Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Göreceksin inşallah, duamız seninle. Bebeğin geriden gelmesinin bi sebebi var mıymış?

Plesanta akımı suyum beslenmem normal. Küçük bebek olabilir dedi. Erken doğum riskimiz
Var azıcık kilolu olsa diyor insan ama işte olmayınca olmuyor demek ki😬 çünkü doktorum beslenmeyle çok ilgisi olmaz dedi bebeğin yapısından sanırım. Bende minyonum önemli olan sağlıklı olsunda gerisi önemli değil.

Plesanta akımı suyum beslenmem normal. Küçük bebek olabilir dedi. Erken doğum riskimiz
Var azıcık kilolu olsa diyor insan ama işte olmayınca olmuyor demek ki😬 çünkü doktorum beslenmeyle çok ilgisi olmaz dedi bebeğin yapısından sanırım. Bende minyonum önemli olan sağlıklı olsunda gerisi önemli değil.
Valla benim bebekte öyleydi su haftaya kadar geçen ölçümleri internette yazılan ölçüde bence de sağlıklı olsun doğduktan sonra illa alıyorlar

Valla benim bebekte öyleydi su haftaya kadar geçen ölçümleri internette yazılan ölçüde bence de sağlıklı olsun doğduktan sonra illa alıyorlar

Aynen erken doğum daha riskli durduğu kadar dursun da kilo sonraki problem. İnş küvöze girmeden sağlıcakla alırız kucağımıza 🙏🏻

Yapısal da olabilir, benim arkadaşım da minyon bebeği minyon doğdu minyon büyüyor. Ayrıca sonradan da kilo alabiliyorlar, benim bu hafta biraz proteine yüklenince düzeldi mesela, sağlıklı zamanında gelsinler bence kiloya hiç takılmayalım, sütmüş kiloymuş bunlar boş, neler yaşadık o yüzden sağlıkla kavuşmaktan başka dileğimiz yok🙏

Merhabalar ,size bir şey soracağım 14. haftada önlem amaçlı serklaj yapıldı şuan 16 haftalığız dün gece inanılmaz kasılma yaşadım karında sertleşme ve toplanma oldu . Bu durumu yaşayanlar var mı serklaj sonrası? Daha önceki gebeliğimde serklaj ile 38 haftada doğum yaptım sağlıklı çok şükür, nidilat kullanmıştık sürekli ama bu kez doktorum 20 haftada adalat başlayacağız dedi. Açıkçası bu kadar erken kasılma yaşamamıştım hiç :/

Merhabalar ,size bir şey soracağım 14. haftada önlem amaçlı serklaj yapıldı şuan 16 haftalığız dün gece inanılmaz kasılma yaşadım karında sertleşme ve toplanma oldu . Bu durumu yaşayanlar var mı serklaj sonrası? Daha önceki gebeliğimde serklaj ile 38 haftada doğum yaptım sağlıklı çok şükür, nidilat kullanmıştık sürekli ama bu kez doktorum 20 haftada adalat başlayacağız dedi. Açıkçası bu kadar erken kasılma yaşamamıştım hiç :/
Merhaba benim serklajım yok ama ben de bi dönem sertleşme çok yaşadım 20. Haftalardaydı tabi erkenden olur mu bilmiyorum, bence olabiliyor herkeste yine de doktorunuza söyleyin bunu

Merhaba benim serklajım yok ama ben de bi dönem sertleşme çok yaşadım 20. Haftalardaydı tabi erkenden olur mu bilmiyorum, bence olabiliyor herkeste yine de doktorunuza söyleyin bunu
Çok teşekkürler cevabınız için 🙏🏻 doktoruma da ulaştım sancı daha tehlikeli adalat başlayalım dedi. Dikişe zarar vermesinden korkuyoruz .

Merhaba benim de serklaj 14. Haftada atıldı öncesinde ve sonrasında da kasılmalar oluyordu şuan 26. Haftadayız ağrılı kasılmalar oluyor 14. Haftadan beri endol kullanıyorum adalat nidilatı bilmiyorum. Hepimiz kasılmalar yaşıyoruz için rahat olsun 👍🏼

Merhaba benim de serklaj 14. Haftada atıldı öncesinde ve sonrasında da kasılmalar oluyordu şuan 26. Haftadayız ağrılı kasılmalar oluyor 14. Haftadan beri endol kullanıyorum adalat nidilatı bilmiyorum. Hepimiz kasılmalar yaşıyoruz için rahat olsun 👍🏼
Evet tam olarak öyle ağrılı kasılmalar oluyor, Endol kullanıyorum serklajdan beri ben de . Çok çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için içimi rahatlattınız, sağlıkla atlatırız inşallah bu günleri 🙏🏻

Sağ olun size de geçmiş olsun🙏🏻
Ben de 24. Haftada serklaj oldum o zamandan beri endol ve adalat kullanıyorum. Karın sertleşmesi için bir de magnezyum kullanıyorum. Ama benim de günde 3-4 kez kasılmam oluyor doktorum 10 dkda bir olursa o zaman sıkıntı dedi. Çok yavaş hareket et dedi. Bu kadar çok ilaç içmek de kaygılandırıyor beni ama mecbur kalmasak doktor vermezdi heralde.
Arkadaşlar sizlere ciğer geliştirici kaçıncı haftalarınızda yapıldı?

Ben de 24. Haftada serklaj oldum o zamandan beri endol ve adalat kullanıyorum. Karın sertleşmesi için bir de magnezyum kullanıyorum. Ama benim de günde 3-4 kez kasılmam oluyor doktorum 10 dkda bir olursa o zaman sıkıntı dedi. Çok yavaş hareket et dedi. Bu kadar çok ilaç içmek de kaygılandırıyor beni ama mecbur kalmasak doktor vermezdi heralde.
Ben 2 gün önce oldum, 31. Haftada. Daha erken haftalarda kısalma ilerleseydi o zaman yapacaktı ama gerek görmedi bu hafta tedbiren artk yapalım dedi zaten en fazla 34 e kadar yapılması lazımmış

Oğlumda da aynı süreçlerden geçmiştim günde 6 tane Adalat türevi ilaç kullanıyordum o dönem Nidilat veriyorlardı . ona rağmen kasılmalar ufak ufak devam ediyordu çok şükür oğlum sağlıkla zamanında dünyaya geldi 7 yaşında şimdi . Bu kez biraz erken başladı kasılmalar diye endişeliyim ama bir çok arkadaşta da oluyormuş biraz rahatladım açıkçası .Hareketler için de yavaş hareketlerle kalkabilirsin sürekli yatma dedi ama korkuyorum tabi henüz kalkmaya . Magnezyum almıyordum söylediğiniz iyi oldu ona da başlayayım 🙏🏻

Günaydın hanımlar iyi bayramlar herkese.. Ben hala hastanedeyim 3.gün olacak bugün. Henüz vizite için hiç doktor gelmedi, ama 6 saatte bir nts ye bağlıyorlar. Çok şükür şuan için problem yok. Sadece dün bebeğin kalbine bakacağız dedi asistan doktor, o esnada tahlil sonuçlarımı konuştuk. Bir sıkıntı kanama görmedi idrar tahlilinde. Hal böyle olunca psikolojik olarak keşke evde yatsaydım diyorum. Çünkü 2 tane serum verdiler nts takibi başka bir şey yapılmadı. Kanama da yok şuan burada tedbiren kalsam da gerçekten alıştığım düzende eve gidip yatmayı umuyorum artık. Bakalım bayram sonrası mı taburcu edecek yoksa bu hafta eder mi bekleyeceğiz. Bu arada kendi doktorum sa telefon da konuştuğumuzda beni 3 saat uzaklıkta özel bir hastaneye yönlendirmeyi teklif etti. Orada hastane yanında apart evler varmış benim gibi riskli gebeler ev tutuyormuş ve takibi o hastanede yapılıyormuş. Birkaç hastamı bu şekilde gönderdim tam teşekküllü hastane dedi. Kafam bu konuda çok karışık, bebeğim için göze almaya hazırım her şeyi. Ama 3 saat uzakta eşimden ayrı olmak bilmediğim bir şehirde kalmak beni strese sokar mı onu düşünüyorum. Şuan ilk hedefim 28.haftayı görmek. Aşağı yukarı Allah nasip ederse 11 gün kaldı 28'e. 28. haftaya yaklaşmışken düzen değiştirmek zor geliyor. Bu arada risklere rağmen doktorum hala serklaj yapmıyor.. 26.haftada yapılır aslında dikiş ama bunun yerine dediğim gibi hastaneye git yat başka şehirde ev tut gibii önerilere sahip. Bunda da bir hayır vardır bakalım.. Kendinize iyi bakın sağlıkla kalın duaları eksik etmeyelim birbirimizden.

X