiç ağrı olmuyomuş. benim her işim aksi gider zaten :)

merhaba arkadaşlar hsg yi üniversite hastanelerinde cektirmemi tavsiye ediyorlar özelde cektirenlerde daha acısız oldugunu söylüyorlar kafam karıştı sizler ne dersiniz tecrübelerinize dayanarak???

bende üniversite hastanesinde çektirdim biraz ağrı oluyor ama dayanılmayacak kadar çok değil saniyelik bişey.benim sonrasında tansiyonum düştü yemek pek yememiştim stresten ağrı kesicide almadım sonra serum yiyip geldim ama kotmayın bende tansiyon düşüklüğü olur genelde hiç korkmayın bu arada hiç sorun yokmuş kanamamda az oldu.

merhaba arkadaşlar hsg yi üniversite hastanelerinde cektirmemi tavsiye ediyorlar özelde cektirenlerde daha acısız oldugunu söylüyorlar kafam karıştı sizler ne dersiniz tecrübelerinize dayanarak???

slm yağmur üniversite hastanelerini bilmiyorum ama ben birkaçgün önce özelde çekildim.korkuyodum fakat en ufak bişey hissetmedim.sadece sıvının vermiş olduğu hafif bir adet sancısı vardı o kadar.inan muaynelerden daha kolaydı ben bile şaşırdım.ama dediğin gibi yerin bir önemi olduğunu zannet miyorum dr umda dedi sadece kendini kasanlar acı çekiyomuş.o yüzden bence imkanın nereye elverişliyse oraya gitmeni tavsiye ederima.sa.s

güleycim dedğin gibi kanamam oldu iyiki yanıma ped almışım(teşekkürler)
film çekimi bittikten sonra alışverişe gidicek halim olmadı. bayağı kötü oldum.eve zor geldim diyebilirim. eşime de gelmene gerek yok ağrıcanı sanmıyoum falan demiştim.ama keşke gelseymiş.ağrı kesici içmiştim ama filmimi çok geç çektiler etkisi geçti tabi(1 tane almıştım yanıma)ağrım oldu.hatta o ağrı esnasında kusucak gibi oldum. sanırım stresten.şimdi de ateş yapıyo biraz.
ama çok şükür sonucum iyi çıktı. tüplerde bi sorun yokmuş.
bazılarında da hiç ağrı olmuyomuş. benim her işim aksi gider zaten :)

canım çok geçmiş olsun!Ağrın için üzüldüm:KK43:Ama sonucunu öğrenince çektiğin acıların hiçbir önemi kalmamıştır dimi?Senin adına sevindim...İşallah laparoskopide benimde tüpüm açılır!!:1hug:

inşallah laparoskapide tüpün açılır güleycim.Allah yardımcın olsun.
iyi haberlerini bekliyorum.

inşallah laparoskapide tüpün açılır güleycim.Allah yardımcın olsun.
iyi haberlerini bekliyorum.

çok sağol arkadaşım!Biran önce regl olsam,arkasından hemen laparoskopi olacağım ama bakalım...Bende senden hamiş müjdesini bekliyorum ona göre!Hsg çektirenlerin büyük bir kısmı ertesi ay hamile kalıyormuş diye duydum:)Darısı başına artık canım!!!a.s.

benim tüplerim ikis de kapalı ve rahim şekli bozuk çıktı. belki bu yüzdendi ama çok acı çektim. filmi çeken görevli bayan tanıdıktı,tüpler kapalıysa acıyor yoksa çok rahat geçiyor dedi. ben bir ağrı kesici alıp girdim filme.adeta yoğun bir adet sancısı çektim film esnasında. sadece 2-3 dakika sürdü ama aralıklı aralıklı. yani dayanılmaz bişey değildi. fakat eve geldikten yarım saat sonra dayanılmaz kasılmalar çektim sanki birileri rahmimi,kasıklarımı parçalamaya çalışıyordu.yerimden kalkamadım dakikalarca.yıllardır ağlamamıştım sesimi komşular duyup geldi.15 -20 dakika sürdü. çocuk falan istemekten vazgeçtim anlayacağınız. şimdi histeroskopi olmam gerekiyor neyse ki anesteziyle olacak.
kısacası, pişman değilim.en azından 1 senedir boşuna yumurtlama tedavisi gördüğümü öğrendim. doktora defalarca muayene olurken çektiğim sıkıntıları düşündüm. boşuna aldığım ilaçları,iğneleri düşündüm.ben bu filmi istemesem doktorum bu ay gonal-f uygulayacaktı. size tek tavsiyem var:sakın siz gecikmeyin.sakın!!!

merhabalar ben de bu ay rahim filmi çektiricem ama çok tedirginim

umarım olumlu sonuçlar alırım çok korkuyorum arkadaşlar bide özeldemi yoksa ssk da mı yaptırayım karar veremadim

2 ay önçe çektirdim...o kadar takıntı yaptığıma değmezmiş..zerre acım olmadı..kendinizi kasmayın sonuca odaklanın ve derin nefes alın..ben sonucu düşünmekten alet girmiş çıkmış hiç anlamadım..tüplerim açık çıktı bu sonuç herşeye değerdi..umarım hayırlı haberlerle dönersiniz..

umarım olumlu sonuçlar alırım çok korkuyorum arkadaşlar bide özeldemi yoksa ssk da mı yaptırayım karar veremadim

ben özelde çektirdim ama inanmıyorum yani mekanın bi etkisinin olduğuna, iş bizde bitiyor..yoksa geri kalan her şey aynı...

gecmis olsun canimda niye bu kadar korkuluyoki bu rahim filminden acimi veriyoki ?

aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır takipteyim sizi hepinizi allah isteyen herkese çoçuk nasip etsin kızlar bende rahim filmi çekilcem pazartesi yani 10 mart 2008 ama çok korkuyorum ve anestezili yaptırcam doktorum olur nasıl istersen dedi rahim filminden sonra hamile kalma olasılığımız yüzde kaç acaba bilen varmı?

Merhaba kızlar. Ben bugün HSG çekildim. Hiç de anlatılan kadar değilmiş. Aralıklı olarak tüpleri zorladığında az bir sancı hissettim o kadar. Tüplerim tıkalı idi ama ilacın basıncı ile açıldı. Açık tüplerde daha az hissediliyormuş ağrı... Yani korkacak hiç bişey yok. Ben gatada çekildim . Doktor da hemşire de çok anlayışlı ve rahatlatıcı idiler... Tüpler tıkalı olduğu için boşuna deniyormuşuz 8 aydır....

bende 15 gün önce çektirdim tabi doktorun elindede çok şey var beni çok rahatlattı bende çok korktum daha yapmadan ağlamaya başladım fakat tahammül edilmeyecek bir şey değil zaten rahmi görürken bana söylediklerinin üzüntüsüyle çetiğim acıyıda unuttum

bende 4:30 da çektiriyorum umarım bu kadar sene beklemekten sonra bir işe yararartık dr a ve hastaneye karşı bir nefret duymaya başladım

vuslat senin nasil gecti?sonuc nedir?Benim nisanin ilk haftasi cekilecek,insallah hamile kalirim da cektirmem.

ben o filmi çekenlerden biriyim ağrı sizin ağrı eşiğinizle alakalı tabi ilacı veren dr olan uyumunuzda önemli herkez aynı tepkiyi vermiyor ama sonuçta ilacın verilmesi anı çok kısa kendinizi nekadar sıkmazsanız kaslarınız kasılmayacağı için daha az ağrı olacaktır

vuslat senin nasil gecti?sonuc nedir?Benim nisanin ilk haftasi cekilecek,insallah hamile kalirim da cektirmem.

canım benim biraz acıdı normal olarak ... rahime alet yerleştirilirken acıyı en çok hissettim... birazda ilacı verirken... ama anestezi alacak kadar da abartılacak bir ağrı değilmiş yani... korkmayın o kadar... tek tüpüm kapalı çıktı... ilacın ağrıtmasının sebebini buna bağlıyorum... ama dr bu da yeter dedi... akşama tekrar çekilicem rötgen sadece yatarak herhalde sadece rahimi çekecekler bu sefer dr öyle istedi... ordanda dr uma gidicem son röntgenle... akşama daha rahat konuşurum kendisiyle... inşallah hamile kalırsın da girmezsin bu sıkıntılara arkadaşım... rabbim herkezin gönlündekini versin.....

X