Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Çok geçmiş olsun bizler uzaktan bu kadar üzülürken siz en yakında çok daha zor günler geçiriyorsunuz🥺 Allahım tez vakitte son bulsun inşallah.
sen de epey ilerlemişsin maşallah 🙏 ilk hedef 30
Sağol canım inanki o kadar kötü ki Allah korusun herkesi.
Devam ediyor ve sönmüyor 😭
Dr ilk hedef 26 demişti çok şükür gösteren Rabbime🤲

Ben hala araba alamadım ya beşiği de bu hafta alıcam inşallah, bi yandan da telaş yaptım erken gelirse yetişmicek diye, bebişe çikolatayla kapı süsü yaptırdım o gelecek daha inşallah erken gelmez diyorum ama resmen aşağıda ya çıkıcak gibi hissediyorum, pazartesi kontrole gitmeye korkuyorum resmen, yatış falan yapılırsa diye panik yaptım.
Ben hala isim bulamadım 😫 bakma araba acil değiş ben araba puset uygun olur diye aldım bende aşağıda hissediyorum ama belli olmaz sonuçta ağırlaştıgımız haftalar

Ben hala isim bulamadım 😫 bakma araba acil değiş ben araba puset uygun olur diye aldım bende aşağıda hissediyorum ama belli olmaz sonuçta ağırlaştıgımız haftalar
İsim bulsaydın 🥰 son ana kalırsa istemediğin isim olur birde.
Nasip olursa görürsem o günleri bende arabayı sonra almayı düşünüyorum🤲

Herkese merhaba bende de sali günü 37 haftamda sezeryan ile doğum yaptim.3kilo 470 gr dünyaya geldi şükür.dogum öncesi sancim cikiyodu çok. doktorda sezeryan olunca beklemeyelim dedi ilk serklaji aldi sonra sezeryana girdim .dikiş aldirdiğimda 2 cm açiklik oluştu hemen.rabbim burdaki herkese vaktiyle küveze girmeden nasip etsin inş

Herkese merhaba bende de sali günü 37 haftamda sezeryan ile doğum yaptim.3kilo 470 gr dünyaya geldi şükür.dogum öncesi sancim cikiyodu çok. doktorda sezeryan olunca beklemeyelim dedi ilk serklaji aldi sonra sezeryana girdim .dikiş aldirdiğimda 2 cm açiklik oluştu hemen.rabbim burdaki herkese vaktiyle küveze girmeden nasip etsin inş
Gözünüz aydın olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Hikayenizi anlattınız mı hayitırlamıyorum bize sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Gözün Aydın canım ☺️♥️

Kızlar afedersiniz vajina içinde ağrı olması normal mi? Sanki üşütmüş gibi,batma gibi ne olduğunu anlamadım ? Akıntım da var ondan mı bilmiyorum bir tuhaf🤷🏻‍♀️ kontrole çarşamba günü gidicem buralar karışık, yollar dolu

Kızlar afedersiniz vajina içinde ağrı olması normal mi? Sanki üşütmüş gibi,batma gibi ne olduğunu anlamadım ? Akıntım da var ondan mı bilmiyorum bir tuhaf🤷🏻‍♀️ kontrole çarşamba günü gidicem buralar karışık, yollar dolu
İçinden kastını anlamadım adet sancısı gibi mi

İçinden kastını anlamadım adet sancısı gibi mi
Değil kemik ağrısı gibi birşeydi azaldı netten baktım galiba çatı ağrısı dedikleri şey anlamıyorum ki bende.
Hastane 40 dk uzak yoksa her şüpheli şeyde gidicem de,yatarak gidiyorum diye sarsıyor gitmek için çok düşünüyorum.

Değil kemik ağrısı gibi birşeydi azaldı netten baktım galiba çatı ağrısı dedikleri şey anlamıyorum ki bende.
Hastane 40 dk uzak yoksa her şüpheli şeyde gidicem de,yatarak gidiyorum diye sarsıyor gitmek için çok düşünüyorum.
Olabilir canım hamilelikte bir çok ağrı oluyor iyi takip etmek lazım

Kızlar merhaba serklaj için istanbul avrupada iyi doktor kimler var memoriala gttm 15bin fiyat cekti işten ayrildim onu ödemem mümkün değil suanda yardımcı olurmusunuz
Bağcılar eğitim araştırma hastanesinde oldum ben m serklaj çok memnun kaldım dr um çok iyiydi ismi serdar perinatolog

Bağcılar eğitim araştırma hastanesinde oldum ben m serklaj çok memnun kaldım dr um çok iyiydi ismi serdar perinatolog
Sizin aciklik mi wardi Yoksa kısalım kacti egitim araştırmalara gttm ben bağcılarda değil ama daha önceden bebek kaybın yoksa yaplmiyor dediler yada rahim agzi acikligi warsa yapyrz dediler oyuzden soruyorum

Sizin aciklik mi wardi Yoksa kısalım kacti egitim araştırmalara gttm ben bağcılarda değil ama daha önceden bebek kaybın yoksa yaplmiyor dediler yada rahim agzi acikligi warsa yapyrz dediler oyuzden soruyorum
Kısalma vardı bende, 12.haftadsn beri takipteydim
20.hafta sonrası 21 mm e düştü rahim ağzı uzunluğu, o zamana kadar vajinal bakılmıyordu karından bakıyorlardı Zeynep Kamil hastanesine gittim o zamana kadar..dediğin gibi kayıp olmayınca takip edelim dedi onlar ama Sonra Süleymaniye kadın doğumdaki dr. A durumumu izah ettim alttan baktı ve 27 mm gördü serklaj gerekiyor dedi bende ilk randevuyu Bağcılarda buldum gittim daha evvelki hamileliğimde 26.haftada hunileşme olduğunu ve acil serklaj olduğumu söyledim dr serklaja karar verdi birkaç gün içinde oldu işlem..

Özelde de takip oluyordum ben o dr um 2500 tl demişti o zaman serklaj ücretine, eğer özel düşünürsen yada devlete git gel yapamazsan onu öneririm doğumu özelde yaptırdım

Kısalma vardı bende, 12.haftadsn beri takipteydim
20.hafta sonrası 21 mm e düştü rahim ağzı uzunluğu, o zamana kadar vajinal bakılmıyordu karından bakıyorlardı Zeynep Kamil hastanesine gittim o zamana kadar..dediğin gibi kayıp olmayınca takip edelim dedi onlar ama Sonra Süleymaniye kadın doğumdaki dr. A durumumu izah ettim alttan baktı ve 27 mm gördü serklaj gerekiyor dedi bende ilk randevuyu Bağcılarda buldum gittim daha evvelki hamileliğimde 26.haftada hunileşme olduğunu ve acil serklaj olduğumu söyledim dr serklaja karar verdi birkaç gün içinde oldu işlem..
Serklajda sorun oluyormu 16 haftadayım serklajdan korkyrm bebeğe bişey okur erken doğum ws dye aslında cok nadir bir risk ama

Serklajda sorun oluyormu 16 haftadayım serklajdan korkyrm bebeğe bişey okur erken doğum ws dye aslında cok nadir bir risk ama
Hayır çok kısa bir işlem zaten, ihtiyaç Olurda yapılmazsa 20.hafta sonrası erken doğumla kaybeden arkadaşlar çok olmuş burda zamanında belli olmadığı için.. Korkmayın bence

X