Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar dogum yapali 24 saati geçti daha 1 damla süt/kolostrum bile gelmedi! Cok sinirim bozuk, internetten nedenlerine bakarken bunu gordum. Diyor ki progesteron hormonu süt uretimini durdurur, plasenta çikinca vucuttan süt salinimi başlar!

Biz o kadar uzun sure progesteron hormonu kullandik ki ya hiç süt üretimimiz olmamişsa küçük aylarda? Süt kanallarda hazır bekler diyorlar ama ya kanallarımızda süt hic oluşamadiysa bu hormon takviyesi yüzünden? Bildiğin taktım buna kafayıEki Görüntüle 2889686
Bence bu kadar araştirmayin benim önceki hamileliğimde igne antibiyotik progestan ne ararsan vardi çok şükür sezaryen olmama rağmen süt sıkıntısı çekmedim .her yarim saatte emmek istiyodu dedigin gibi sanki hiç süt yokmuş gibiydi zamanla toparladi .inş seninde çabucak sütün gelir.bu yazilari okudukça stres yaparsin. yaptikçada gelmesi daha uzun sürer.takviye edici ne varsa ye iç faydasini görürsün inş .😊

Bence bu kadar araştirmayin benim önceki hamileliğimde igne antibiyotik progestan ne ararsan vardi çok şükür sezaryen olmama rağmen süt sıkıntısı çekmedim .her yarim saatte emmek istiyodu dedigin gibi sanki hiç süt yokmuş gibiydi zamanla toparladi .inş seninde çabucak sütün gelir.bu yazilari okudukça stres yaparsin. yaptikçada gelmesi daha uzun sürer.takviye edici ne varsa ye iç faydasini görürsün inş .😊
Ohh rahatladım şimdi biraz daha. Bende de öyle her yarim saatte bir emmek istiyor. Emiyor da ama süt gelmiyor diye üstüne mama veriyoruz çünkü mama vermeyince hiç çiş ve kaka çikisi olmuyor çünkü. Yani beslenemiyor yoksa benden. Neyse pazartesiye kadar en azindan az da olsa gelmeye başlar diye dusunuyorum. Biraz bakımsız kaldıgim dogru. Teyzem yanımda ama o da bebekle çok yoruldu. 2 gun zaten hastanede geçti. Ancak bugun itibari ile takviyeli beslenmeye başlarim sanırım.

Ya ilk yazdığımda 22. Haftadaydım ben bile inanamıyorum bu haftalara geldiğime, inşallah sonuna kadar gideriz hepimiz, hayırlısıyla sağlıkla 🙏 senin enfeksiyonun vardı dimi nasıl oldun bi şikayetin varmı dikişle ilgili
İnşallahh. Monurolle philoseptyl kullanıyorum, inşallah geçiyordur. Dikişlerin ağrısı geçti, hafif kaşık ağrısı oluyor ama o da sanırım enfeksiyondan. Pzt kontrol var bakalım🙏🏼

Ohh rahatladım şimdi biraz daha. Bende de öyle her yarim saatte bir emmek istiyor. Emiyor da ama süt gelmiyor diye üstüne mama veriyoruz çünkü mama vermeyince hiç çiş ve kaka çikisi olmuyor çünkü. Yani beslenemiyor yoksa benden. Neyse pazartesiye kadar en azindan az da olsa gelmeye başlar diye dusunuyorum. Biraz bakımsız kaldıgim dogru. Teyzem yanımda ama o da bebekle çok yoruldu. 2 gun zaten hastanede geçti. Ancak bugun itibari ile takviyeli beslenmeye başlarim sanırım.
Gelir inşallah canım hiç ilaç kullanmayanların bile geç iniyor.
Sağma pompası aldıysan akmasa bile sağmayı dene bebeğin emmiyor ken,ne kadar hareket ederse o kadar aktif olur kanallar.

Arkadaşlar biraz önce hem idrarımdan hem peçeteye silince pembesi kan geldi. Uzun süredir kanama yoktu 1 ay oluyor. Bugün 26.haftaya girdik çok korkuyorum. Babamı bekliyorum eşim işte birazdan doktorumu arayacağım duruma göre kontrole gideceğim.

Kızlar doktordan geldim. Geçen sefer bebek az kilo almıştı biraz geriydi, suyu da sınırdaydı. Çok şükür bu hafta güzel kilo almış, suyu da iyileşmiş. Uzunluk sabit 20 mm, hunileşme de aynı yani ilerleme yok, sabit şekilde ilerliyorum. Tedbiren ciğer geliştiricinin ilk dozunu oldum, yarın da 2. Dozu olucam, inşallah gerek kalmaz ama önlem olarak doktor da ben de daha rahat ettik galiba. Şimdilik durumlar böyle bizde, elhamdülillah iyiyiz☺️

Kızlar doktordan geldim. Geçen sefer bebek az kilo almıştı biraz geriydi, suyu da sınırdaydı. Çok şükür bu hafta güzel kilo almış, suyu da iyileşmiş. Uzunluk sabit 20 mm, hunileşme de aynı yani ilerleme yok, sabit şekilde ilerliyorum. Tedbiren ciğer geliştiricinin ilk dozunu oldum, yarın da 2. Dozu olucam, inşallah gerek kalmaz ama önlem olarak doktor da ben de daha rahat ettik galiba. Şimdilik durumlar böyle bizde, elhamdülillah iyiyiz☺️
Bana doktor neden ciğer geliştirici vurmadı söyledim de neyse senin adını sevindim canım ileri haftalarda daha güzel kilo alıyor sanırım bebek benim de su bir kaç haftadır boy kilo normal çıkıyor

Bana doktor neden ciğer geliştirici vurmadı söyledim de neyse senin adını sevindim canım ileri haftalarda daha güzel kilo alıyor sanırım bebek benim de su bir kaç haftadır boy kilo normal çıkıyor
Belki durumunda iğne için sebep görmemiştir, benim dikişim de yok ya tabi o da etken, hunileşme de olunca tedbiren yapalım dedi. Doktorun ne diyorsa güven bence kafanı hiç karıştırma, biz onlara tabiyiz güvenmek zorundayız.

İnş canım bebek kilo almıyorsa doğsa daha mı iyi beslenmeyle daha iyi kilo alır belki suan kaç kilo

Canım plesanta akımı normal suyu normal heralde benim gibi minyon o yüzden. Ama erken doğum için az kilolu olsun istiyor insan. 1760 gr olmuş 33. Haftada. Seninki kaç kilo bizim haftalarımız aynı dimi ?

Allah yardımcın olsun şimdi nasılsın durum ne
Doktoruma gidip geldim. Ultrasonda bebeğin kafası servikse dayanmış daha önce ters duruyordu. Kısalığım 2.6 mm çıktı en sonki ile aynı gibi uzunluk.öksürttü o zamanda 2.2 mm çıktı. Nts ye soktu sancı yok 15 gün daha sabret dedi dpktor ama inşallah bebek bekler 28.haftayı. Doktor küvezde de olsa yaşama şansı var 28.haftanın dedi dua edin şun2 hafta sağ salim hiç olmazsa geçsin🤲🤲🤲 bir dahhaki randevum 15 gün sonra

Doktoruma gidip geldim. Ultrasonda bebeğin kafası servikse dayanmış daha önce ters duruyordu. Kısalığım 2.6 mm çıktı en sonki ile aynı gibi uzunluk.öksürttü o zamanda 2.2 mm çıktı. Nts ye soktu sancı yok 15 gün daha sabret dedi dpktor ama inşallah bebek bekler 28.haftayı. Doktor küvezde de olsa yaşama şansı var 28.haftanın dedi dua edin şun2 hafta sağ salimhiç olmazsa geçsin🤲🤲🤲 bir dahhaki randevum 15 gün sonra

İnş 32 leri 34 leri bile görürsün, görürüz 🙏🏻

Benim doktor 24.haftada ciğer geliştirici yapmıştı. Kanama ile her hafta gidince tabi adam tedbir aldı benim durum farklı

X