-
- Konu Sahibi hidennisko
- #107.981
Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz. İlk çoçuğunuzu kaçıncı haftada kucağınıza aldınız merak ettim. Bu gebeliğinizde de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaallah.Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 sene önce oğlumda serklajiyken takip ediyordum çok şükür oğlumu kucağımıza alabildik şimdi de ikinci gebeliğim 13. Haftamda serklaj oldum şuan 15+4 düm...
Doktorum sürekli yatmana gerek yok normal hayatına dönebilirsin dedi ama dün kahvaltıya gittik tüm gün ve gece ağrı çektim doktorum kalk desede çok ağrı yaşadığım için daha dikkat etmeye karar verdim..
İnşaallah hepimiz vaktinde sağlıkla kavuşuruz evlatlarımıza
Merhabalar,Merhaba kızlar
Yediklerime dikkat ediyorum ama sabah WCde biraz zorlandım
Dün sabah akşam duphalac içtim
Her zaman içip alıştırmak istemiyorum
Kuru kayısı hoşafını deneyeceğim
Sizler neler yiyorsunuz gün içerisinde?
Hoşbulduk..Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz. İlk çoçuğunuzu kaçıncı haftada kucağınıza aldınız merak ettim. Bu gebeliğinizde de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaallah.
Geçmiş olsun. Nasıl bir ağrı yaşadınız?
Hemen hemen aynı besleniyoruz aslındaMerhabalar,
Ben sabah kahvaltıdan önce kuru erik-kuru kayısı yiyorum. Öğünlerin yanında bol bol salata yoksa ev yapımı yoğurt yiyorum. (Tabi bana hazırlanıyor bunlar ben yapmıyorum) Aralarda meyve yiyorum taze kayısı, kiraz, mısır vs. Hamur işi varsa az yemeye yine salata ile yemeye çalışıyorum. Tabi bir de bol su içiyorum :)
Kuru kayısı hoşafı mutlaka işe yaracaktır.
33 mm iyi aslında 25 mm sınır alıyorlar daha önce varmıydı bi hikayeniz ,yinede dikkat edin kontrollerin arasını çok uzatmayın çünkü belli olmuyor bianda kısalabiliyor hiç sıkıntıda olmayabilir ,inşallah sıkıntısız ilerler sağlıkla alırsınız kucağınızaKızlar merhaba. Bende şuan 33 mm serviks uzunluğum var. Dikişim yok. Doktorum gerek yok dedi takipliyim progestan ve prolutan iğne kullanıyorum. Doktorum bana yat demedi ufak ufak yorulmadan sosyal hayatına devam et. İş yapma dedi. Yemek yapabilirsin filan dedi. Birde bebek aşağıda sanki
Aslında bundan 6 hafta önce 25mm ölçüldü o zamandan beri takipliyim. İlk gebeliğim doktorum farketti. Gidiyorum 15 de bir çağırıyor zaten. Bayramdan sonra detaylıya çağırdı bakalım.33 mm iyi aslında 25 mm sınır alıyorlar daha önce varmıydı bi hikayeniz ,yinede dikkat edin kontrollerin arasını çok uzatmayın çünkü belli olmuyor bianda kısalabiliyor hiç sıkıntıda olmayabilir ,inşallah sıkıntısız ilerler sağlıkla alırsınız kucağınıza
Ben de senin gibiyim canım 35 mm benim de progestan kullanıyorum sadece ben de genelde uzanıyorum arada yemek yapmak için kalkıyorum o kadar takipteyiz şu an ama içim hiç rahat değilKızlar merhaba. Bende şuan 33 mm serviks uzunluğum var. Dikişim yok. Doktorum gerek yok dedi takipliyim progestan ve prolutan iğne kullanıyorum. Doktorum bana yat demedi ufak ufak yorulmadan sosyal hayatına devam et. İş yapma dedi. Yemek yapabilirsin filan dedi. Birde bebek aşağıda sanki
Benimde öyle. Sürekli bi şey olursa kaygım oluyor. Bebek büyüyor çünkü büyüdükçe baskısı artacak. Doktoruma çok güveniyorum çünkü bebek biraz aşağıda gibi dediğim anda rahim ağzına bakalım dedi ilk gebelik olmasına rağmen yakaladı durumu. Ama korkuyorum biraz. Benim senin haftalarında 25 mm diBen de senin gibiyim canım 35 mm benim de progestan kullanıyorum sadece ben de genelde uzanıyorum arada yemek yapmak için kalkıyorum o kadar takipteyiz şu an ama içim hiç rahat değil
Eğer tekrar blr kısalma olursa serklaj için konuşursunuz ama en azından fark etmesi çok iyi bir şey sürekli kontrollü olacaksınız inşallah kısalma olmadan hamileliğinizi geçirirsiniz benim doktorum da eğer kısalma olursa o zaman yaparız dedi şimdilik bu ölçüde yapmak istemedi ben de 15-20 günde bir gidip ölçtüreceğim peki ölçerken karından mı yoksa vajinal mı ölçüyorBenimde öyle. Sürekli bi şey olursa kaygım oluyor. Bebek büyüyor çünkü büyüdükçe baskısı artacak. Doktoruma çok güveniyorum çünkü bebek biraz aşağıda gibi dediğim anda rahim ağzına bakalım dedi ilk gebelik olmasına rağmen yakaladı durumu. Ama korkuyorum biraz. Benim senin haftalarında 25 mm di
Karından ölçüyor. 30 altına düşerse vajinal bakarım dedi. Kontrollü gidelim ben risk görürsem. Dikiş atarım ama tedbir amaçlı atmam risk görürsem atarım dedi. Birde progestan serklajla eşit yeni yapılan araştırmalara göre dedi. Birde benim rahmim hafif ters onuda farketti mesela. Bana moral veriyor her gittiğimde. Psikolojini bozarsan daha kötü olursun yatma evde hep dedi. Sürekli yat demediği için korkuyorum ama doktor daha şyi bilir diye düşünüyorum.Eğer tekrar blr kısalma olursa serklaj için konuşursunuz ama en azından fark etmesi çok iyi bir şey sürekli kontrollü olacaksınız inşallah kısalma olmadan hamileliğinizi geçirirsiniz benim doktorum da eğer kısalma olursa o zaman yaparız dedi şimdilik bu ölçüde yapmak istemedi ben de 15-20 günde bir gidip ölçtüreceğim peki ölçerken karından mı yoksa vajinal mı ölçüyor
Benim de bu defa vajinal baktı sürüntü aldı enfeksiyon var mı diye ama bundan sonra vajinal bakmayacak herhalde karından bakacak dediğin gibi kısalma olursa o zaman müdahale edilecek inşallah olmaz tabi ama doktor çok önemli moral veren pozitif doktor iyi hissettiriyor inşallah her şey güzel olurKarından ölçüyor. 30 altına düşerse vajinal bakarım dedi. Kontrollü gidelim ben risk görürsem. Dikiş atarım ama tedbir amaçlı atmam risk görürsem atarım dedi. Birde progestan serklajla eşit yeni yapılan araştırmalara göre dedi. Birde benim rahmim hafif ters onuda farketti mesela. Bana moral veriyor her gittiğimde. Psikolojini bozarsan daha kötü olursun yatma evde hep dedi. Sürekli yat demediği için korkuyorum ama doktor daha şyi bilir diye düşünüyorum.
İnşallah sağlıkla bebeleri alırız kucağımızaBenim de bu defa vajinal baktı sürüntü aldı enfeksiyon var mı diye ama bundan sonra vajinal bakmayacak herhalde karından bakacak dediğin gibi kısalma olursa o zaman müdahale edilecek inşallah olmaz tabi ama doktor çok önemli moral veren pozitif doktor iyi hissettiriyor inşallah her şey güzel olur
Aslında 21. haftaya göre 33 mm gayet iyi. Sıkı takip ediyor gibi doktorun inşallah sıkıntı olmaz.Kızlar merhaba. Bende şuan 33 mm serviks uzunluğum var. Dikişim yok. Doktorum gerek yok dedi takipliyim progestan ve prolutan iğne kullanıyorum. Doktorum bana yat demedi ufak ufak yorulmadan sosyal hayatına devam et. İş yapma dedi. Yemek yapabilirsin filan dedi. Birde bebek aşağıda sanki
Aslında sürekli yat dememesi daha güven verici bana göre demek ki kritik görmüyor durumunuzuKarından ölçüyor. 30 altına düşerse vajinal bakarım dedi. Kontrollü gidelim ben risk görürsem. Dikiş atarım ama tedbir amaçlı atmam risk görürsem atarım dedi. Birde progestan serklajla eşit yeni yapılan araştırmalara göre dedi. Birde benim rahmim hafif ters onuda farketti mesela. Bana moral veriyor her gittiğimde. Psikolojini bozarsan daha kötü olursun yatma evde hep dedi. Sürekli yat demediği için korkuyorum ama doktor daha şyi bilir diye düşünüyorum.
İnşallahAslında 21. haftaya göre 33 mm gayet iyi. Sıkı takip ediyor gibi doktorun inşallah sıkıntı olmaz.
Evet öyle ama tedirgin ediyor beni acaba yatmadığı için bi şey olur mu diye düşünüyorum hepAslında sürekli yat dememesi daha güven verici bana göre demek ki kritik görmüyor durumunuzu