- 26 Nisan 2018
- 6.071
- 9.420
- Konu Sahibi hidennisko
- #105.921
İşinize karışmak gibi olmasın ama ileri haftalarda yapılan serklqjın bebeği korumaktan ziyade tehlikesi daha çok.Günaydın hanımlar iyi bayramlar herkese.. Ben hala hastanedeyim 3.gün olacak bugün. Henüz vizite için hiç doktor gelmedi, ama 6 saatte bir nts ye bağlıyorlar. Çok şükür şuan için problem yok. Sadece dün bebeğin kalbine bakacağız dedi asistan doktor, o esnada tahlil sonuçlarımı konuştuk. Bir sıkıntı kanama görmedi idrar tahlilinde. Hal böyle olunca psikolojik olarak keşke evde yatsaydım diyorum. Çünkü 2 tane serum verdiler nts takibi başka bir şey yapılmadı. Kanama da yok şuan burada tedbiren kalsam da gerçekten alıştığım düzende eve gidip yatmayı umuyorum artık. Bakalım bayram sonrası mı taburcu edecek yoksa bu hafta eder mi bekleyeceğiz. Bu arada kendi doktorum sa telefon da konuştuğumuzda beni 3 saat uzaklıkta özel bir hastaneye yönlendirmeyi teklif etti. Orada hastane yanında apart evler varmış benim gibi riskli gebeler ev tutuyormuş ve takibi o hastanede yapılıyormuş. Birkaç hastamı bu şekilde gönderdim tam teşekküllü hastane dedi. Kafam bu konuda çok karışık, bebeğim için göze almaya hazırım her şeyi. Ama 3 saat uzakta eşimden ayrı olmak bilmediğim bir şehirde kalmak beni strese sokar mı onu düşünüyorum. Şuan ilk hedefim 28.haftayı görmek. Aşağı yukarı Allah nasip ederse 11 gün kaldı 28'e. 28. haftaya yaklaşmışken düzen değiştirmek zor geliyor. Bu arada risklere rağmen doktorum hala serklaj yapmıyor.. 26.haftada yapılır aslında dikiş ama bunun yerine dediğim gibi hastaneye git yat başka şehirde ev tut gibii önerilere sahip. Bunda da bir hayır vardır bakalım.. Kendinize iyi bakın sağlıkla kalın duaları eksik etmeyelim birbirimizden.
Keseye küçücük bir dokunuşla Allah korusun patlayabilir veya enfeksiyon kapabilirsiniz.
28.haftaya 11 gün kalmışsa hele hiç bu riske girmeye gerek yok.
Olduğunuz hastanede, evde veya başka hastanede yapabildiğiniz kadar yatın, Allah yardımcınız olsun inşallah.
26 yaşam sınırı sayılıyor ve siz bu haftaya gelmişsiniz Allah İn izniyle daha ilerisi de olur inşallah.