Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 sene önce oğlumda serklajiyken takip ediyordum çok şükür oğlumu kucağımıza alabildik şimdi de ikinci gebeliğim 13. Haftamda serklaj oldum şuan 15+4 düm...
Doktorum sürekli yatmana gerek yok normal hayatına dönebilirsin dedi ama dün kahvaltıya gittik tüm gün ve gece ağrı çektim doktorum kalk desede çok ağrı yaşadığım için daha dikkat etmeye karar verdim..
İnşaallah hepimiz vaktinde sağlıkla kavuşuruz evlatlarımıza

Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz. İlk çoçuğunuzu kaçıncı haftada kucağınıza aldınız merak ettim. Bu gebeliğinizde de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaallah.
Geçmiş olsun. Nasıl bir ağrı yaşadınız?

Merhaba kızlar
Yediklerime dikkat ediyorum ama sabah WCde biraz zorlandım
Dün sabah akşam duphalac içtim
Her zaman içip alıştırmak istemiyorum
Kuru kayısı hoşafını deneyeceğim
Sizler neler yiyorsunuz gün içerisinde?

Merhabalar,
Ben sabah kahvaltıdan önce kuru erik-kuru kayısı yiyorum. Öğünlerin yanında bol bol salata yoksa ev yapımı yoğurt yiyorum. (Tabi bana hazırlanıyor bunlar ben yapmıyorum ) Aralarda meyve yiyorum taze kayısı, kiraz, mısır vs. Hamur işi varsa az yemeye yine salata ile yemeye çalışıyorum. Tabi bir de bol su içiyorum :)
Kuru kayısı hoşafı mutlaka işe yaracaktır.

Hoşbulduk..
İlk hamileligimde dikişim 30. Haftada açıldı sürekli dinlenerek ve Protestan fitille 36. Haftamda doğdu oğlum acilmam olmadı kalp atışları yavaşladığı için acil sezeryanla alındı..
Dün, kasılma tarzı bir ağrım vardi kasıklarımda baskı seklinde ağrım oldu 20. Haftadan önce doktorumuz kasılma için ilaç vermedi çok zor durumda kalırsam endol fitil kullaniyorum..

Hemen hemen aynı besleniyoruz aslında
Biraz daha dikkat edeyim en iyisi

Kızlar merhaba. Bende şuan 33 mm serviks uzunluğum var. Dikişim yok. Doktorum gerek yok dedi takipliyim progestan ve prolutan iğne kullanıyorum. Doktorum bana yat demedi ufak ufak yorulmadan sosyal hayatına devam et. İş yapma dedi. Yemek yapabilirsin filan dedi. Birde bebek aşağıda sanki

33 mm iyi aslında 25 mm sınır alıyorlar daha önce varmıydı bi hikayeniz ,yinede dikkat edin kontrollerin arasını çok uzatmayın çünkü belli olmuyor bianda kısalabiliyor hiç sıkıntıda olmayabilir ,inşallah sıkıntısız ilerler sağlıkla alırsınız kucağınıza

Aslında bundan 6 hafta önce 25mm ölçüldü o zamandan beri takipliyim. İlk gebeliğim doktorum farketti. Gidiyorum 15 de bir çağırıyor zaten. Bayramdan sonra detaylıya çağırdı bakalım.

Ben de senin gibiyim canım 35 mm benim de progestan kullanıyorum sadece ben de genelde uzanıyorum arada yemek yapmak için kalkıyorum o kadar takipteyiz şu an ama içim hiç rahat değil

Ben de senin gibiyim canım 35 mm benim de progestan kullanıyorum sadece ben de genelde uzanıyorum arada yemek yapmak için kalkıyorum o kadar takipteyiz şu an ama içim hiç rahat değil
Benimde öyle. Sürekli bi şey olursa kaygım oluyor. Bebek büyüyor çünkü büyüdükçe baskısı artacak. Doktoruma çok güveniyorum çünkü bebek biraz aşağıda gibi dediğim anda rahim ağzına bakalım dedi ilk gebelik olmasına rağmen yakaladı durumu. Ama korkuyorum biraz. Benim senin haftalarında 25 mm di

Eğer tekrar blr kısalma olursa serklaj için konuşursunuz ama en azından fark etmesi çok iyi bir şey sürekli kontrollü olacaksınız inşallah kısalma olmadan hamileliğinizi geçirirsiniz benim doktorum da eğer kısalma olursa o zaman yaparız dedi şimdilik bu ölçüde yapmak istemedi ben de 15-20 günde bir gidip ölçtüreceğim peki ölçerken karından mı yoksa vajinal mı ölçüyor

Karından ölçüyor. 30 altına düşerse vajinal bakarım dedi. Kontrollü gidelim ben risk görürsem. Dikiş atarım ama tedbir amaçlı atmam risk görürsem atarım dedi. Birde progestan serklajla eşit yeni yapılan araştırmalara göre dedi. Birde benim rahmim hafif ters onuda farketti mesela. Bana moral veriyor her gittiğimde. Psikolojini bozarsan daha kötü olursun yatma evde hep dedi. Sürekli yat demediği için korkuyorum ama doktor daha şyi bilir diye düşünüyorum.

Benim de bu defa vajinal baktı sürüntü aldı enfeksiyon var mı diye ama bundan sonra vajinal bakmayacak herhalde karından bakacak dediğin gibi kısalma olursa o zaman müdahale edilecek inşallah olmaz tabi ama doktor çok önemli moral veren pozitif doktor iyi hissettiriyor inşallah her şey güzel olur

İnşallah sağlıkla bebeleri alırız kucağımıza benim idrarda enfeksiyon çıktı ilaç kullandım yarın sağlık ocağından çağırdılar tekrar idrar vericem

Aslında 21. haftaya göre 33 mm gayet iyi. Sıkı takip ediyor gibi doktorun inşallah sıkıntı olmaz.

Aslında sürekli yat dememesi daha güven verici bana göre demek ki kritik görmüyor durumunuzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…