Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bence sizin durumunuz gayet iyi👍🏼 ben 18. Haftadan beri 2 cm ile duruyorum hatta sadece dikiş tutuyor dikiş olmasaydı çoktaaann olan olurdu. Zaten 34. Hafta görünüyorsunuz şuan doğsa bile küvöze girmeyebilir. Kaldı ki 37 ye 3 hafta kalmış kısalması yavaş yavaş doğuma hazırlandığını gösteriyor. en iyi doktorunuz bilir. Biz 32 yi görünce şükredicez hedefimiz 34 inşallah sizin haftanıza bende gelebilirim
İnsallah saglicakla son haftalara kadar gelirsiniz, arkadaşim iki doğumunu da serklaj sayesinde 40. Haftasında normal doğum yapti, tam hakim degilim tabi ama dikiş gıbi bir önlem alınmış olmasi da büyük şans. İnsallah hepimiz saglikla tam vaktinde dogururuz

Kızlar ben haftalık pruloton iğne vuruluyorum bu vuruluşum da canım acıdı oturur pozisyon da elimle dokundum baktım şişlik var içte basına böyle bişey gelen oldu mu

Kızlar ben haftalık pruloton iğne vuruluyorum bu vuruluşum da canım acıdı oturur pozisyon da elimle dokundum baktım şişlik var içte basına böyle bişey gelen oldu mu
Beze olup dağılmayınca öyle oluyor maalesef, kolonyalı pamukla masaj yap.

Merhaba arkadaşlar, doktor kontrolleriniz ne kadarda bir acaba? Kaç günde bir gidiyorsunuz? Benim 10 günde bir, ailemin yanındayım ama şehirdışına çıkacakları için 1 saat mesafedeki kayınvalidemlere geçmeyi düşünüyorum o arada kontrolüm 13 gün sonra olmuş oluyor. Bir şey olmaz o kadardan diye düşünüyorum ama yine de bilemedim. Yalnız kalmaktansa gitmek daha iyi geldi, yine doktora soracağım ama.
Benim genelde 10 günde bir, bazen 15 oluyor durumuma göre. 1 saat kısa benxe birşey olmaz inşallah

Beni bazen haftada bir,bazen iki haftada bir çağırıyor akıntı kasılma kısalma durumuma göre değişiyor mesela en son endol bebeğin suyunu azaltmıştı dozu düşürdü haftaya bir daha gel bakalım dedi ve havuç suyu da içtim suyu düzeldi çok şükür 🤲🏼 1 saatlik yolculuk ben hiç yapmadım.doktoruna sor istersen
Günde kaç endol alıyorsun? Benim sen sınırın biraz altındaydı en son kontrolde.

Kızlar merhaba hepinize çok geçmiş olsun umarım herkes yavrusunu sağlıkla kucağına alır 💖,Ben de 25+2 haftalık gebeyim. 24.haftamda acilmam oldu o yüzden acil serklaj oldum. Şuan çok şükür bir sıkıntı gözükmüyor. Sadece çok sık tuvalete gidiyorum ve afedersiniz çamaşırımda islakliklarim oluyor. Çok su içmekten dedi doktorum ama serklajdan önce de yaşamıştım bu problemi acaba yine bı sıkıntı mı var diye endişe ediyorum. Bu durumu yaşayan var mı acaba bu süreci nasıl atlatiyorsunuz. Bizim ilk bebeğimiz ve tüp bebek bu yüzden biraz endişeliyim, tecrübesizim. İnşallah Allah emanetini bize sağlıcakla nasip eder..

Kızlar merhaba hepinize çok geçmiş olsun umarım herkes yavrusunu sağlıkla kucağına alır 💖,Ben de 25+2 haftalık gebeyim. 24.haftamda acilmam oldu o yüzden acil serklaj oldum. Şuan çok şükür bir sıkıntı gözükmüyor. Sadece çok sık tuvalete gidiyorum ve afedersiniz çamaşırımda islakliklarim oluyor. Çok su içmekten dedi doktorum ama serklajdan önce de yaşamıştım bu problemi acaba yine bı sıkıntı mı var diye endişe ediyorum. Bu durumu yaşayan var mı acaba bu süreci nasıl atlatiyorsunuz. Bizim ilk bebeğimiz ve tüp bebek bu yüzden biraz endişeliyim, tecrübesizim. İnşallah Allah emanetini bize sağlıcakla nasip eder..
Serklaj sonrası ıslaklık bende de olmuştu zamanla geçti çok geçmiş olsun sağlıcakla alın kucağınıza

Selam kızlar. Kontrolden geldim, doktor daha rahim ağzını ölçmeyecekmiş, gerek yok Zaten artık doğuma hzırlık için kısalmaya başlayacak bi miktar dedi. Geçen idrarda glukoz çıkmıştı o yüzden tekrar ettik, birde kan uyuşmazlığımız var ve çıkmaması gerekirken pozitif çıkıyor, inşallah sorun çıkmaz. Bebeğin yüzü yukarı bakıyormuş yani sırtıma doğru bakmıyor bu da erken doğum olmaması için iyi birşeymiş, ilk kez nst ye girdim bu arada, hafif sancı çıktı ama önemli değilmiş, artık haftada bir kontrole gideceğim. Yalnız biraz kendi kilom kafama takıldı ya 13 kilo aldım toplam bana biraz fazla geliyor, sizler ne kadar kilo aldınız kızlar

Günde kaç endol alıyorsun? Benim sen sınırın biraz altındaydı en son kontrolde.
Şuan 4 kere alıyorum. Önceden 8di. Bebeğin suyu normale dönmüş şükür.senin Bebeğin ultrasonda nasıl duruyor? benimki ayaklarını kafasına düz olarak esnetmiş,makat geliş duruyor. Fotoğraf da alamadık 😄

Selam kızlar. Kontrolden geldim, doktor daha rahim ağzını ölçmeyecekmiş, gerek yok Zaten artık doğuma hzırlık için kısalmaya başlayacak bi miktar dedi. Geçen idrarda glukoz çıkmıştı o yüzden tekrar ettik, birde kan uyuşmazlığımız var ve çıkmaması gerekirken pozitif çıkıyor, inşallah sorun çıkmaz. Bebeğin yüzü yukarı bakıyormuş yani sırtıma doğru bakmıyor bu da erken doğum olmaması için iyi birşeymiş, ilk kez nst ye girdim bu arada, hafif sancı çıktı ama önemli değilmiş, artık haftada bir kontrole gideceğim. Yalnız biraz kendi kilom kafama takıldı ya 13 kilo aldım toplam bana biraz fazla geliyor, sizler ne kadar kilo aldınız kızlar
13 kiloysa iyi benim çevremde 20-30 kilo alanlar var. Bende 28 haftalığım 11 kilo aldım 4-5 kilo daha kendime izin veriyorum.

13 kiloysa iyi benim çevremde 20-30 kilo alanlar var. Bende 28 haftalığım 11 kilo aldım 4-5 kilo daha kendime izin veriyorum.
Ya nebileyim bazı yerlerde okuyorum az kilo alanları da canım sıkıldı. Ben de 15 koymuştum kendime sınır inşallah geçmem, sürekli yatıyoruz biz ne yesek kilo yapıyor. Sen nasılsın nasıl gidiyor ?

Selam canım kan uyuşmazlığınız nasıl çıkmaması gerekirken pozitif çıkıyor anlamadım açıklayabilir misin? Eşinle ikinizin kan grubu nedir?
Birde bebeğin yüzü yukarı bakıyor derken yani başı yukarıda mı oluyor?

Şuan 4 kere alıyorum. Önceden 8di. Bebeğin suyu normale dönmüş şükür.senin Bebeğin ultrasonda nasıl duruyor? benimki ayaklarını kafasına düz olarak esnetmiş,makat geliş duruyor. Fotoğraf da alamadık 😄
Slm canım haftamız yakın seninle sana bir şey sormak istiyorum, bebek hareketleriniz nasıl sizin?
Geçen haftalarda tekme yiyordum vurduğu yeri hissediyordum ben şimdi çok nadir öyle yapıyor,genelde dönüyor gibi dalgalandırıyor gibi geriniyor gibi değiyor yani bana.
Birde çok aşağıda oluyor hareketler bazen resmen bikini bölgesinde🤷🏻‍♀️🤭
Sabah uyandığımda mideme tekme mi yumruk mu atıyor bir kaç defa sonra gün içinde dalgalanıyor gibi.
Hatta bir iki defa titreme hissettim onuda anlamadım sırf bunlar için yarın dra gidicem 😟

Kısalma vardı bende, 12.haftadsn beri takipteydim
20.hafta sonrası 21 mm e düştü rahim ağzı uzunluğu, o zamana kadar vajinal bakılmıyordu karından bakıyorlardı Zeynep Kamil hastanesine gittim o zamana kadar..dediğin gibi kayıp olmayınca takip edelim dedi onlar ama Sonra Süleymaniye kadın doğumdaki dr. A durumumu izah ettim alttan baktı ve 27 mm gördü serklaj gerekiyor dedi bende ilk randevuyu Bağcılarda buldum gittim daha evvelki hamileliğimde 26.haftada hunileşme olduğunu ve acil serklaj olduğumu söyledim dr serklaja karar verdi birkaç gün içinde oldu işlem..
Merhaba cok gecmis olsun.bende 23. Haftamdayim 1.9 cm oldu ve yarin serklaj olucam.serklaj sonrasi icin sorum olcakti.gunluk hayatiniza devam ettiniz mi ? Nasil geciyor surec

Merhaba cok gecmis olsun.bende 23. Haftamdayim 1.9 cm oldu ve yarin serklaj olucam.serklaj sonrasi icin sorum olcakti.gunluk hayatiniza devam ettiniz mi ? Nasil geciyor surec
Gmiş olsun ben 12+3te planlı serklaj oldum o zamandan beri ev işi temizlik hiç yapmadım.wcye gidip geldim sadece.
Şu an 25+5olduk çok şükür🧿geçen haftaya kadar çok dikkat ettim şu bir haftadır arada yemek yapıyorum ama ayakta kalınca belim ağrıyor. Vücudum hamlaşmış diye. Gün içinde toplam 1 saat anca ayakta kalıyorumdur.
Sizinde dikkat etmeniz en azından önümüzdeki 1 ay yatmanız gerek.

Cok tsk ederim bende 10 gundur yatmama ragmen 26mm den 19 mm ye dustu ve gunde 3 kere endol ve 3 kere adalat kullanmistim.simdi mecbur dikisim atilcak.

X