Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım akşam üzeri progestan kullanırken vajina girişinde elime bi sertlik geldi acile gittim çatala çıkarıp alttan muayene ettiler çok ağrım oldu. Bu olumsuz etkiler mi ?
Canım benim de birkaç gündür afedersin dudak kısımlarında yanma ile kaşınma karışımı bir hissim vardı. Böyle peçete ile silerken biraz bastırarak silme ihtiyacı duyuyordum. Az önce tam fitili koyarken tam o bölgenin hafifçe şişmiş olduğunu farkettim. Benzer birşey mi yaşıyoruz acaba?

Canım açık açık anlatayım parmağını içeri koyduğunda hemen içerde sert bi şey var bende. Dışardan da bi şişlik var gibi

inşallah çok çok iyi geçer.

Estagfurullah canım ne yanlış anlaması.
Tayinciyseniz mecbursun ama canım ya demi , fazladan kalamazsın , kalsan ne kadar kalacaksın ? Yani risk doğum olana kadar devam edecek. Doktorun detaylını yapsın bence , en önemlisi o. Doktora danış bakalım bi, tavsiyelerde bulunur sana illa ki.

25mm den aşağıda olmadığı sürece özel arabanla çıkıp gidebilirsin dedi ama 1100 km yol var. Dikiş yok korkuyorum

25mm den aşağıda olmadığı sürece özel arabanla çıkıp gidebilirsin dedi ama 1100 km yol var. Dikiş yok korkuyorum
Bu süreci doğuma kadar yani annende geçirebilirsin eğer yakındaysa taşınma işini eşin halleder sen de doğumdan sonra gidersin

Kız cokmuş ya doğudan batıya bi tayin galiba. Doktor hastane şartların da iyi olur bari. Dinlene dinlene, arka koltuğa uzanırsın. Yastık da al. Yanına antibakteriyel ıslak mendil alırsın, klozetlere dikkatli kullanırsın. Aklıma gelenler bunlar. Dikiş de hersey demek değil. Kendini o şekilde şartlama nolur.

Evet doktorum da bu görüşte. Progestan da dikişle aynı diyor ama korkusu yetiyor bana. Evet arkaya yatak yapıp uzanıcam tuvalet işini de depend ile filan hallederim attık

M Mekap canım uçakla gitsen gideceğin yere eğer bulunduğun yerde ve gideceğin yerde havalimanı varsa

Yol çok uzun normal gebeler bile 2 saatte bir dinlenerek diyor bizim için sıkıntı olabilir

Birde öğretmenmiydin sen?Ben memurum 12. haftadan beri heyet raporu alıyorum her ay
Çalışmaya biraz ara vermen gerekebilir bu bebeğin ve senin için önemli bir durum

Canım bende öğretmenim. Zaten heyet raporum var ama ilişik kesme vb işlemler var. Kendi arabanla dinlene dinlene dedi doktor arkaya yatak. Yapıcam yatarak gidicem. Uçakla ilgili de ben biraz korkuyorum kalkış ve inişte çok kasılıyorum. Çekiniyorum bu sebeple

Bi de evet uçak zaman olarak kısa ama korona tekrar arttı. Vip binmiyorsan uçağa büyük sıkıntı. Onca yolcuyla bekleme salonunda beklemesi, çıkışta valizler beklenecek vs var. Sadece uçakla 1 saat uçmayla iş bitmiyor. Bi de çekiniyorsan uçaktan hiçç gerek yok

İlişik kesme işlemini vekalet verip yaptırabiliyor musun?
Doktorun arabaya onay verdiyse dinlene dinlene gidersin
Uçak ile gözün keserse valiz almazsın yanına küçük bir sırt çantası ile idare edebilirsen eğer güzel olur
Tabi seni ineceğin yerde birinin karşılaması lazım eşin tek başına dönecek...
Senin yerinde olmadığım için bazı durumlarını planlarını bilemem
Akıl vermek gibi olmasın inşallah yanlış anlaşılmam

Ya birde İstanbul havalimanına inicem yürü yürü bitmiyor. Eşim yanımda olmalı e araba bu sefer burda kalacak ondan çok sıkıntı

Ay yok canım nasıl yanlış anlamadım. Bazı iller vekaletname kabul etmiyormuş. Benim okul müdürüm cins bi adam cinslik çıkarabilir. Eşim uzun yolu tek gitsin istemiyorum. Birde arka koltuğa yatak yaparım diyorum. Lavabo işi içinde temizliğine güvenmem depend filan kullanabilirim

Canım açık açık anlatayım parmağını içeri koyduğunda hemen içerde sert bi şey var bende. Dışardan da bi şişlik var gibi
Canım ben mantar olmuşum belli ki ayna ile bir baktım benek benek şişlikler kaşıntı yanma tam mantar. Neyse artık söylerim doktora.
Sana Allah sağlık ve kolaylık versin canım taşınma ve yolculuk sürecinizde.

Nerde var kızarıklık ve benek. Benim bacaklarımda var hep

Nerde var kızarıklık ve benek. Benim bacaklarımda var hep
Benim yalnızca dudakların iç kısımlarında. Bir tanede vajina girişine yakın büyük var. Ama sanki sirkeli su ile silmek iyi geldi dünden beri. Şekerli şeyde yememeye çalışıyorum beslemesin diye. Ha bir de yatmadan önce de sirkeli su içtim. Unutmazsam her gece yatmadan yapacağım.

Evet bunun iyi olduğunu söylüyorlar. Doğal sirke bulmak lazım

Merhaba herkese bende de maalesef Rahim ağzı yetmezliği var ve çok geç farkedildi. Şuan 23+0 olduk. Pazartesi günü çok hafif bir kahverengi akıntı olunca kontrole gittik ve doktor servikal uzunluk 10 mm kalmış dedi. Acil yatışım yapıldı. 22+5te serklaj yapıldı. Şuan hastanede gözetim altındayım. Benim durumumda olup çocuğunu kucağına alanlar var mı? Serklaj yapıldıktan sonra bebek ne kadar duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…