Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bende de oluyordu bşr hafta sonra kontrole gittim rahim boyu 30 mm düşmüştü ama kasılmalarla kramplarla mı alakalı bilmiyorum kontrolünüz varsa yakın zamana alın içinşz rahat etsin
Cok tesekkur ederem cevabiniz icin ❤🌹 Bir sey sorabilirmiyim size kac haftanizda 30 mm oldu peki ? Bi sey yapildimi peki?

Kızlar günaydın. Dün saat 18:30'da sancim tuttu. Bi anda aşırı şiddetli, 2 -3 dakikada bir geliyorlardı. Hemen hastaneye geldik. 1 saatlik yolda çok sancı çektim. Arka koltukta kıvrandım, suyum geldi o esnada. Ikınmaya başlamıştım bile arabada. Tutamadım kendimi. Hastanede direk doğumhaneye aldılar ve 20:06'da kızım dünyaya geldi. O kadar hızlı oldu ki damar yolumu bile doğumdan sonra açtılar. Doktor sonradan geldi. Dikişlerim var, zorlaniyorum.

Bebegim 2900 gr olarak 39+4'de doğdu. Emmesi güzel ama benden süt, kolostrum gelmedi. 2 kez mama verdik. Napalim, sağlik olsun diyorum.

Darısı sizlerin başına diyorum güzel annelerim. Ne emekler çekiyoruz Allah sonunu mutlu ve hayır etsin diyorum.

Canım Allah analı babalı büyütsün 🙏🏻 Sütünde gelir inş en kısa zamanda 😌 darısı bekleyen tüm annelerin başına inş 🥰

Kızlar K Karma_Baby de anne olduğuna göre sırada ki
Haftası büyük anne adayımız kim merak ettim 🥰 benim 32 bitti bugün doktor kontrolüm var bakalım ne diyecek henüz ciğer geliştirici vurulmadı bu kontrol de vurmak ister mi bilmiyorum siz ne durumdasınız
Ben çok giremesemde galiba benim suan 35.ci haftamdayim ayin 5.de dikiş alinacak bebeğim geçen haftaki muaynemde 2 buçuk kiloydu ilac olarak sadece progestan magnezyum kullaniyorum progestani da bu hafta bırakmami istedi doktorum önceki dogumlarim sezaryandi bunda inş normal doğum istiyorum rabbim emeklerimizi boşa çikarmasin inş😊

Kızlar günaydın. Dün saat 18:30'da sancim tuttu. Bi anda aşırı şiddetli, 2 -3 dakikada bir geliyorlardı. Hemen hastaneye geldik. 1 saatlik yolda çok sancı çektim. Arka koltukta kıvrandım, suyum geldi o esnada. Ikınmaya başlamıştım bile arabada. Tutamadım kendimi. Hastanede direk doğumhaneye aldılar ve 20:06'da kızım dünyaya geldi. O kadar hızlı oldu ki damar yolumu bile doğumdan sonra açtılar. Doktor sonradan geldi. Dikişlerim var, zorlaniyorum.

Bebegim 2900 gr olarak 39+4'de doğdu. Emmesi güzel ama benden süt, kolostrum gelmedi. 2 kez mama verdik. Napalim, sağlik olsun diyorum.

Darısı sizlerin başına diyorum güzel annelerim. Ne emekler çekiyoruz Allah sonunu mutlu ve hayır etsin diyorum.
Maşallah gözünüz aydin olsn
Süt için kuru incir bana çok fayda etmişti.günde 1 litre suya kuru inciri kaynatip içmiştim .bide eczanede satilan süt arttirici tozlar var oda çok işe yariyo tavsiye ederim

Canım ben de senden sonra geliyorum muhtemelen şuan 30+3 teyim, yarın kontrolüm var bana geçen sefer ciğer geliştirici yapıcam demişti, yarın belli olacak. Yine kontrol öncesi streslerdeyim, bu hafta 2 kere dışarı çıktım, sadece arabayla tabi inip yürümedim öyle ama yine de nedense bi kısalma var gibi hissediyorum inşallah yanılırım
Valla aynı psikoloji bende de var bugün gittim aynı rahim boyu serklaj varsa sorun yapma benim doktor diyor sancı yoksa o seni idare eder

Ben çok giremesemde galiba benim suan 35.ci haftamdayim ayin 5.de dikiş alinacak bebeğim geçen haftaki muaynemde 2 buçuk kiloydu ilac olarak sadece progestan magnezyum kullaniyorum progestani da bu hafta bırakmami istedi doktorum önceki dogumlarim sezaryandi bunda inş normal doğum istiyorum rabbim emeklerimizi boşa çikarmasin inş😊
Ooo o zaman kıdemli sensin burda 😁 zaten haftan da maşallah çok güzel 🧿güzel haberlerini bekliyoruz

Cok tesekkur ederem cevabiniz icin ❤🌹 Bir sey sorabilirmiyim size kac haftanizda 30 mm oldu peki ? Bi sey yapildimi peki?
Yok hayır progestan bşr defa alıyordum ikiye çıktı birde pruloton iğne eklendi o şekilde devam ediyor bugün kontrolüm vardı 22 mm rahim boyu 32 hafta bitti bu ayın sonunu bakalım göre bilecek miyim

Canım ben de senden sonra geliyorum muhtemelen şuan 30+3 teyim, yarın kontrolüm var bana geçen sefer ciğer geliştirici yapıcam demişti, yarın belli olacak. Yine kontrol öncesi streslerdeyim, bu hafta 2 kere dışarı çıktım, sadece arabayla tabi inip yürümedim öyle ama yine de nedense bi kısalma var gibi hissediyorum inşallah yanılırım
Sende serklaj var mıydı?

Benim dikişim yok, bu biraz beni endişelendiriyor haliyle de bakalım artık ne kadar dayanabileceğiz
Pardon görmemişim mesajı. Ben de 25+2 oldum ama bu ara hiç geçmiyor sanki günler. Yellowpepper Yellowpepper ben ilk buraya girdiğimde sen 27. Haftadaydın sanırım bugün sende 31’i görünce bir gülümsedim🙏🏼
Allahım hayırlısıyla kavuşalım🌸

Pardon görmemişim mesajı. Ben de 25+2 oldum ama bu ara hiç geçmiyor sanki günler. Yellowpepper Yellowpepper ben ilk buraya girdiğimde sen 27. Haftadaydın sanırım bugün sende 31’i görünce bir gülümsedim🙏🏼
Allahım hayırlısıyla kavuşalım🌸
Ya ilk yazdığımda 22. Haftadaydım ben bile inanamıyorum bu haftalara geldiğime, inşallah sonuna kadar gideriz hepimiz, hayırlısıyla sağlıkla 🙏 senin enfeksiyonun vardı dimi nasıl oldun bi şikayetin varmı dikişle ilgili

Kızlar dogum yapali 24 saati geçti daha 1 damla süt/kolostrum bile gelmedi! Cok sinirim bozuk, internetten nedenlerine bakarken bunu gordum. Diyor ki progesteron hormonu süt uretimini durdurur, plasenta çikinca vucuttan süt salinimi başlar!

Biz o kadar uzun sure progesteron hormonu kullandik ki ya hiç süt üretimimiz olmamişsa küçük aylarda? Süt kanallarda hazır bekler diyorlar ama ya kanallarımızda süt hic oluşamadiysa bu hormon takviyesi yüzünden? Bildiğin taktım buna kafayı
IMG_20210717_001414.jpg

Eklentiler

• IMG_20210717_001414.jpg
    IMG_20210717_001414.jpg
    114,5 KB · Görüntüleme: 16
X