Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ya iste doktor helal olsun hicbir sorun yasamadan yapmış islemi keske özelde muayenesi falan olsa gitsem hemen gorussem
Prof alparslan baksı warmis yorumları hep serklaj konuştum doktorla telefonda 8000 fiyat werdi hastane 16sinda gelicek izinde belki ona da yaptrablrm duydunuz mu hoc bu doktoru besiktasta ota jinemed hastanesinde

Evet ben oraya randevu alamadım hiç yoksa ilk tercihim orasıydı, ilk hamilelikteki serklajımı onlar yaptı
Prof ismail özdemir warmis orada bölüm başkanı galiba muayenehane acmis görüştüm şimdi sekreteri ya ben yada doktor geri donus yapıcaz dedi durumunuzu iletiyim dedi beklyrm bakalm iyi diyorlar ismail hocaya da

Prof ismail özdemir warmis orada bölüm başkanı galiba muayenehane acmis görüştüm şimdi sekreteri ya ben yada doktor geri donus yapıcaz dedi durumunuzu iletiyim dedi beklyrm bakalm iyi diyorlar ismail hocaya da
Sizin ilk hamilelikte serklajinizi kim yaptı orada kaç haftaliktiniz acaba

Hımm özeline gidersin bir kere sonra devlette işlemi yapman için yardımcı olabilir sana, inşallah işin olur
Sizin ilk hamilelikte serklajinizi kim yaptı orada kaç haftaliktiniz acaba
9 sene geçti neredeyse dr ismi hatırlamıyorum genç bir dr. Du 26 haftalıktım

Merhaba hanımlar, Allah hepimizin yardımcısı olsun, biliyorum cok erken haftalarda cok kısa rahim ağzı uzunluğu ile yüreği ağzında bekleyen çok arkadaş var, belki benim haftam epey ilerde diye önemsemezsiniz ama ben sizlerden bilgi almak icin yazıyorum. Gecen hafta 32. Haftamda ishalin tetiklemesiyle kasilmalarim oldu hemen gittik nst düzelmedi seruma ragmen, yatış verildi ciğer geliştirici igne iki doz yapıldı ve nidicard başladı dr, sonra rahim agzi uzunluğumu 32 mm ölçtü normal deyip ilaclara devam diyerek eve yolladi, bugun kontrolde nst iyiydi sancı hic yoktu ama rahim ağzı uzunluğu bir haftada 28 mm e düşmüş. İlaclara devam ve sürekli yat dedi dr. Bebegin suyu kilosu vs haftasına göre normal ama ben yine de panik yaptım. Bu şekilde ne kadar durulabiliyor sizler cok daha bilgilisiniz beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Hepinize duaciyim..
Ölçün kötü değil, aynı haftadayız benim 20 idi en son daha da kısalmış olabilir hatta, biliyorum insan her şeyde panik yapıyor ama sakin olmak zorundayız bebeklerimiz için. Stres çok etkiliyor zaten

Merhaba arkadaşlar, doktor kontrolleriniz ne kadarda bir acaba? Kaç günde bir gidiyorsunuz? Benim 10 günde bir, ailemin yanındayım ama şehirdışına çıkacakları için 1 saat mesafedeki kayınvalidemlere geçmeyi düşünüyorum o arada kontrolüm 13 gün sonra olmuş oluyor. Bir şey olmaz o kadardan diye düşünüyorum ama yine de bilemedim. Yalnız kalmaktansa gitmek daha iyi geldi, yine doktora soracağım ama.

Merhaba arkadaşlar, doktor kontrolleriniz ne kadarda bir acaba? Kaç günde bir gidiyorsunuz? Benim 10 günde bir, ailemin yanındayım ama şehirdışına çıkacakları için 1 saat mesafedeki kayınvalidemlere geçmeyi düşünüyorum o arada kontrolüm 13 gün sonra olmuş oluyor. Bir şey olmaz o kadardan diye düşünüyorum ama yine de bilemedim. Yalnız kalmaktansa gitmek daha iyi geldi, yine doktora soracağım ama.
Doktorun izin verirse git canım

Ben baştan beri 15 günde 1 gidiyorum.

Beni bazen haftada bir,bazen iki haftada bir çağırıyor akıntı kasılma kısalma durumuma göre değişiyor mesela en son endol bebeğin suyunu azaltmıştı dozu düşürdü haftaya bir daha gel bakalım dedi ve havuç suyu da içtim suyu düzeldi çok şükür 🤲🏼 1 saatlik yolculuk ben hiç yapmadım.doktoruna sor istersen

Haklısın
Sana ne Zaman kısalmış dedi ne zamandir yatiyosun?
Bence sizin durumunuz gayet iyi👍🏼 ben 18. Haftadan beri 2 cm ile duruyorum hatta sadece dikiş tutuyor dikiş olmasaydı çoktaaann olan olurdu. Zaten 34. Hafta görünüyorsunuz şuan doğsa bile küvöze girmeyebilir. Kaldı ki 37 ye 3 hafta kalmış kısalması yavaş yavaş doğuma hazırlandığını gösteriyor. en iyi doktorunuz bilir. Biz 32 yi görünce şükredicez hedefimiz 34 inşallah sizin haftanıza bende gelebilirim

X