• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Rahim filmi çekilecek ve çektirmiş olanların paylaşım alanı

ayyyy hiçte korkulcak bişey yokmuş be.bol bol çektiresim geldi:9::9::9::9::9::9::9::9::9: hahhaa.radyomarda çektirdim azıcı tuzlu ama çok güzel ilgileniyorlar.çok şükür bi sorun çıkmamış sonuclarımda.ben şimdi napcam peki sonuçlar temiz yumurtalıklar temiz hormonlar temiz.eşimde problem yok.kadın doğumcuya gidip ne diim ben şimdi.he birde kanallarım açık çıktı peki bu hsg gebe kalmama fayda etmicek mi???tıkalı olanlara mı fayda ediyo.kızlar cvp lütfen.

ayyyy hiçte korkulcak bişey yokmuş be.bol bol çektiresim geldi:9::9::9::9::9::9::9::9::9: hahhaa.radyomarda çektirdim azıcı tuzlu ama çok güzel ilgileniyorlar.çok şükür bi sorun çıkmamış sonuclarımda.ben şimdi napcam peki sonuçlar temiz yumurtalıklar temiz hormonlar temiz.eşimde problem yok.kadın doğumcuya gidip ne diim ben şimdi.he birde kanallarım açık çıktı peki bu hsg gebe kalmama fayda etmicek mi???tıkalı olanlara mı fayda ediyo.kızlar cvp lütfen.

canım azıcık yapışıklık fılan varsa onları açıyomus ben burda cok kişide okudum hsgden sonra hamıle kaldıklarını hayırlısı olsun senın ıcın.

canım azıcık yapışıklık fılan varsa onları açıyomus ben burda cok kişide okudum hsgden sonra hamıle kaldıklarını hayırlısı olsun senın ıcın.

bende varmıydıki acaba yapışıklık.açıldıda o yusden mi sonuç normal dediler.püfff.boşa çektirmiş olmim

arkadaslar şöyle söliiimm bendde 1 yıl tedavı gordum ve 1 yılın sonunda cektırmeye karar verdım. bende deliler gibi korkuyordum.çünkü herkes ayrı birsey soledı tabı bılınmezzlıkte var daha cok korkuyorsunuz..ben 23 mayısta cektırdım ve inanın sadece spekulumun acısını hissettim.o da ilk gece ilişkisi gibi bir acı.ilacı verdiğini doktorum solemese ınanmayacaktım.nasıl gırersenız ole gecıyo bunu unutmayın.benı doktorum cok sakınlestırdı ve anladım kı anlatılan gıbı deılmiş.vee sonuc 20 hazıranda hamile oldugumu öğrendim.şimdi diyorum ki keske daha once cektırseydım.Allahım su ramazan mubarek günde isteyen herkese nasıp etsın.ve kimseyı evlatla sınamasın çünkü cok zor:(

arkadaslar şöyle söliiimm bendde 1 yıl tedavı gordum ve 1 yılın sonunda cektırmeye karar verdım. bende deliler gibi korkuyordum.çünkü herkes ayrı birsey soledı tabı bılınmezzlıkte var daha cok korkuyorsunuz..ben 23 mayısta cektırdım ve inanın sadece spekulumun acısını hissettim.o da ilk gece ilişkisi gibi bir acı.ilacı verdiğini doktorum solemese ınanmayacaktım.nasıl gırersenız ole gecıyo bunu unutmayın.benı doktorum cok sakınlestırdı ve anladım kı anlatılan gıbı deılmiş.vee sonuc 20 hazıranda hamile oldugumu öğrendim.şimdi diyorum ki keske daha once cektırseydım.Allahım su ramazan mubarek günde isteyen herkese nasıp etsın.ve kimseyı evlatla sınamasın çünkü cok zor:(

Hayırlı olsun canım, ben de yarın çektireceğim, biraz korku var, anestezili yapılacak dedi doktorum,bi de bu ay korunacaksın dedi, bak sen hamile kalmışsın, niye öyle dedi ki bana :26:

Hayırlı olsun canım, ben de yarın çektireceğim, biraz korku var, anestezili yapılacak dedi doktorum,bi de bu ay korunacaksın dedi, bak sen hamile kalmışsın, niye öyle dedi ki bana :26:

kesinlikle anestezi alma bosyere vücuduna zarar.demmekki onların aletleri yada cekim teknikleri ii değil ki sana öle dedi.ama radyomarda cektirenler yani bizlere doktor kesinlikle ne korunun dedi nede baska bişi hatta benim yumurtlama dönemim tam o gündü bügün ilişki olabilirmi dedim hiç sakıncası yok dedi.bazı yerler yasaklıyomuşda dedim onların tamamen kullandıkları aletlerle alakalı dedi.ya korunman sacma canım ben sana biraz daha fazla ver radyomarda cektır derım. bizler coook ama cook memnun kaldık.bakalım hemen ilişkide denedim beklemedeyim :).bence ii düşün doktorunun dediği mantıklı gelmedi ben doktorumdan cok memnunum o bana anasteziyi kesinlikle düşünme çünkü acı die bişey yok demişti.hem bebek diyerekten nelere katlandık ama inan sıfır acı.

Son düzenleme:

bende doktoruma o kadar cok yalvardım ki anestezi alayım dıe korkulacak bısey yok dedı ve benı ıkna ettı.gercekten korkulacak bısey yok..ben cekılenlerle konustum aaa olur mu falan dediler senın ılacı yanlıslıkla dısarı sıkmıs olmasın dedıler.. ama doktorum bana kanallarımın acık oldugunu soledı.demekkı ccook kucuk tıkanıklık bıle acıldıı ıcın rahım tam olarak temızlendıgı için hemen yapıştı bence..ben 23.ünde cektırdım 24.ünde yumurtlama gunumdu ama kanamam geldıgı ıcın ılıskıye gıremedık 26sında ilişkıye girdim...sakıncalı olacak olsa benım doktorumda ızın ermezdı ama bence doktorunu dınle derım...

canım önce doktora gitmen gerekiyor sonrada doktor eşindende sperm testi istiyor çünkü ilk önceki aşama spremle yumurtanın birleşip birleşmemesini öğrenmek....doktorun zaten seni bilgilendirir.....

canım doktorum istedi zaten bunları ama özeline daha henüz çıkmadıgım için net yorumlar alamadım. eşim sperm testini yaptırdı onda sorun çıkmadı. rahim filmi kaldı geriye ama eger adet olursam inşallahda olmam tam bayrama denk gelecek. rahim filmi neden bu kadar pahalı bi anlam veremedim:52:

canım doktorum istedi zaten bunları ama özeline daha henüz çıkmadıgım için net yorumlar alamadım. eşim sperm testini yaptırdı onda sorun çıkmadı. rahim filmi kaldı geriye ama eger adet olursam inşallahda olmam tam bayrama denk gelecek. rahim filmi neden bu kadar pahalı bi anlam veremedim:52:

inş olmazsın regl ama olursan hemen yaptır derim ben canım inan bende neden pahalı olduğunu anlamış değilim ama bebiş için katlanıyoruz işte napalım hayırlısı....

canım bende dün çektirdim fındıkzade radyomarda cook süper bi yer bende korka korka gitmiştim ama cok rahat tı inanın.bi anlık idrara sıkışırsın ya sadece sıvıyı verirken onu hissediosun.diğer yerlere göre biraz pahallı ama insanca muamele görüyosun ben anadolu yakasında olmama ragmen karsıya gidip orda cektirdim.ayrıca servisleri var sizi alıp geri bırakıyorlar baska yerler 200 se burasıda 330 alıo ama anlatamam herkeze burayı tavsiye ederim süperr.kesinlikle korkmayın bazı arkadaşlar şöyle acıdı böyle ağrıdı diolar bunları okumayın.ben okudum korkarak gittim ama kendimi hep kızım buna dayanamassan bebek hiç isteme doğumu nasıl yapıcan die kendime moral verdim ama gereksizmiş :)) çünkü cok rahat gecen 5 dk lık bi işlem di.

selam,benimde hsg vardı ama korkudan dolayı çektiremedim..
banada bi özel hastanede 180 demişlerdi,
radyomar narkozsuz mu çekildin narkozlu mu? narkoz isteyince fiyat değişiyor bildiğim kadarıyla.

kesinlikle narkozluk birşey yok, max 1 dakika sürüyor ve adet sancısı kadar bile değil ağrısı.. bu kadar basit bir işlem için narkoza girmeyin, narkozun zararı ve riski daha fazla bence...

ben hsg çektirdiğim ay hamile kaldım, hatta doktorum genelde öyle oluyor dedi.. bu korunma meselesini ben de anlayamadım açıkçası....

Rahim Filmi (HSG)

Histerosalpingografi ya da yaygın adıyla rahim filmi rahimin içi ve tüplerin durumunu değerlendirmeye olanak sağlayan bir röntgen tekniğidir. İşlem esnasında röntgen filminde görünen bir sıvı rahim ağzından rahime doğru basınç altında verilir. Bu esnada skopi altinda ekrandan bu sıvının rahimin içine ve tüplre dağılımı gözlenir ve uygun anlarda rontgen filmi çekilir. Normal bir kadında verilen sıvı herhangi bir güçlükle karşılaşmadan rahimin içini doldurur ve tüplere geçer. Buradan da karın boşluğuna yayılır. Bu aşamaların hepsi eğer skopi adı verilen ekran var ise anında görülür, skopi yok ise belirli aralıklarla körlemesine filmler çekilir. Skopi kullanılması filmin yetersiz ya da kötü çıkması ve işlemin yinelenmesi riskini ortadan kaldırır.

Nasıl Yapılır
HSG kısırlık araştırmasındaki temel tetkiklerden birisidir. HSG yapılmaksızın tam bir kısırlık teşhisi yapılmış sayılmaz. Bu tetkik sayesinde sperm ile yumurtaların birleşmesine engel olan bir tıkanıklık, ya da döllenmiş yumurtanın rahim içine yerleşmesine engel bir rahim anomalisi kolaylıkla saptanabilir. İşlem esnasında kadın röntgen masasına uzanır ve bacaklarını kendine doğru toplar. Doktor jinekolojik muayene esnasında kullanılan spekulum adı verilen aleti vajinaya yerleştirir. Rahim ağzı bir alet yardımı ile tutulur ve rahimi düz bir pozisyona getirmek için çekilir. Rahim ağzına ince bir katater yerleştirilir. Bu katater vasıtası ile sıvı rahim içine verilir. İlacın rahim ve tüplerden geçişi skopi altında gözlenir ve filmleri çekilir. Daha sonra yerleştirilen cihazlar sırası ile geri alınır ve işlem sonlandırılır. Tüm işlem 10-15 dakika kadar sürer.

Ağrılı bir işlem midir ?
HSG çekilmesi oldukça ağrılı bir işlemdir. Özellikle basınçlı ilaç verilirken rahimde bu yabancı maddeye karşı reaksiyonve kasılmalar olur. Bu ağrı nedeni ile bazen tüplerde spazm olabilir ve normalde açık olan tüpler kapalı gibi görülebilir. Bu nedenle HSG'nin genel anestezi altında çekilmesi hem hastanın ağrı duymaması hem de bu spazmın engellenmesi için son derece önemlidir. Ancak bazı hekimler HSG çekimi esnasında genel anestezi uygulanmasına karşıdırlar. Bizim görüşümüz genel anestezi uygulanmasından yanadır.

Komplikasyonları nelerdir ?
Rahim filmi çekilirken nadiren alerjik reaksiyon gelişebilir. Bu nedenle eski tip ilaçlar yerine alerji yapma potansiyeli son derece düşük olan yeni tür ilaçlar tercih edilmelidir. En sık görülen komplikasyon enfeksiyondur. Enfeksiyonu önlemek için işlem sonrası antibiyotik kullanılabilir. Muhtemel ancak son derece nadir bir komplikasyon da rahim delinmesidir. Olması muhtemel bir gebeliğin kaybını engellemek için HSG adet kanamasının bitiminden sonraki birkaç gün içinde çekilmelidir.

HSG sonrası kendiliğinden tedavisiz oluşan gebeliklerde bir miktar artış vardır. Bunun nedeni tüplerdeki çok hafifi yapışıklıkların basınç nedeni ile açılması ve verişen ilacın antimikrobial özelliklerdir. Uzun süredir infertilite problemi olan bir çiftin HSG sonrası kendiliğinden gebe kalması şaşırtıcı değildir ve beklenen bir hadisedir.

HSG çekildikten sonra:

Lekelenme tarzında ya da az miktarda vajinal kanama olabilir. Eğer kanama artarsa ya da birkaç günden uzun sürerse doktorunuzu arayın

Hafif ya da orta şiddette bel ve kasık ağrısı olabilir. Ağrı artar ise doktorunuzu arayın

Ateş ortaya çıkar ise bu erken bir enfeksiyonun belirtisi olabilir hemen doktorunuzu arayın

İşlem sonrası 48 saat süre ile banyo yapmak, cinsel ilişkide bulunmak, vajinal tampon kullanmak sakıncalı olabilir.

alıntı.....

:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:
bakalim bende arastiriyorum cektirmek istiyorum ama esimle bu aralar oldukca fazla problemlerimiz var halledersek bakicaz.....

merhaba arkadaşlar bende 11 gün önce rahim filmi çekindim...ondan öncede 3 ay klomen kullandım ama olmadı filmden sonra doktor gel dedi ama ben eylülden sonra gitmeyi düşünüyorum acaba bundan sonraki aşama nasıl bilgisi olan varmı?ben 210 tlye çekindim anestezi verdi doktorum bişey hissetmedim sonrada ağrım filan olmadı sadece 2 gün kahve rengine yakın hafif kanamam oldu okadar....

:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:
tam detayini anlatirmisin

4 ay önce genel anestezi ile hsg çekildim uyandığımda herşey bitmişti ve ben hiç birşey hissetmemiştim yaklaşık 15 20 dk gibi sürdü.uyanma süresi de içinde.yalnızca gün içerisinde hafif adet ağrısı gibi ağrım oldu ve birkaç gün kanamam oldu.günlük hayatımı etkilemedi hatta o gün bir arkadaşımıza gittik geceyi de orda geçirdik.

Bende kedi HSG maceramı anlatim. Hsg dün çektirdim. Özelde 120 TL verdim. Herşey 5 dakika içinde bitti ama bende bittim. Tahminimin aksine acılı geçti. Fakat bunda benim payım çoktu. Çünkü kendimi çok kastım ve de daha çok acı duymama sebep oldum. Adetin 10. günü çekti dr. Dünden beri adet olmadan önceki kasık ağrısı gibi bir ağrım ve hafif kanamam devam ediyor. Sonuç olarak dr nuza güvenip kendinizi kasmayıp rahat olursanız dayanılmayacak bir acı değil. Sonucum da normal çıktı bu arada:)

Kızlar size bir sorum olacak. Ben 5 sene önce gebe kaldım ama istemediğimiz bir bebekti aldırdık. Şimdi 5 aydır korunmayı bıraktım gebe kalamıyorum. Doktor hemen bir sürü tahliller yaptı hem bana hem eşime ikimizinkide mükemmel çıktı, herşey yolunda gözüküyor. Bu durumda doktor diyor ki o zaman bir de HSG yapalım bakalım tüplerin mi tıkalı? Ama tereddütlerim var 5 aylık denemeye olmuyor diye HSG çekilir mi daha erken degil mi? Şahsen hastane özel oldugu için tereddütte kaldım acaba dedim para için mi hemen HSG dediler Bu arada Medipol Hastanesinde HSG 330 TL + 45 TL de muayene ücretini alıyor doktor. Sizce çektirim mi bekleyim mi?

Back