Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım özellikle bu başlığın ilk sayfalarında çok aktif paylaşımlar olmuş. pek çoğu da olumlu paylaşımlar. oku sana da iyi gelecektir. bana öyle geldi. sen ne kadar kalacaksın hastanede?

canım özellikle bu başlığın ilk sayfalarında çok aktif paylaşımlar olmuş. pek çoğu da olumlu paylaşımlar. oku sana da iyi gelecektir. bana öyle geldi. sen ne kadar kalacaksın hastanede?
Aslında doktorum çıkabilirsin dedi ama benim kaldığım ilçede kadın doğum uzmanı yok o yüzden biraz daha kalabilirsin dedi pazartesi taburcu etmeyi düşünüyor. Ben de çıkmak istemiyorum en azından 3 hafta daha kalabilsem çok iyi olacak. Araştırma hastanesi olduğu için kalmak da zor bakalım pazartesi belli olacak

Canım hani kasılman vs. yoksa enfeksiyon riski yoksa hiç kendini hastaneye mahkum etme. Belki ilerleyen zamanlarda yine kalmak gerekebilir yani bu hepimiz için geçerli. Eve dönmek psikolojine de iyi gelir tabi ki senin bileceğin bir şey.

Çok şükür canım kasılma enfeksiyon yok şuan. Elimde değil çok tedirginim ilçede doktora ulaşmak imkansız neredeyse. Eşimle konuştuk zaten hastanede fazla kalamayacağım. Merkezde bir kaç ay için hastaneye yakın ev kiralamaya düşünüyoruz

Kızlar Aralık topiğinden geliyorum. Bebeğimin beyninde kist görüldü. Başına böyle bişey gelen ya da bilgisi olan var mı? Çok strese girdim

Geçmiş olsun. Bi arkadaşımda 24+ da farkedilmişti. Dikiş sonrası dinlendi gayet evindeydi. Sonra 36 ya da 38 inci haftada dikişi alındı çünkü normal doğum istiyordu. 40+da normal doğum yaptı. merak etme. Sen sürekli yat dikişler kaynasın iyice ve bol su iç. O ip ameliyatta kullanılabilen en sağlam ip. Bi sey olmaz inş. Kalbin rahat olsun canım

Merhaba, benim de 21+1'de acil serklaj yapıldı. Şu an 33+3'teyiz. 1 gece hastanede kalıp taburcu oldum ondan sonra hep evdeydim doktor kontrolleri dışında dışarı çıkmadım çoğunlukla uzanarak geçiriyorum süreci.

Canım senin açıklık ne kadardı? Ben de pazartesi taburcu olacağım. Evde dinlenirim artık. Kontrollere hangi sıklıkla gidiyorsun?

Açılma yoktu ama serviks 1.9 cm'idi. 28. haftaya kadar 2 haftada bir kontrole gittim 29dan sonra haftada 1 gitmeye başladım. Benim 29dan sonra kasılmalar olduğu için kontroller sıklaştı.
Anladım canım insallahh sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alırız. Senin haftan güzel ilerlemiş. İnsallahh ben de o günlere gelebilirim

İnşallah, özellikle başlarda ben de bolca internet araştırması yapıp deneyimleri öğrenmeye çalışmıştım o yüzden bu haftalara gelince kendi deneyimimi de paylaşmak istedim. Gördüğüm, araştırdığım kadarıyla pek çok kişi için süreç olumlu ilerliyor. Dinlenmek, kendini yormamak, üzmemek gerekiyor. Bir de ilaçları düzenli kullanmak. Bunlara da dikkat edince umuyorum her şey yolunda gidecektir.
Anladım canım insallahh sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alırız. Senin haftan güzel ilerlemiş. İnsallahh ben de o günlere gelebilirim

Canım maşallah sıkıntısız ilerler inşallah bundan sonraki haftaların da. Darısı bütün bekleyenlerin başına.

Açılma yoktu ama serviks 1.9 cm'idi. 28. haftaya kadar 2 haftada bir kontrole gittim 29dan sonra haftada 1 gitmeye başladım. Benim 29dan sonra kasılmalar olduğu için kontroller sıklaştı.
Canım merhaba sağlıkla kucağına almanı dilerim. Ben de 21+1im 10. Haftada atıldı dikiş. Şimdi sürekli bir baskı ve sürekli idrar hissi var ara ara kramp giriyor kaç kez gittim Dr'a tedirginlikten sürekli normal deniyor. İlk bebeğimde de normal normal diye diye 27de doğdu. Kaygılarım azalmıyor. Kasılmayı nasıl farketti Dr. Nasıl bir süreç izledi. Benimki de mi kasıntı yoksa gerçekten normal mi anlamdırmaya çalışıyorum.

1 haftadır hastanedeyim bu süreçte neredeyse internette bununla ilgili bütün yazıları okudum ama yine de sanki hiçbir şey okumadım hiçbir bilgi edinemedim gibi geliyor. Süreci olumlu şekilde geçirenlerin sayısı daha fazla. İnsallahh biz de onlardan oluruz

İlk günler çok moralim bozuldu rahim ağzı uzunluğu kısaldı diye serklajdan sonra da tedirginlik vardı. Şimdi psikolojimi sanki böyle birşey yokmuş da ben yatıp tembellik ediyormuşum gibi düşünerek sakin tutuyorum. Kafamı meşgul etmeye çalışıyorum. Ama bugün heyecanlıyım ayrıntılı usg var diye.

Selamlar ayrıntılı usg de rahim ağzına da bakıldı 32 mm çıktı, dikişler de iyiymiş. 15 dakika yürüyebilirsin oturabilirsin sıkıntı olmaz dedi. Ama ben tabi yine yürüyüş yapmam. En azından otururum ama oğlumla oynarken falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…